Den Kvindelige James Bond er ankommet

Reklame for Flamingo og forfatter Karen Robards - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne
Så er det blevet tid til at kigge lidt på nogle bøger igen. Denne gang er det bøgerne "Nomade 44" og "Liv eller død" af Karen Robards, som Flamingo har været så søde at sende min vej. Der er en tredje bog i serien også, men den er vist ikke oversat endnu, så den må jeg have til gode. Og det håber jeg virkelig at jeg har. For denne serie er en aktionfyldt en af slagsen, og jeg er især glad for "James Bond" viben de oser af.

Jeg har nemlig en lille svaghed for den hemmelige agent/svindler-type og mysteriet bag dem, og i disse bøger er hovedpersonen en kvinde. Se det er sku da lidt bad-ass. :P

Bianca St. Ives er ikke som alle andre kvinder på hendes alder. Hun har nemlig haft en lidt udsædvanlig opvækst. I stedet for at gå i alm. skole, lege med andre børn og bare være en typisk pige, så er hun blevet undervist i våben, kampsport, strikse regler om sikkerhed og manipulation. Og hun er helt unik. Så god at hun allerede som barn var med sin far på job, hvor hun lærte at slippe afsted med hvad som helst og tilmed holde hovedet koldt. Hun blev en mestertyv.

Hendes far og hende selv er meget efterspurgt. De får opgaver om alt fra at stjæle stjålne værdigenstande tilbage, genstande som er særligt eftertragtede og selvfølgelig opgaver som i sidste ende skal redde dem selv. Men det sidste kup går ikke helt efter planen. Slet ikke. Og nu er deres team virkelig på røven. De bliver splittet ad og spredt i alle retninger - og... måske mister de endda nogen? Uanset hvad så skal de væk. Især fordi den Amerikanske efterretningstjeneste nu er i hælene på dem. Men det er ikke kun pga. kuppet og fordi de gerne vil have fingrene i Biancas far. Nej. De er især interesseret i at få fat i hende også.

I jagten på at finde hendes far - forhåbentlig i live - så er Bianca nu også blevet en målskive. Ting fra hendes fortid, som hun ikke selv kendte til, er dukket op til overfladen og de ændrer på alt. Hvem er hun? Og hvorfor er hun så vigtig at få dræbt? Hvad er det de prøver på at skjule? Og hvordan skal hun overleve den jagt der er gået ind på hende? Hvorfor er hun nu på toppen af en super hemmelig dødsliste? Hvad kan hun gøre for at blive slettet fra den? Og hvem kan hun stole på? Har hun en fjende på sin egen side og en allieret på den modsatte? Uanset hvad så er lejemorderene tættere på end nogensinde og det gælder om ikke at træde for meget ved siden af. Holde hovedet koldt. Også når hun blive narret af en hun troede stod hende nærmest.

Jeg elsker spændingen. Jeg elsker alle de kreative nuancer der er i de forskellige opgaver hun bliver udsat for. Og jeg er fascineret over den måde hun får vredet sig ud af skræmmende situationer på. Jeg er solgt! James Bond kan godt se sig om efter et andet job. For her kommer Bianca St. Ives! Eller... Jeg ved jo faktisk ikke hvordan det ender, for jeg mangler som sagt den tredje bog. Og slutningen på nr. 2 er... av av av mine nerver er på overarbejde. Dét er en kæmpe cliff hanger og jeg kan næsten ikke holde spændingen ud. *Haha*

Jeg var super underholdt hele vejen igennem og der var ikke ét tidspunkt hvor jeg sad og tænkte at det blev kedeligt eller langtrukkent. Det er en fantastisk historie og jeg håber virkelig at jeg får lov til at læse videre når den tredje kommer på Dansk. Dette er helt klart en genre jeg skal have kigget lidt nærmere på, for jeg er blevet ret lun på den.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)