Anmeldelse af "Krigeren fra Rogatan" ("Legenden om Agrat" 3) af Anne Mette Asp

Reklame for forlaget Facet og forfatter Anne Mette Asp - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Så er det blevet tid til at afslutte serien "Legenden om Agrat" af Anne Mette Asp. Jeg har nemlig været så heldig at få tilsendt den sidste bog i serien igennem forlaget Facet. Og I kan tro at jeg har set frem til at læse den og finde ud af hvad der nu skulle ske i denne spændende danske fantasy-serie. Men hvis ikke I har læst mine anmeldelser af de to første bøger i serien, kan I gøre det via disse links: "Jernstaven" og "Hævnens Broderskab".

Men nu til det som dette indlæg handler om. Min anmeldelse af "Krigeren fra Rogatan". Den kommer nemlig her. Enjoy! ;)

Agrat og Sia har endelig fundet sig et hjem i en by de kan komme til at elske. Og hvor deres lille søn kan vokse op. Stemmen i Agrats hoved er væk og han træner dagligt med sin ven for at blive bedre til at forsvare sig selv. For fjenden er aldrig langt væk. Og en dag får landsbyen en dyster nyhed. Den selvsamme fjende har erobret en større by, dræbt kongen og har derved udnævnt sig selv som konge. Og nu har han erklæret krig mod alle der er imod ham. Især med Agrat. Til trods for prisen på hans hovede, så tilbyder Agrat at hjælpe med at sprede budskabet om krigen og advare andre. Men det viser sig hurtigt at være en stor fejltagelse. Det er ikke længere sikkert for nogen at rejse rundt. Og det bliver starten på en lang tid i fangeskab og på flugt.

Han bliver hurtigt genkendt og selvom han slap væk i første omgang med en troldmand og hans barnebarn, så bliver han til sidst taget til fange af den nye konge - og Agrats største fjende. Og nu har kongen også en troldmand på hånden som han kan udnytte i sin krig. En krig der nu bliver umulig at forsvare sig imod. Og som Agrat uvilligt får en hovedrolle i. En hovedrolle som forrædder. En titel værre end nogen kunne tænke sig. Agrat kan ikke længere stole på nogen. Ej heller hans såkaldte venner som nu også har vendt ham ryggen. Hvad har han været skyld i? Hvorfor hader alle ham? Agrat kan intet huske. Kun at han har været indespærret. Men det lader til at han har mistet noget tid. Tid som han ikke kan få igen. Er han skyldig som de siger? Har han hjulpet fjenden? Er han endnu engang blevet uvelkommen i en landsby?

Han er ikke længere sikker nogle steder. Han bliver nødt til at finde allierede der vil tro på ham og hans uskyld. Men hvor? Og kan han undgå at blive fanget igen? Vil han kunne gøre det hele godt igen? Vise at hans dom var urimelig? Han må finde beviser. Og befrie dem der er blevet taget til fange på grund af ham. Men det betyder at han endnu en gang skal sætte sig selv i fare. Men er det måske ikke det eneste han kan gøre? Han bliver da nødt til at få vendt denne onde cirkel til en sejr over fjenden. Og han skal bruge hjælp. Men det bliver et spørgsmål om liv eller død. Og magi.

En dansk fantasy-serie om en virkelig uheldig smed i en verden fuld af farer, fjender og magi. En historie fuld af spænding, overraskelser, farlige situationer, mysterier og magtkampe. Endnu en gang bliver Agrat smidt ind i en kamp om overlevelse og krig. Og i denne bog får man endelig svar på det spørgsmål vi blev præsenteret for i den første bog. Hvor stammede Agrats stemme i hovedet fra? Hvorfor skulle han i gennem så meget tortur og lidelser?

Det er næsten vemodigt at skulle sige farvel til Agrat og den magiske verden som Anne Mette har skabt. Men det var en fin afslutning vi fik. Jeg havde dog gerne set at han havde fået lov til at bruge sin "nye status" i kampen mod fjenden og derved kunne vise hvor stærk han var blevet, men jah.. Så havde bogen nok været endnu længere og det ville nok skræmme nogle læsere væk. Not me! Men nogen ville nok opgive.

Tak til forlaget Facet og Anne Mette Asp fordi jeg måtte læse med. Jeg ser frem til at se hvad forfatteren nu skal igang med. Og jeg glæder mig til andre fremtidige anmelderbøger fra forlaget.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Anmeldelse af "Ind i kampen, Chloe Brown" ("The Brown Sisters" 1) af Talia Hibbert

Reklame for forlaget Flamingo og forfatter Talia Hibbert - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg har i noget tid nu haft denne serie, "The Brown Sisters" af Talia Hibbert, stående i min bogreol og jeg har nu langt om længe fået taget hul på den. Jeg har hørt meget godt om denne serie, så jeg havde allerede fra start ret høje forventninger til den. Men kunne den så leve op til det? Lad os se hvad jeg synes om den første bog. Jeg er nemlig klar med min anmeldelse til jer her.

Chloe Browns liv er fuld af kroniske smerter og en fortid der har gjort hende indelukket. Især når det kommer til mænd og uærlige mennesker. Men da hun en dag er tæt på at blive kørt ned beslutter hun sig for at ændre drastisk på sit liv. Hun skriver derfor en liste over ting hun gerne vil gennemføre. Første punkt - flytte for sig selv. Og det viser sig hurtigt at hun får mere end hvad hun havde regnet med. Inklusiv en vicevært som hun både hader og... er voldsomt tiltrukket af. Men det lader til at han ikke kan klare synet af hende. Hvilket gør hende irriteret og pirrelig. Men hun behøver ikke den vrede mand i sit liv. Hun er tilfreds med sin stille hverdag som webdesiger og katteelsker.

Redford Morgan kommer godt ud af det med alle beboerne i ejendommen, men den nye lejer, Chloe, er snobbet og har en forfærdelig attitude som gør at han har fanget hende i at være modbydelig overfor andre beboere. Hvilket Red ikke kan klare. Men det forhindrer ham ikke i at begære hende. Drømme om at gøre ting med hende som kunne få hende til at stønne højt. Og der går ikke længe før han får viklet sig ind i Chloes liv. Og hendes liste. Som han hurtigt går med til at hjælpe hende med. Men hun fortæller ham ikke om alle punkterne på den. Kun dem hun mener at han kan hjælpe hende med. Såsom camping, motorcykelture og bytur. I bytte for hjælp til at få lavet en hjemmeside så han endelig kan få gang i sit salg af sine malerier igen. Men det bliver ikke det eneste de ender med at hjælpe hinanden med. Deres fælles tiltrækning bliver umulig at ignorere.

Redford har taget helt fejl af Chloe. Hun er fantastisk og et skønt menneske. Men selvom deres forhold bliver bedre og bedre for hver dag der går, så har de begge gamle sår som ikke er helet og det kan nemt blive enden på deres nyfundne status. Men vil de kunne finde tilbage til hinanden? Vil de turde at stole på den anden? Vil de kunne tilgive en panikhandling? Eller er de begge så mærket af deres fortid at de ikke kan give en fremtid sammen en chance?

Dette er en sød historie fuld af skrøbelighed, kærlighed, et ønske om at få noget ud af livet og at turde tro på at man fortjener noget bedre. En rigtig fin kærlighedshistorie man kun kan blive misundelig på. Med en masse humor, tårer og sårede følelser.

Jeg har virkelig nydt læsningen af denne bog. Jeg har både grint og grædt og jeg elsker den humor og frække detalje der er med hele vejen igennem. Det er en historie hvor vi møder hovedpersoner der ikke er den "klassiske" hovedperson. Chloe slås med kroniske smerter og fibromyalgi og Redford har angst for at fejle og ikke være god nok. Forfriskende at få nogle hovedpersoner der er "nede på jorden" og som mange kan spejle sig i. Og så er der Brown-søstrene. En unik lille søskende-flok som virker ekstremt morsomme og elskværdige og jeg glæder mig meget til at læse om de næste to i rækken.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Reading Journal 2024 - April

Anmeldelse af "Legender & Latte" ("Legends & Lattes" 1) af Travis Baldree

Reklame for forlaget Ulven og Uglen og forfatter Travis Baldree - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Første gang at jeg så forsiden på denne bog blev jeg nysgerrig. Jeg læser en del fantasy, men jeg har endnu ikke læst noget med orker, succubusser osv.. Og det er der i denne bog. Ikke nok med at det er en fantasy, så er det en "Hygge-Fantasy". Se dét gjorde mig ekstra nysgerrig. Så da forlaget Ulven og Uglen spurgte om jeg ville læse og anmelde den nu hvor den udkom på dansk, så sprang jeg straks til. Måske lidt overexcited, men jeg kunne ikke lade være. Jeg vidste bare at den ville være en hyggelig bog. Så er den det? Kunne den leve op til mine forventninger? Find ud af det nu. For her kommer min anmeldelse af "Legender & Latte" af Travis Baldree. ;)

Orken Viv vil lægge sit liv med mudder, blod, sværkampe og konstant at være på farten bag sig og starte et nyt sted. Med et nyt mål. Så hun drager til storbyen Thune med sit sværd og en pose fuld af dusørpenge og her vil hun finde et sted og åbne en kaffebutik. En café. Selvom det er langt fra hvad hun er vant til, så er hun fast besluttet på at det skal lykkedes. Kaffe er dog normalt noget som kun gnomer kender til, men det vil hun ændre på. Hun forelskede sig selv i den varme drik på en af hendes ture til en gnomby og har ikke kunne slippe tanken om den siden.

Med hjælp fra en ønskekvist, en magisk sten og en smule stædighed finder hun en gammel faldefærdig stald som hun beslutter sig for at købe. Og derfra går det stærkt. Hun ansætter en assistent, en tømmer og en bager og butikken får hurtigt succes da det går op for byens befolkning hvilken gave Viv har taget med til byen. Men det er ikke alle der er lige begejstret for at det går hende godt. Gamle og nye fjender rører på sig i skyggerne og Viv er nu afhængig af at hun har været heldig nok til at finde folk hun kan stole på. Og som er villige til at hjælpe hende.

Men vil det være nok når det værst tænkelige sker? Har Viv været for naiv at tro at hun kunne lægge sit gamle liv bag sig takket være en magisk sten? At en ork kunne skabe sig et stille og hyggeligt liv med en fast base? At hun kunne finde folk som hun kunne kalde sine venner? Var det hele for godt til at være sandt? Vil hun ende med at miste det hele?

Dette er en virkelig skøn hjertevarm hygge-fantasy som du ikke vidste at du manglede på din bogreol. Den er fuld af skønne karakterer, varme og kolde drikke og bagværk som kan få mundvandet til at løbe, humor, personlig udvikling og en voksende og uventet kærlighed. En historie om at turde at finde modet til at ændre sit liv til det man virkelig drømmer om. Om modet til at åbne sig op for fremmede og lade dem komme tæt ind på livet af sig. Om modet til at elske.

Jeg er så glad lige nu. Den levede fuldt ud op til mine forventninger og jeg ville virkelig ikke have at den skulle stoppe! Jeg vil have mere! Mere Viv og Tandri tak! Deres historie kan da ikke bare stoppe der?! Jeg vil vide hvad der nu skal ske! :P Man kan vel drømme, ikke? ;)

Hvis du mangler en hyggelig fantasy roman som kan få dig til at le og som er ekstra hjertevarm, så er "Legender & Latte" af Travis Baldree helt klart et læs værd.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Anmeldelse af "Den dristige kemiker" ("Hell's Belles" 3) af Sarah MacLean

Reklame for forlaget Flamingo og forfatter Sarah MacLean - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Åhhh det er endelig blevet tid til at blive genforenet med "Hell's Belles"-kvinderne og deres stædige og sexede mænd. Jeg var vild med de to første bøger - som I kan læse min anmeldelse af her - og jeg har virkelig set frem til den tredje. Også den fjerde som endelig er blevet givet en titel og udgivelsesdato. Der går dog desværre lang tid før den bliver tilgængelig. Men nu har jeg langt om længe fået læst den tredje bog og er klar med min anmeldelse. Kunne den leve op til de to andre i serien? ;)

Lady Imogen Loveless har en stor fascination for alt der har med eksplosioner at gøre, og man burde tro at hun derfor var en der gemte sig i skyggerne, men med sine farverige kjoler, skarpe tunge og vilde krøller er hun svær at overse. Lige som de eksplosioner hun elsker at forårsage. Og det har også fanget politikommissæren Thomas Pecks opmærksomhed. En mand som Imogens bror ansætter for at holde øje med hende. Som skal vogte over hende indtil hun finder sig en ægtemand. En beslutning som hendes bror har taget for at få hende væk fra de problemer han er overbevist om at hun roder sig ud i sammen med "søstrene" i Hell's Belles. Den berygtede firkløver af selvtægtskvinder som gør alt de kan for at skabe retfærdighed for kvinder i problemer.

Og problemer har der været rigeligt af på det seneste. Flere eksplosioner har ødelagt forretninger som de skræmte kvinder opsøgte. Og Thomas er fast besluttet på at finde ud af hvem der står bag. Men han er ikke den eneste. Imogen viser sig at dukke op hver gang i murbrokkerne. Og selvom det irriterer Thomas, så fascineres han også af hende. Og da han får muligheden for at komme rigtig tæt på hende kan han måske finde ud af hvad hun ved omkring gerningsstederne. Og gerningsmændene. Men hun deler ikke så gerne sine informationer. Men der er andet hun gladeligt deler med ham. Selvom det ikke er passende. Men kan han modstå hende?

Thomas bliver hurtigt hvirvlet ind i hendes kaotiske verden og han kan ikke længere ignorere de følelser de har fået for hinanden. Men hun er en Lady. Langt over hans stand. Der må ikke ske mere end der allerede har og selvom det vil knuse hendes hjerte, så bliver han nødt til at gøre det rigtige og skubbe hende fra sig. Men da hans eget og Imogens liv kommer i fare da gerningsmændene begynder at indse at de nærmer sig dem, må han tage en beslutning. Men har han allerede ødelagt sine chancer for at være hendes vogter? Hendes sværd? Hendes mand?

Dette er en skøn historisk roman-serie fuld af humor, stærke kvinder, sexede mænd, farlige eksplosive sager, begær og store følelser. En historie om kampen om retfærdighed, om magtfulde mænd og et ønske om forandring. En opgave som en gruppe modige og stålfaste kvinder har taget til sig og om de mænd der forelsker sig i dem og i alt de står for.

Endnu en gang en fantastisk historie og hvor har jeg dog elsket at læse om Imogen og Thomas. To stædige og stærke mennesker. Og nu mangler vi bare historien fra Hertugindens synspunkt. Hvilket den fjerde bog handler om. Og sikke da en bombe Sarah smed i slutningen af denne bog! WHAT!?!? Der er nu virkelig lang tid til April i 2025. Damn!

Min Goodreads rating:
★★★★✩