Dagens Jule Gæst - Pernille KaadekildeholmByd velkommen til

Jeg hedder Pernille Kaadekildeholm, jeg er fra Odense men er flyttet til København, hvor jeg til hverdag er TV-tilrettelægger. Denne sommer på ”Danmarks Næste Top Model”, ”Kongerne Helt Til Hest”, ”Yacht Party” og til sidst på ”Børneindsamlingen”.
Jeg er inkarneret sommer-menneske, så om vinteren rejser jeg så meget, jeg kan, til varmere himmelstrøg. Sidste vinter til Indonesien, Thailand, Malaysia og Filippinerne.
I år gør jeg det samme og lægger ud med en måned i Manila. Herefter bliver det Thailand og Malaysia.

Hvad kan få dig i julestemning?
For mig er julen desværre en del af vinteren med det tilhørende mørke og kulde, som jeg ikke bryder mig om. Da jeg ”stadig holdt jul”, som var sammen med mine dejlige forældre i Odense (hvert andet år hos vores familie i Jylland), var det kalenderlys og generelt bare julepynt, der fik mig i julestemning. Men det var som om, at december måned hvert år blev mere og mere stressende og ”ligegyldig” for mig. Jeg var ét, stort brokkehoved hver december, havde ikke tid til at stresse rundt efter gaver samtidig med arbejde, HADER turen hjem med DSB-tog hvert år, kunne ikke finde på noget, jeg ønskede mig osv osv. Julen blev et irritationsmoment og jeg havde det sådan, at jeg meget hellere ville se min dejlige familie på andre tider af året, droppe gave-stresset og tage et år, hvor jeg helt forsvandt ud af de vante julerammer, som jeg ikke længere så nogen mening i. Det var min familie helt forståelige overfor – og det var faktisk nogle venner, som tidligere havde været igennem det samme, der rådede mig til at ’tjekke ud ad december’. ”Det er den eneste måde at gøre julen betydningsfuld på igen”, sagde de, ”ved at holde en pause.”
Så i december 2012 tjekkede jeg ud, rejste til Japan, hvor jeg har en japansk veninde, og tilbragte december sammen med hende i Yamagata og Tokyo.
Året efter var det Thailand. I år bliver det Malaysia.

Det bliver til en del år med pause fra december i Danmark, fordi jeg endnu ikke er nået til det punkt, hvor jeg savner den eller den siger mig noget. Jeg har det sjovere med min familie om sommeren, hvor vi griller pølser under min barndoms æbletræ i baghaven uden en måneds kulde, mørke og gavestress ledende op til.
Hvis man stadig har det sådan med december (at den er mere stress fremfor glæde), er man stadig ikke klar til den, tror jeg. Derfor sidder jeg igen i år i Asien.

Hvad er efter din mening det bedste ved julen?
Det bedste ved julen er tiden med familien. Jeg elsker også flere af traditionerne, f.eks. at gå i kirke. Jeg er ikke troende, men nogle traditioner er smukke og som historiefortæller selv, så sætter jeg pris på Biblens gode historier. Jeg bliver aldrig træt af at få fortalt historien om juleaften og som rørstrømsk menneske bliver jeg desuden sindssygt rørt af skønsang i kirken.

Her i Asien er min sangstemme populær, fordi folk elsker karaoke, og du anses som den BEDSTE underholdning, des værre du synger. Jeg synger rædselsfuldt og har intet imod at optræde med det, ha ha.
Men juledag i kirken lukker jeg munden og lytter. Til historier og til kortets smukke sange.

Disneys juleshow får mig desuden i hulkende, tudende knæ HVERT år, af én eller anden grund. Jeg bliver 9 år, tænker på de kære mennesker, jeg har mistet, såsom min mormor, - og så kommer det hele ud under Disneys juleshow. Det er meget forunderligt. Selv nu (siddende midt i Manila) – bare ved at TÆNKE på ”Når du ser et Stjerneskud”, bliver jeg helt rørt.
Det får mig dog ikke til at savne december i Danmark :)

Bortset fra alt dette, så er det bedste ved julen MADEN. Jeg har et overnaturligt stofskifte og høvler mig igennemm alt fra æbleskiver, risengrød og kød i alle former og afskygninger. Julemad er en skøn ting, bring it on!

Vil du helst give eller gå gaver juleaften? (Begrund gerne dit svar)
Jeg vil helst begge dele. Jeg er enebarn: Jeg ELSKER ski’ gaver! Men før jeg blev træt af julen elskede jeg også at give mine forældre gaver i forhold til deres forskellige personligheder. Min far som hjemme-mennesket, min mor som den rejsende verdenskvinde. De er ens men også vildt forskellige, det krævede en del, sjov omtanke på gavefronten.
Siden 2012 gider jeg hverken gaver til fødselsdag eller jul. Det er bare et ekstra stress og jeg ønsker mig aldrig noget. Hvis jeg skal bruge noget, så køber jeg det i løbet af året. Jeg giver selvfølgelig gaver til familie osv, men hvis jeg selv kan undgå stresset med at ønske mig noget, så gør jeg det. Så vil jeg hellere have oplevelser med mine kære, ud af spise sammen osv.


Har du før prøvet at få et kys under en mistelten? (Hvis ja - Fortæl! Hvis nej - Kunne du tænke dig det?)
Nej, det har jeg egentlig ikke, vi har aldrig gjort det så meget i misteltene i vores familie, ha ha. Så det er ikke noget, jeg har tænkt så meget over.
I vores familie gør vi os mest i ting, man kan spise. Vi er vanvittigt madglade, - kan man spise en mistelten? ;-)

Hvad er dit største ønske til jul?
Mit største ønske denne jul er det samme, som det var i Tokyo 2012 og Thailand 2013: at jeg kan skype med mine forældre fra Malaysia, at de er glade, at de får en dejlig juleaften og véd, at jeg elsker dem ubetinget og at det ikke er derfor, at jeg sidder på den anden side af jordkloden i december. Men det er der ingen grund til at blive rørstrømsk over: det véd de udmærket godt og som de åbne og frie mennesker, de er, har de altid givet mig masser af rum til at finde min egen plads (på min egen, mærkværdige måde) i denne verden. Det er skønt og det betaler sig i sidste ende.
Desuden er de begge sommermennesker ligesom mig: hellere et par grill-aftener mere under æbletræet om sommeren end at se på mit sure, trætte fjæs, når jeg kommer hjem til Odense d. 23. december (fluks fra helvedes jule-DBS-toget) og er DØDTRÆT, indtil alt det gode begynder fra jeg vågner d. 24. December.

Hvor skal du holde jul i år og med hvem?
I år holder jeg jul i Borneos jungle, Malaysia. Jeg har en veninde, som er halvt malai. Nej, det ville hun blive arrig over, at jeg skrev – men jeg skriver det, fordi det er svært at forklare. Faktisk er hun bidayuh (fra Malaysia), hendes far er dansk, hendes mor er Bidayuh. Min veninde bor i København og er i TV branchen ligesom jeg. Sidste vinter boede jeg hos hendes familie på Borneo i januar/februar, de tog imod mig og min veninde, Anne, selvom vi aldrig havde mødt hinanden. Det var fantastisk, magisk og en kæmpe succes.

I år skal min veninde rejse hjem til Malaysia i december og har inviteret mig med. Så jeg holder jul og nytår på Borneo sammen med hende og hendes familie. Jeg glæder mig vanvittigt til at gense dem og HENDE. December i 40 graders varme? Med masser af fester og dans i det fri? Det er LIGE mig.

Så må vi se, om tre år væk fra den danske december er tilstrækkelig pause, eller hvor jeg sidder og skyper fra med min familie næste år, inden jeg går ud og danser under palmerne ;-)

Jeg ønsker glædelig jul til alle i Danmark!

Kærligste julehilsner,
Pernille


English version:
Translate the post from the option in the bottom.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

1 kommentar:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)