Anmeldelse af bog 2+3 i serien "Exilium" af Linette Harpsøe

For to år siden fik jeg mulighed for at læse den første bog i serien "Exilium" af Linette Harpsøe og jeg fik den også anmeldt her på bloggen. Og det er sjovt nok præcis 2 år siden at anmeldelsen blev udgivet. *Hehe* Lidt et pudsigt og perfekt sammentræf. For i dag får I anmeldelsen af bog 2 og 3.

Som jeg nævnte i mit første indlæg, så fik jeg desværre kun mulighed for at læse og anmelde den første bog igennem forfatteren. Forlaget gik ikke med til at sende de to andre, så jeg måtte vente til at jeg kunne få dem forholdsvis billigt og købe dem selv på et tidspunkt. Jeg tog så beslutningen og købte dem af forfatteren i April måned i år da hun havde tilbud på dem. Og jeg har lige siden glædet mig til at få genlæst den første og derefter læse de næste to i rækken. Og nu skulle det altså være. ;)

Fry og hendes venner blev splittet fra hinanden da de flygtede fra Kuben, men hun befinder sig nu i Brudstykket. Området udenfor Fortet. Men alt er forandret. Det hele ser mere forladt ud end før hun blev forflyttet til Fortet. Og her er det kun de stærkeste der overlever. Kvinder bliver solgt som slaver på det sorte marked og mænd sælges til magtfulde mænd som skal bruge dem til gratis arbejdskraft eller som boksere. Andre bliver jagtet og sneglehviskerne bliver henrettet hvis de bliver opdaget.

Det bliver en kamp for overlevelse og det er altafgørende at Fry og hendes venner finder hinanden igen. De Fejlfødte er nu blevet en meget farlig fjende som kan tilintetgøre alt de en gang holdt af. Og da et oprør mod Organisationen pludselig går i udbrud er det op til Fry at redde dem alle. Men dystre hemmeligheder er tæt på at ødelægge hendes tro på sig selv og folk omkring hende. Alt hun havde troet var sandhed er pludselig den største løgn og det ændrer på alt.

Men noget må hun gøre. Også selvom det betyder at hun må sætte sig eget liv på spil. Fjenden har ikke ændret sig, og den må stoppes.

Og det bliver dyrt at tilintetgøre de Fejlfødte. Fry er ikke længere den gamle Fry. Hun ser både anderledes ud men hun har også mistet alt hvad der var specielt ved hende - Hendes krafter. Og det er nu hende der holder en meget stor hemmelighed fra de andre. Det gamle Danmark findes stadig. Men der er hele to mure der skiller dem fra deres isolation og friheden. Og imellem de mure befinder der sig den største fare af dem alle - sneglene. Men de skal finde en vej over. For deres fjende er ikke overvundet endnu. Og nu hvor det har taget en hel anden drejning, så ser det ud til at være helt umuligt at overvinde det denne gang.

Så de bliver nødt til at dele sig op. En beslutning der er både god og virkelig dårlig. Men noget bliver de nødt til at gøre. Og da det ser sortest ud får de en ny allieret fra uventet side. Men er det nok til at vinde over fjenden? Vil de nogensinde finde vej over murene og blive en del af det gamle Danmark? Hvor mange bliver de nødt til at miste i deres kamp for frihed?

Jeg er glad for at jeg endelig fik mulighed for at færdiglæse denne serie. Jeg er blevet ret glad for disse dystopiske historier da det for mig er lidt sifi-agtigt og "in-the-future"-isk. Og sådan noget elsker jeg! Så denne serie er helt klart en jeg kan og vil anbefale jer at læse hvis I er til den slags historier.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)