Anmeldelse af "Ilka"-Trilogien af Sara Blædel

Efter at jeg fik færdiglæst serien "Louise Rick" af Sara Blædel tilbage i 2017, så besluttede jeg mig hurtigt for at jeg også ville prøve at finde "Ilka"-serien på et tidspunkt når den blev færdig, for ohhhh my hvor elskede jeg den store serie hun havde skrevet. Og nu kommer der åbenbart en 10'er i den serie! Åhhhh fantastisk! Men jeg besluttede mig som sagt for at jeg også gerne ville have fingrene i "Ilka"-serien, og i år fandt jeg så alle tre bøger for a steal! To af dem fik jeg gratis af en skøn kvinde fra byen og den sidste fandt jeg til 20 kr. Så det var simpelthen bare fantastisk.

Og nu fik jeg endelig mulighed for at få dem læst. Min TBR-bunke er virkelig stor, men nu var det tid til at blive forkælet lidt af Saras fantastiske skrive-talent. Og endnu en gang har hun formået at kunne feje benene væk under mig.

Ilka Nichols Jensen får en dag en opringning fra USA. Hendes far er død, og hun bliver bedt om at komme derover for at få ordnet nogle ting i forbindelse med farens testamente. Det er ikke noget hun ser frem til. Hun har nemlig ikke set sin far siden hun var barn. Altså omkring tredive år siden. Og nu er hun selv blevet voksen, mistet sin mand og står nu med et firma som hun har valgt at køre videre efter hans død. Men nu opstår der en mulighed for Ilka for at få svar på nogle af de mange spørgsmål hun har haft siden hendes far forsvandt og efterlod hende og hendes mor med en stor gæld og en bedemandsforretning i store problemer.

Da hun kommer til USA og finder frem til... endnu en bedemandsforretning, så går det pludselig op for hende hvor meget hun har savnet ham. Men hun hader ham også. Især nu hvor hun åbenbart har arvet denne forretning. Og surprise surprise. Denne forretning er også ved at gå konkurs med et kæmpe underskud. Men nu har Ilka ikke noget valg. Hun har ved en fejltagelse skrevet under på at overtage den og nu er det op til hende at finde en løsning på dette rod.

Det viser sig dog hurtigt at det ikke kun er det massive underskud i forretningen der er et problem. Hver gang hun får gravet ting frem fra hans gemmer dukker der ting op som kun giver flere og flere problemer. Ikke kun for hende, men også for de mennesker der pludselig står omkring hende. Problemer der stammer helt tilbage fra før hendes far ankom til USA. Men problemer han med det samme blev en del af. Og det er Ilka nu også og hun kan ikke komme ud af det.

Folk dør omkring ørerne på hende. Folk der på hver sin måde har været involveret med hendes far - og måske endda også kan være årsag til hans død. Eller.. er han nu også det? Og hvad sker der når grufulde hemmeligheder pludselig dukker op til overfladen? Hvor har hun sin fars nye familie henne? Er de venner eller fjender? Og hvad med deres fjender? Er de nu også ude efter hende? Og hvad har en gammel sag om narkosmugling i barnelig og en sekt af gøre med det hele? Kan de få stoppet skurkene og redde de uskyldige i tide? Og kommer Ilka helskindet igennem det? Hvad har hun dog fået sig rodet ud i?!

Puha! Sikke da en historie! Jeg havde ikke regnet med at der ville være så mange sager flettet sammen, men hold da op hvor er der mange fede drejninger igennem bøgerne. Der var ikke ét eneste tidspunkt hvor jeg følte det gik i stå eller blev langtrukkent. Det hele flød perfekt og der var aktion på lige fra start til slut. Og sikke mange overraskelser man fik undervejs. Det gælder om at holde tungen lige i munden for at følge med, da der netop er så mange forskellige sager man skal holde styr på, men det er fedt! Selvom min ADD-hjerne godt kan svigte mig ret ofte, så... var der bare et eller andet som fangede mig og kunne holde mig i fokus i denne historie. Helt klart noget jeg vil rose Sara for.

Jeg ville dog ønske at slutningen ikke var så... åben. For jeg sidder tilbage med en masse spørgsmål. Hvor er de forsvundne? Klarede de den? Argh! *Hahahahah* Det gad jeg godt vide. Men derudover så elsker jeg disse bøger. Jeg fortryder på ingen måde at jeg besluttede mig for at de skulle være en del af min bogreol. Tak for endnu en skøn læse-oplevelse Sara. ;)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)