Tester det smarte overvågningskamera Y-Cam Evo

Jeg har altid gerne ville have en eller anden form for sikkerhed i mit hjem, da jeg flere gange har oplevet at folk har forsøgt at komme ind. Det er sket to gange på min nuværende adresse, og så fandt jeg jo også ud af, at folk benyttede min lejlighed da jeg boede ovenpå et værested her i byen. De låste sig simpelthen bare ind for at se TV i deres pause og så tog de mad fra min fryser. Blev stik tosset da jeg fandt ud af det og kort tid efter flyttede jeg derfra. Her har de dog ikke haft held med at komme ind, men det er kun et spørgsmål om tid.

Så jeg har længe gerne ville have et lille overvågningskamera, så jeg ikke behøvede være så nervøs for at tage hjemmefra. For ja. Jeg synes virkelig det er ubehageligt at tage herfra. Det gør mig møg hamrende nervøs. Hvad hvis der sker Cosmo noget? Hvad nu hvis de tager mine ting? Jeg har ikke nogle dyre designer-ting eller noget der er værd at stjæle, men alligevel. Det er MINE ting og jeg synes det er så grænseoverskridende hvis folk roder i dem. Så når jeg ikke er hjemme - om det er for at tage på sygehuset, for at besøge mine forældre eller andre steder, så har jeg en konstant knude i brystet. Og så er det altså svært at slappe af. Så da jeg blev tilbudt at teste dette fine lille Y-Cam Evo overvågningskamera blev jeg simpelthen så glad - og lettet.

Jeg har faktisk haft kigget på et af Y-Cams andre kameraer for nogle år siden. Mener dog at huske at det var pænt dyrt, så jeg fik det aldrig købt. Det er jeg så ret glad for at jeg ikke gjorde, for dette er så meget mere mig end det første jeg kiggede på. Dette har den helt perfekte størrelse til mig. Det er ikke et kamera man spotter lige med det samme og det kan nemt gemmes i selv de mindste kroge. Dét er jeg stor fan af. Perfekt til en lille lejlighed som min egen.

Det var super nemt at sætte op - Sæt strøm til. Download app på mobilen. Opret bruger og tilføj kameraet. Tilslut Wi-Fi. Done! Havde slet ikke forventet at det ville gå så hurtigt og der var ingen problemer. Så hvis man ikke er så teknisk skal man ikke være bange for at anskaffe sig et.

Til jer der er interesseret er her lige et par hurtige facts:
● Videoopløsning: HD 720p (1280 x 720)
● Synsfelt: 100 grader
● Farvebillede i dagslys
● Infrarødt nattesyn i sort/hvid: Ca. 8 meters rækkevidde
● Justerbar bevægelsessensor (inkl manuelt valg af fokusområde)
● 7 dages gratis lagring i cloud storage
● Wi-Fi opkobling
● Mulighed for tilkobling af mere end ét kamera
● Adgang til kamera via app (notifikationer via push beskeder og mail m. foto)
Jeg har testet det i et par dage nu, og jeg må indrømme at jeg er ret imponeret over det. Der er et par negative ting, men slet ikke nogen der vælter mig af pinden.

Når man fx tager billeder, så kan man ikke finde dem i app'en og jeg har ingen anelse om hvor de billeder bliver lagret. De findes ikke på mobilen og de bliver heller ikke sendt til ens mail. Dét synes jeg er pænt irriterende. Men vælger man at optage et lille klip, så kan man downloade det til mobilen så man altid har det liggende. Så skal du bruge et billede af det du ser på skærmen, så bliver du nødt til at tage et skærmbillede.

Derudover er der en smule forsinkelse på appen og virkeligheden, men det havde jeg forventet. Så det er ikke noget problem for mig. Det der kan blive et problem er, at appen en gang imellem godt kan crashe en smule. Man skal altså slukke og tænde for kameraet et par gange før den vil gå live, og der kan den eventuelle indbrudstyv allerede været smuttet eller det vigtige man ville tage et billede af er måske væk. Men får man live-funktionen til at virke ret hurtigt, så kan man altid tage skærmbilleder lige så tosset man vil eller vælge at optage en videosekvens. Og selve live-funktionen går overraskende glat. Den hakker ikke eller fryser fast. Jeg har i hvert fald ikke oplevet det.

Billedkvaliteten er helt okay. Det er ikke den bedste, men det er jo også et lille kamera. Den er en smule dårligere ved nightvision, men bare det faktum at det i det hele taget har den funktion er jeg lidt tosset med. Jeg har altid gerne ville have et kamera der kunne det. Og der kan støvpartikler der fiser rundt i luften altså ikke gemme sig væk. Det er faktisk ret fascinerende at sidde og kigge på. Og Cosmos øjne! *Haha* At se ham fise rundt i mørket er virkelig underholdende.

Her ser I et billede fra dagtimerne og et fra aftenen hvor det er mørkt:

Jeg kunne godt finde på at anskaffe mig et mere til gangen. Så jeg derved både ville have et kamera i stuen og et der kunne holde øje med min gangdør. Det ville være perfekt! Man kan købe dem hos wupti, hvor man kan købe det enkeltvis eller i en 2 stk/3 stk-pakke. Det kan man sikkert også på andre shops, men det var lige den jeg fandt først.

Indtil videre må jeg dog nøjes med det ene her. Og det er skønt! Nu kan jeg forhåbentlig tage hjemmefra med lidt mere ro i sjælen.

Hvad med jer? Har I overvågning i jeres hjem i tilfælde af ubudne gæster? Eller måske en alarm?

Modtaget til test og skrevet i samarbejde med Y-Cam.com - Ingen økonomisk interesse og holdningerne er mine egne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)