Dagens Julegæst - 18 dec

1. Navn: Pernille

2. Blog: www.3dino.dk

3. Hvordan er dit forhold til julen?
Jeg elsker julen og alt der hører dertil. Der er altid sådan en dejlig stemning ved juletid og masser af hygge med familien (i hvert fald hvis man får gjort sine julegaveindkøb færdige i god tid!).

4. Hvor skal du holde jul i år?
Hjemme i Houston. Den 24. Bliver i mit hus, mens vi fejrer den 25. December hos svigerfamilien siden de er fra Skotland.

5. Hvad er dit største julegaveønske?
Mit største ønske er at fejre julen i Danmark, men det må desværre vente. Et andet stort ønske, som heldigvis går i opfyldelse, er at jeg kommer til at få lidt mere tid derhjemme. Der kommer mere om det på min blog i 2013. Ellers har jeg bare en masse små ønsker, såsom stearinlys, stof, og sager.

6. Håber du på sne i december?
Altid! Men der sneer næsten aldrig hvor jeg bor, og hvis det gør, så smelter sneen indenfor et par timer.

7. Går du meget op i at pynte dit hjem/værelse op til jul?
Ja, og et Texas motto er ”The Bigger, The Better”, så for mig handler det om at hænge tonsvis af julepynt og julelys op. Jeg har selv 3 [plastik] juletræer i forskellige størrelser med op til 1500 lys på. Jeg ved godt at det er meget finere at bruge rigtige træer, men som mange andre amerikanere, så kommer meget af pynten, inklusiv juletræerne, op allerede i slutningen af November, når der er Thanksgiving. Jeg tror ikke jeg ville kunne holde et rigtig træ i live i over en måned. Derudover bliver der også sat masser af julelys op udenfor og der går nogle gange konkurrence i hvem der kan have det flotteste hus med flest lys. Nogle folk har ovenikøbet kordineret musik til deres blinkende lys. Jeg er ikke nået så langt endnu.

8. Hvad glæder du dig allermest til juleaften?
At se familien åbne gaver op. Jeg nyder også bare at spise en masse god mad, hygge med familien, og slappe af.

9. Har I nogle faste juletraditioner? (Fortæl gerne)
Det er anderledes at holde jul i Houston, specielt som den eneste dansker i familien. Jeg har lært at vi har nogle unikke traditioner i forhold til de engelske og amerikanske. Jeg prøver at holde ved mine danske traditioner. I slutningen af November laver jeg en julekalender med slik (eller øl i til manden). Omkring den 23. December laver vi så min bedstemors chokolader og måske bager nogle småkager. Den 24. December starter vi dagen med en fiskebuffet, ser nogle julefilm, spiser aftensmad (så traditionel dansk som muligt), går en tur i nabolaget for at se alle de fine brune papirsposer der lyser vejene op (i det område jeg bor i, er der en årlig tradition den 24. December. Folk putter brune papirsposer ud med sand i bunden og sætter så et lys i. Det lyder utrolig grimt, men når alle folk sætter omkring 30 poser ud langs fortovskanten, så ser det nu flot ud). Så bliver der danset og sunget om juletræet, og til sidst skal vi se om nissen har lagt julegaver på loftet til os. Det er selvfølgelig lidt latterligt, når vi er voksne mennesker, men jeg gør det nu alligevel. :) Vi åbner så gaverne – en person af gangen skiftevis, mens vi spiser al det gode slik. Når vi endelig er færdige, så er det også ved at være midnat, og vi slutter måske aftenen med endnu en julefilm.
Den 25. December holder vi så engelsk/amerikansk jul med svigerfamilien. De har langt fra ligeså mange traditioner som vi har, hvilket jeg synes er en skam. Vi starter dagen med at drikke et glas mimosa (champagne og appelsinjuice) eller to om morgenen mens alle åbner deres gaver, og så spises der kalkun om eftermiddagen. Det er det eneste...
Det kan være svært at holde en traditionel jul i Houston. De er slet ikke vant til at åbne gaver den 24., spise aftensmad i timevis (inklusiv risengrød, ris a la mande, æbleskiver og/eller gløgg), samt danse om juletræet. Folk synes bare det er nogle underlige traditioner. Selv at bage eller lave chokolader synes de er underligt, men jeg har efterhånden vænnet manden til alle traditionerne. Måske når vi får børn kan vi indføre dem lidt bedre.

10. Har du en kreativ juleidé du gerne vil dele?
Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har lavet noget kreativt til jul, men jeg vil mægtig gerne dele min bedstemors opskrift på erstatningschokolade, som er chokolade vi laver hvert år til jul. Min bedstemor begyndte at lave det under krigen, da det var svært at få rigtig chokolade.

Til en stor portion, skal du bruge:
1/2 kg havregryn der er lavet til pulver (vi plejer at køre det igennem kødhakkeren, men man kan sikkert også mase det på andre måder, og ellers kan det også bruges, som det er)
0,8 dl. fløde
125 gr. margarine (evt. flydende)
25 gr. cacao
7,5 ml. romessens ca.
7,5 ml. mandelessens ca.
1 1/4 spiseskefuld vanillesukker
313 gr. flormelis.

Forslag til pynt : Marcipan, nougat, tesukker, kokos, chokoknapper, M&M´s, mandler, rosiner, krymmel m.m.

Bland de tørre ting sammen, men kun cirka halvdelen af havregrynet (resten kommer i lidt efter lidt, når det æltes sammen), og bland de våde ting sammen. Hæld så det hele sammen og ælt løs. Det er ikke sikkert du skal bruge al havregrynet - dejen må ikke blive for tør, for så er den ikke til at arbejde med. Dæk dejen til når du ikke arbejder med den, og evt. sæt den koldt til du er klar til at dekorere den og lægge søde sager på toppen eller i midten af små sykker. Min favorit er nugat i midten og marcipan på toppen. Sæt de færdige stykker koldt, og kom dem i kagedåsen indenfor kort tid.

11: Har du en julehilsen du gerne vil give ud?
Jeg vil bare gerne ønske alle i Danmark en rigtig glædelig jul (og husk at nyde det kolde vejr, for det føles slet ikke som jul når der er 18 grader udenfor!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)