Anmeldelse af "Pigen ingen savnede" ("Tårnby" 3) af Lisa Holmfjord

Reklame for forlaget Gyldendal og forfatter Lisa Holmfjord - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg var bange for at jeg ikke fik mulighed for at læse og anmelde det næste kapitel i "Tårnby"-serien af Lisa Holmfjord, som jeg er gået hen og er blevet forelsket i, så da Lisa trak i nogle tråde og fik mig tilbage på anmelderlisten kunne jeg ikke lade være med at fælde taknemmelighedstårer i massevis. Jeg havde nemlig set voldsomt meget frem til at læse "Pigen ingen savnede" og jeg var overbevist om at jeg ville elske den mindst lige så meget som "Døden er kun et øjeblik" og "Djævlen, du kender".

Men gjorde jeg så det? Lad os finde ud af det. For her kommer min anmeldelse af tredje bog i serien.

Jeanett er en ensom teenager og det hjælper ikke at hendes familie er Jehovas Vidner og reglerne derfor er strenge når det kommer til alt. Især med en stedfar der ikke tillader Jeanett at have en mobil, venner.. et liv udenfor deres lille lejlighed. Den eneste hun rigtig snakker med er underboen Layla. Men da Layla skal rejse væk i nogle uger bliver Jeanett helt alene. Hvilket gør det nemmere for hendes nye dansklærer at komme tæt på hende. Hun ved at det de gør er forkert, men det er rart at få lidt opmærksomhed. Også selvom den opmærksomhed som hun får ikke lige var det som hun havde ønsket. Og det går hurtigt galt. Læreren begynder at kræve ting af hende. Ting som er farlige for dem begge. Og det ender med en uønsket graviditet og pludselig en dag er Jeanett forsvundet.

David bliver sat på sagen da Jeanett meldes savnet efter flere måneder uden kontakt. Folk er blevet mistænksomme. Dog ikke hendes familie. Der foregår noget mistænksomt og derfor kontakter han sin tidligere kollega, Linda. Hun er nu efterforsker hos politiet og da det viser sig at sagen har tråde til hendes liv, mener David at hun skal have besked. Og da Layla vender tilbage og opdager at noget er helt galt, så vælger hun også at finde ud af hvad der er sket. Linda vælger at deltage i efterforskningen til trods for sin forbindelse til Jeanett og det derfor ikke er tilladt at hun er på sagen, men Jeanett skal findes. I live. Og det viser sig hurtigt at blive en sag med masser af forvirring, mange mistænkte og alt for meget ondskab da et lig af en teenager kæder sagerne sammen. Eller gør det?

David er ikke overbevist om det i starten. Linda har sat sig fast på én bestemt gerningsmand og vil ikke give slip. Og Layla er frustreret over ikke at kunne gøre mere end at grave i flere retninger, give David ledetråde og så ikke blive taget alvorligt. Hvis Jeanett stadig er i live og de skal finde hende før det er for sent, så er deres tid ved at løbe ud. De må og skal finde ud af hvordan det hele hænger sammen. Finde frem til gerningsmændende. Og stoppe dem før endnu en teenagers lig skal begraves. Kan de nå at finde Jeanett? Kan de finde de skyldige? Og hvad gør de hvis det viser sig at sagen stikker endnu dybere end først antaget?

Dette er en virkelig ond psykologisk thriller som handler om nogle virkelig grumme emner der kan give en ondt i maven. Vi får alt fra skræmmende manipulation, overgreb, ren ondskab og grooming. Alt sammen som danner en virkelig fed og vild krimi med fart på. Man bliver forpustet og fanget helt fra start af. Man sidder helt ude på kanten af sit sæde i ren spænding og venten på at de får et vigtigt spor i sagen. Hepper på dem i håb om at de onde hurtigst muligt bliver stoppet og fanget. Hvilket er et stort plus i min bog. Elsker når en bog kan fange mig så intenst. Og give en lyst til mere!

Og mere får vi! Eller det forventer jeg i hvert fald med den slutning. For ohhhh my!!!

Linda og David slog sig igen sammen om en sag. Men var det for sidste gang? I hope not! Og jeg har stadig et lille håb om at der kommer til at ske noget i forbindelse med de to. Sammen. Men hmm.. Uden at afsløre for meget, så kan jeg godt være lidt bange for at det løb er kørt. Og ohh my endelig fik vi noget mere af Layla. Og vi ved nu langt mere om hendes historie. Og får muligvis mere i den næste bog. I kan tro at jeg næsten ikke kan vente! Håber at jeg endnu en gang til den tid får lov til at læse med og anmelde. Jeg elsker den sære og unikke "trekløver". :D

Hvis du står og mangler en fantastisk psykologisk thriller/krimi at sætte dine tænder i, så kan jeg meget varmt anbefale denne. Lisa Holmfjord er en krimi-dronning i mine øjne! Og kan ikke anbefales nok.

Min Goodreads rating:
★★★★★

Anmeldelse af de to sidste bøger i "Fønixens Hjerte"-serien af Christina Ramskov

Reklame for forlaget Mellemgaard og forfatter Christina Ramskov - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
For den del år siden fandt jeg en af bøgerne fra Christina Ramskovs serie "Fønixens Hjerte" i en genbrugsbutik, og jeg har siden været så heldig at få tilsendt de andre bøger igennem forlaget Mellemgaard efterhånden som de udkom. Læs eventuelt min anmeldelse af de første fem bøger her og de to efterfølgende her.

Og nu er det blevet tid til at afslutte serien. Jeg har nemlig læst de sidste to bøger, og jeg er nu klar til at komme med min anmeldelse. Here you go!


"Kærlighedens pris"

Der er stadig krig i den magiske verden og Maria og vennerne er stadig splittet op på forskellige farlige opgaver for rådet. Og nu hvor menneskene har fået kendskab til magiske væsner og andre verdner, er det endnu mere vigtigt at de får stoppet fjenden i at dræbe flere racer. Deres mål er i sidste ende det samme, så hvordan skal de få folk til at samarbejde i stedet for at bekrige hinanden? Få fremtidsdrømmen realiseret? Først må krigen stoppe. Men det bliver nemmere sagt end gjort.

Det gør det især vigtigt da Marias og Dargos barn snart kan være på vej. Og barnet gør kun krigen endnu farligere for dem. Barnet er blevet spået til at være en vigtig brik i spillet, og et løfte der er givet kan betyde at alt vil ændre sig for dem og mange andre. Men hvad sker der når en ny fjende finder vej ind i krigen? En spiller som ingen havde set komme vender op og ned på alt, og desperate løsninger bliver taget. Men vil det være en uoprettelig fejl? Vil det i sidste ende være det der splitter dem ad?

Maria og vennerne finder endelig ud af hvorfor deres bånd til hinanden er så stærkt, men vil det kunne hjælpe dem i denne indviklede krig? Vil de til trods for kærlighed og at være skæbnebestemt til at være sammen liv efter liv kunne holde sammen? For intet har været nemt eller en dans på roser, men i sidste ende har de altid fundet hinanden. Eller vil større kræfter nu endelig kunne ødelægge det for altid?

Min Goodreads rating:
★★★✩✩


"Livets valg"

Maria er blevet taget til fange og ingen ved hvem der har taget hende. Den nye spiller har valgt at slå til og hvis ikke hun kommer væk derfra går hun sin død i møde lige så snart barnet er født. Men til trods for tortur og håbløshed så vil hun ikke give op. Krigen må ikke stoppe for hende på denne måde. Hun har en vigtig rolle at spille i den, og derfor må hun for alt i verden slippe væk. Med sin datter. Og det betyder at hun har brug for al den held hun kan få. Og allierede som vil kæmpe for en bedre fremtid.

Det er Marias og vennernes sidste år på skolen og det er blevet tid til at tage vigtige og store valg for fremtiden. Men det er en usikker fremtid som det ser ud nu. Der er mange ting og planer der skal falde i hak for at det hele skal lykkedes for dem. Og løfter som er usikre. Og da udfordringerne bliver ved med at vælte frem, så må de fremskynde deres planer. Især da det lader til at det sidste og endelige slag skal stå på skolens grund. Fjenden er kommet igennem deres beskyttelse. Og de lader til at være et skridt foran hele tiden. Hvordan skal de kunne overvinde dem? Kan de finde ekstra kræfter et sted?

Gamle fjender bliver allierede og venner bliver fjender. Hvem kan de efterhånden stole på?
Tiden er ved at løbe ud for dem, og det er nu op til Maria at finde på en snedig plan. Og der er mange ender der skal samles. Men i samarbejde med fønixen, guddommelige kræfter og mod kan det måske lykkedes.

Min Goodreads rating:
★★★✩✩

Dette er en spændingsfyldt dansk fantasyserie fuld af magiske væsner, intriger, kærlighed, personlig udvikling og drama for alle pengene. En krig imellem det gode og det onde og en historie om en halvblods livsomvæltning da hun finder ud af at der også findes en magisk verden. En verden hvor hun bliver en af de vigtigste brikker for et samarbejde mellem mennesker og magiske væsner. Den afgørende person i en farlig og altødelæggende krig.

Seriens 9 bøger er fulde af røde tråde der skal holdes styr på og samles i en fin sløjfe i slutningen. En slutning der er.... Ehm.. Åben. Uden at sige for meget. ;) Jeg har virkelig nydt at læse om Maria og hendes venner - både magiske og mennesker. Og jeg er spændt på at se hvad Christina nu finder på. Og om hvornår - hvis overhovedet - vi vender tilbage til Maria. :P

Denne serie er perfekt til det yngre publikum. Ikke sagt at man som voksen ikke kan læse den, for det kan man. Men man kan godt mærke at den er skrevet til de yngre. Og jeg kan varmt anbefale jer at læse den. Det er imponerende at Christina til trods for sin ordblindhed har formået at skrive så stor en serie! Godt gået!

Anmeldelse af "En dyrebar fangst" ("Collins & Helldén" 1) af Christoffer Holst

Reklame for forlaget Flamingo og forfatter Christoffer Holst - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg har savnet at læse noget af Christoffer Holst, og da der ikke længere kommer flere bøger i serien om "Cilla Storm", så blev jeg virkelig glad da jeg så at forlaget Flamingo var klar med en ny serie fra forfatteren. Nemlig serien "Collins & Helldén". Der er endnu kun den første bog oversat, men jeg ved at der er en 2'er. Hvor mange der kommer ved jeg ikke, men jeg er helt klart spændt på at følge med. Men indtil da... Her kommer min anmeldelse af første bog i serien. ;)

Louise Collins kommer fra en velhavende familie takket være hendes far som er Sveriges største hotelmagnat, men hun har aldrig villet være en del af familiefirmaet. Hun ville blive noget på egen hånd. Og hun fik stor succes som Sveriges magasindronning. Men den tid er forbi. Efter hendes mand døde og hun var sygemeldt derefter i et års tid, er hun blevet tvunget på pension. Men det passer hende ikke. Hun bliver nødt til at lave noget. Skabe noget. Så hun ender med at krybe til det sidst tænkelige - sin far. Og han har et nyt projekt som han ønsker at hun skal være leder på. Hvilket fører hende til byen Vadstena. En by som har været meget i medierne på det sidste grundet en ung piges forsvinding. En forsvinding som hendes halvsøster har fundet interessant.

Lina Helldén fandt først ud af at hun havde en 30 år ældre søster for 20 år siden. Men hun er ikke velkommen i familien. Det er kun Louise hun har kontakt til, og de er gået hen og er blevet bedste veninder. Derfor er det også hende hun først kontakter da hun finder ud af at hendes mand har været hende utro og at nabobutiksejeren viser sig at have været privatdektiv og har haft besøg af forsvunden piges mor. Og da søsteren inviterer hende til at komme til Vadstena i en periode så tager det hende ikke lang tid at betemme sig. Datteren må leve i uvidenheden lidt længere imens at Lina tager fri fra sit liv og måske kan finde noget andet at bruge sine tanker på. En mystisk forsvindingssag. Det kunne da ikke skade at kigge lidt ekstra på den?

Endnu en pige forsvinder og Lina finder ud af at sagen nok ikke er helt som hun troede. Der foregår noget mystisk. Nogen lyver. Nogen holder informationer gemt. Men kan hun finde svaret? Måske med hjælp fra Louise? Eller vil det vise sig at være en meget dårlig idé at rode sig ud i så farlig en sag som amatører? Eller kan de måske være pigernes redning? Lever de overhovedet stadig? Hvilken galning render rundt og spreder rædsel i skønne Vadstena?

Dette er en underholdende og charmerende krimi-serie om et par unikke søstre - bedste veninder - der lever to vidt forskellige liv til trods for deres relation, men som har én fælles interesse - krimisager. Og i denne bog falder de over en forbrydelse som de hurtigt bliver viklet ind i og forsøger at opklare samtidig med at de kæmper med hver deres private udfordringer. Der er masser af humor, mystik, drama og skønne personligheder.

Jeg er allerede fan og jeg glæder mig helt enormt til den næste bog i serien. Jeg var underholdt hele vejen igennem og jeg elsker allerede de to søstre. Men jeg tror at ventetiden bliver lang, da den næste bog foregår i vinteren, så den kommer nok først på Dansk til vinter. Men jeg må bare have følehornene ude så jeg kan være klar. ;)

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Reading Journal 2024 - Marts

Anmeldelse af de to første bøger i serien "Smythe-Smith kvartetten" af Julia Quinn

Reklame for forlaget People's og forfatter Julia Quinn - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at jeg blev virkelig glad, da jeg så at endnu en serie af Julia Quinn blev oversat til dansk igennem forlaget People's. En serie indenfor "Bridgerton"-verdenen. Jeg ELSKER den serie og jeg var også ret glad for "Rokesby"-serien, så selvfølgelig skulle jeg også læse "Smythe-Smith"-serien. Indtil videre er det kun de to første bøger der er udkommet, men de to sidste udkommer allerede d. 4 Juni! I kan tro at jeg glæder mig!

I kan læse min anmeldelse af hele "Familien Bridgerton"-serien ved at klikke på disse links:
"Den ugifte hertug" (1) + "En uventet forelskelse" (2) + "En fortryllende hemmelighed" (3)
"En uundgåelig længsel" (4) + "Et uforglemmeligt frieri" (5)
"En uimodståelig fristelse" (6) + "Et Fængslende Kys" (7) + "Et Afgørende Øjeblik" (8)

Og I kan læse min anmeldelse af "Familien Rokesby"-serien ved at klikke på dette link:
"Den rebelske miss Bridgerton" (1) + "En opdigtet ægtemand" (2) + "Miss Bridgertons hemmelighed" (3) + "En uhørt skandale" (4)

Og nu til det som dagens indlæg handler om. Nemlig min anmeldelse af de to første bøger i "Smythe-Smith kvartetten". Kunne de leve op til de to andre serier af Julia Quinn?


"Som i en drøm"

Smythe-Smith-familien afholder hvert år en musikaften, og da Honoria Smythe-Smith er den eneste søster tilbage der endnu ikke er blevet gift, så er hun den eneste der stadig skal spille med i strygekvartetten. Sammen med sine kusiner. Og de er forfærdelige. Ingen af dem har talenter inden for musik. Men hun er fast besluttet på at det skal være sidste gang i år. Hun vil finde sig en mand og gifte sig med ham. Hun ønsker en stor og larmende familie. Men det er som om at dem der indtil videre har vist interesse pludselig har ændret mening. Hvad foregår der? Hvordan skal hun dog finde sig en mand når de falder fra hver gang? Hun må finde på en snedig plan. Og finde sit mål for denne plan.

Marcus Holroyd har et løfte som han må og skal overholde. Et løfte som Daniel Smythe-Smith bad ham om da han flygtede til udlandet for at leve i eksil. Et løfte om at passe på Honoria og ikke lade hende gifte sig med en uegnet mand. Så derfor har Marcus haft travlt. Men jo mere tid han tilbringer nær Honoria begynder der at gå noget op for ham. Hun er ikke længere Daniels irriterende lillesøster. Hun er blevet en kvinde. En smuk og sjov kvinde. En kvinde som han hurtigt er begyndt at falde for. Og da han kommer ud for en uheldig ulykke og bliver alvorligt syg og døden nær er hun den første der dukker op ved hans sygeseng og passer på ham. Det får ham kun til at forelske sig endnu mere for hende. Men kan hun gengælde hans følelser?

Honoria har aldrig været så bange for at miste en før som da hun finder Marcus i sengen med voldsom feber. Han må ikke dø. Han betyder for meget for hende. Især nu hvor de for alvor er begyndt at lære hinanden rigtig at kende som voksne mennesker. Og han er den eneste hun har tilbage nu hvor hendes bror stadig er bortrejst. Hun er endda måske begyndt at blive lidt for glad for ham. Men det ved hun udemærket godt at hun ikke får noget ud af. Han vil aldrig kunne være interesseret i hende. Eller kunne han? Nej.. Det ville være tosset. Ikke?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"En nat som denne"

Da Daniel Smythe-Smith vender tilbage fra sit eksil i udlandet overraskes han over at finde en fremmede på scenen til familiens årlige musikaften. En meget smuk fremmed. En kvinde som gør ham nysgerrig. Men hun forsøger at undgå ham da han tager kontakt til hende. Hvem er hun? Og hvordan kan hun blive hans? Han bliver nødt til at lære hende bedre at kende. Derfor inviterer han sin tante, kusiner og deres guvernante på besøg i sit hjem. Guvernanten Anne Wynter. En mystisk og spændende kvinde som han ikke har kunne slippe i tankerne efter deres første møde.

Anne Wynter har måtte give afkald på en masse i sit liv efter hun blev udstødt af familien. Og efter hun fik en fjende på livet som stadig ønsker hende død og begravet. Derfor lever hun nu i skyggerne som guvernante, men hendes nye job hos nogle slægtninge til Daniel Smythe-Smithe gør hende igen synlig. Og mulig at finde hvis nogen skulle lede efter hende. Men hun har fået endnu et problem. Hun er ikke interesseret i kærlighed, så derfor er det et stort problem at hun nu er ved at blive forelsket i Daniel Smythe-Smithe. En jarl! En adelsmand som hun på ingen måde kan få en fremtid sammen med. Og han vil ikke give op. Selvom hun gør hvad hun kan for at holde ham på afstand. Og holde sig selv i snor. Og det er ikke den eneste fare hun står overfor.

Daniel troede at dødstruslerne ville stoppe da han fik grønt lys til at komme hjem igen, men der er stadig nogen efter ham. Efter ham og Anne. Og han er ret sikker på at han ved hvem det er. Men det går hurtigt op for ham at han ikke er den eneste der er på flugt fra en bøddel. Så hvem jagter dem? Og kan de stoppe vedkommende før det for alvor går galt?

Min Goodreads rating:
★★★✩✩

Vi er tilbage i det skønne Bridgerton-univers og denne gang bliver vi budt indenfor i Smythe-Smith-familien. Den meget lidt musikalske familie. En familie fuld af drama, sammenhold, humor og traditioner. En familie man kun kan komme til at elske når man lærer dem at kende.

Jeg har virkelig savnet dette univers. Og imens vi venter på den nye sæson af "Bridgerton" på Netflix så var det skønt at få endnu en lille smag af det hele igennem disse bøger. Vi lærer ikke rigtig Smythe-Smith så meget at kende igennem TV-serien, men derfor er det kun rart at Julia har skrevet bøger om dem. Og hun har skrevet mange små serier indenfor samme univers om de andre familier og jeg håber virkelig at de med tiden alle sammen bliver oversat og udkommer herhjemme. For jeg vil have dem alle sammen! :P