Når de døde genopstår - "De Dødes Tid" af Thomas Helle

Reklame for Facet og forfatter Thomas Helle - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
For noget tid siden kontaktede forlaget Facet mig og spurgte om jeg kunne være interesseret i at læse Thomas Helles debutroman, og efter at have læst lidt om den sagde jeg hurtigt ja. For temaet er et jeg endnu ikke har haft fornøjelsen af i bogform, men som jeg altid gerne har ville læse om. Jeg kender til et par serier med dette emne, men det er ikke nogen jeg har fået taget mig sammen til at købe hjem, så dette er måske et ret godt springbræt til det? Who knows... ;)

Penge og magt kan være en giftig coctail og det kan i værste tilfælde ende ud med at koste rigtig mange mennesker livet. Som i RIGTIG MANGE mennesker. Og det er netop det der er ved at ske. En virus er blevet sluppet løs og folk bliver mere og mere syge - til de til sidst dør ...... og genopstår!

Antallet af de døde vokser stødt og der er kun få heldige der viser sig at være immune for denne ukendte virus. Og det er dem - de immune - og de der har været så heldige at få udsat deres skæbne, der nu skal forsøge at overleve denne epidemi. Overleve de konstante angreb fra de døde. For de døde er sultne og det er kun de levende de ønsker at sætte deres tænder i.

Rundt om i landet er der enkelte eller små grupper af mennesker der forsøger at finde frem til en form for sikkerhed. Men det bliver ikke uden store tab, smerte, sult og mangel på energi. For der er ingen der er sikker længere. Og alt er gået i stå. Og det kan være farligt at finde andre overlevende, for vil de en det bedste eller vil de stå i vejen for overlevelse? Hvem kan man stole på? Er der overhovedet et lys for enden af tunnelen? Vil de nogensinde få stoppet de dødes genopståen og deres sult? Og hvad sker der når man finder kilden til denne smitte? Bagmanden og "Patient 0"? Er der overhovedet en mulighed for at finde en kur og derved redde fremtiden for menneskeheden?

Zombier har altid været noget jeg har synes var spændende. Ikke at jeg selv ønsker at opleve dem, men på film, serier og nu også i bøger har de alligevel fascineret mig. Og ikke mindst de mennesker der forsøger at overleve sådanne udbrud. Dog skal jeg have det i doser. Det kan hurtigt blive for meget og for ensformigt, men jeg er blevet positivt overrasket over lige netop denne bog af Thomas Helle. For selve historien og den røde tråd er så anderledes og ... spændende. Jeg var fanget helt fra start og havde flere dage virkelig svært ved at slippe bogen for at lave andet praktisk.

Vi springer fra person til person og gruppe til gruppe og får derved et indblik i hvordan de alle forsøger at kæmpe sig videre og frem noget en form for sikkerhed. Samtidig med får man også lov til at kigge over skulderen på bagmanden og på deres planer og oplevelse igennem hele denne epidemi de er skyld i. Og dét er noget jeg virkelig sætter pris på. For jeg elsker virkelig at få indblik i lidt af det hele. Det er også derfor jeg er så glad for visse krimier fordi man netop også får lov til at være med på morderens eller forbryderens synspunkt. Og det samme gælder i denne bog. Hvilket gør den skøn og virkelig spændende at læse.

Jeg fortryder på intet tidspunkt at jeg hoppede med på vognen og valgte at læse og anmelde denne bog. Jeg har nydt den hele vejen igennem og min interesse har ikke været tabt på noget tidspunkt. Så hvis du også har en lille svaghed for historier hvori der er zombier og gore, så kunne denne meget vel være en god mulighed. ;)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)