Så fik jeg læst "Miss Peregrine's Peculiar Children"-bøgerne af Ransom Riggs

Som jeg fortalte om i dette indlæg, så har jeg virkelig længe savlet over "Miss Peregrine's Peculiar Children"-bøgerne af Ransom Riggs. Det var helt klart deres covers der tiltrak mig, og da jeg opdagede at de også havde en masse af den slags billeder indeni så måtte jeg altså bare købe dem.

Jeg har set filmen der er lavet over den første bog, og det gjorde selvfølgelig også at jeg var nysgerrig efter at læse dem. Dog skruede jeg en smule ned for mine forventninger, for jeg kunne se at der var meget blandet meninger om disse bøger, så ville ikke ende med at blive alt for skuffet.

Nu har jeg så fået dem læst, nydt de mange skønne billeder og er nu klar til at fortælle jer hvad jeg så synes om disse bøger.

Vi følger i bøgerne den unge Jacob Portman, som hele sit liv har følt sig lidt udenfor og anderledes. Han har ikke rigtig nogen venner og den eneste person der har vist interesse i ham er hans bedstefar. Dog er han begyndt at tage lidt afstand til denne gamle mand, fordi det er efterhånden begyndt at gå op for ham, at de historier han er vokset op med, slet ikke er så virkelige som han troede. Hans bedstefars fortællinger om børn med særlige evner, om tidsrejser og monstre er bare ren fantasi. Det er i hvert fald det hans forældre fortæller ham når han forsøger at fortælle dem videre til dem. Men en dag sker det værst tænkelige. Bedstefaren råber op om at "de kommer" og at han er i fare.

Da de pludselig ikke kan få fat i ham, tager Jacob hjem til ham for at se hvad der er sket. Men hans bedstefar er der ikke. Han finder ham dog senere i skoven - døden nær. Og de er ikke alene. Der står en og holder øje med dem i mørket. Andre ville bare se mørket, men Jacob ser det væsen hans bedstefar har advaret ham om. Inden bedstefaren tager sit sidste åndedrag beder han Jacob om at finde den ø han har fortalt ham om igennem hele hans barndom. Og finde Miss Peregrine. Hun vil kunne fortælle ham det han har brug for at vide og svare på hans spørgsmål.

Jacob er forvirret. Hvem skal han nu tro på? Talte hans bedstefar alligevel sandt? Eller er han mentalt forvirret som hans forældre og psykiater siger? Uanset hvad så er han fast besluttet om at tage til denne ø. Han får overtalt sine forældre til at det er en god idé. For at give ham en afslutning og komme videre. Mener de. Hvad de ikke ved er at Jacob faktisk finder denne Miss Peregrine og børnene med de særlige kræfter. Dette er begyndelsen på en lang, spændingsfuld, magisk og farlig rejse. Især da monstrene finder vej til dem og kidnapper deres ældre. Kvinder disse børn ikke kan overleve uden. Og da Jacob finder ud af at han har samme evner som sin bedstefar, så tilbyder han at hjælpe børnene med at redde dem alle sammen. For kun han kan se deres fjender.

De kommer igennem mange tidsrum, møder mange andre særlige børn og kæmper mod en masse fjender. Men kan de finde deres ældre? Hvor meget skal de miste før de når deres mål? Og hvem kan de stole på? Og kan de nogensinde komme tilbage til det de kender og elsker så højt? Well.. Jeg vil ikke afsløre noget. I må selv læse bøgerne. ;)

Hvad synes jeg så om disse bøger? Det er fantasy og jeg er jo ret glad for den genre. Så allerede der har jeg en lille for-kærlighed for dem. Og så er der jo deres covers og de mange skønne og dystre billeder indeni. Det har været en skøn fornøjelse at læse dem og samtidig kunne få det visuelle med via. billederne. De kunne godt blive lidt langtrukne visse steder, men jeg synes hurtigt at de vagte min interesse igen. Historien er sød og samtidig med er der nogle overraskelser som er med til at holde spændingen ved lige. Andre steder er den ret forudsigelig, men jeg er nu ret glad for slutningen alligevel. Synes dog stadig at jeg mangler noget, men det er måske også meget godt at der er efterladt noget til fantasien. Jeg har i hvert fald nydt at læse disse bøger.

Er det bøger jeg kunne finde på at læse igen? Hmm.. Måske ikke.. Men billederne og coveret på dem kunne godt få mig til at tage dem frem en gang imellem og bare bladre dem igennem. For det er så dejlig og lækker en detalje ved dem. Og jeg fortryder på ingen måde at jeg har købt dem.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)