DIY - Den lille snu ræv

I starten af Sommeren stødte jeg på en sød lille ræv på Instagram som gav mig lyst til at lave sådan en lille mini ræv, men da jeg gik mine DIY-ting igennem, havde jeg ikke det jeg skulle bruge til at lave sådan en. (Jeg har dog planer om at lave en på et senere tidspunkt da jeg synes den er alt for sjov og cute.) Men jeg tænkte at jeg ville prøve at lave en anden ræv som var lidt mere udfordrende og gik straks igang. Alt er lavet på øjemål - ingen skabeloner eller noget. Alt er blevet klippet ud og syet sammen trin for trin, og jeg er overrasket over hvor vellykket den blev.

Det første jeg gjorde var at lave et skelet i noget ståltråd. Jeg ville nemlig gerne have at den skulle kunne stå af sig selv og eventuelt bevæge arme og ben en smule også. Og jeg havde heldigvis nogle lidt kraftigere ståltråde til det, da alm. ståltråd ville være for blødt.

Derudover skulle jeg bruge filt i orange, sort og hvid, lidt vat til fyld og sort, hvid og rød sytråd og nål. Jeg ville have brugt en orange tråd hvis jeg havde en, men det havde jeg desværre ikke. Og den orange filt havde været perfekt hvis den var mere brunlig, men man må blive nødt til at bruge hvad man har og det her var hvad jeg havde liggende i mine gemmer.

Arme og ben blev dækket af lidt sort filt og syet sammen. Og dem fyldte jeg ikke op med vat, da jeg gerne ville have at de er tynde og fik et lidt "ranglet look" for at give ræven en mere "old toy"-stil. Altså se ud som om den er blevet lavet i hånden i gamle dage. Og derfor valgte jeg også at syningerne skal være 100% synlige overalt.

Det var det nemme. Nu skulle jeg til at udtænke hvordan jeg ville lave hovedet, krop og hale. Og da jeg ikke havde nogen skabelon var det lidt spændende at se om jeg overhovedet ville få det til at fungere. Jeg klippede nogle lidt forskelligt formede stykker filt ud og begyndte at sy dem sammen. Hvis jeg kunne se at jeg ville mangle lidt bredde eller form på det jeg arbejdede med, klippede jeg en kile ud eller tilføjede en kile hist og her og langsomt begyndte det at tage form. Hovedet var det første jeg forsøgte mig med. Og da jeg var tilfreds med formen tilføjede jeg hvid filt udenpå for at give ræven den hvide mave og hals som de har. Og sidst men ikke mindst ører, næse, øjne og mund.

Maven ville jeg gerne have var lidt buttet, så jeg gjorde kilerne lidt mere ovale i den ene side, og da jeg så syede dem sammen dannede de en lille topmave. Og igen skulle der tilføjes noget hvid filt for at give ræven en hvid "underside". Disse kiler var en smule smallere så den orange stadig ville være synlig i siden. Både hals og krop har jeg lavet længere de steder hvor de til sidst skal syes sammen. Det er altid en god idé at have overskydende filt så man kan klippe til ved den sidste sammensyning. På den måde kan du lave en fin afsluttende detalje så det ser ud som om det er meningen det skal se sådan ud. Og måske dække eventuelle fejl hvis man skulle have sådan nogen.

Inden jeg gik igang med ryggen skulle halen laves. Jeg glemte at tage et billede af delene, men jeg klippede egentlig bare to stykker ud i form af en hale og syede dem sammen. Jeg opdagede at jeg ikke ville få den så bred som jeg ville og at formen ville blive ret flad, så jeg endte også her med at tilføje en kile øverst, som hjalp til med at give den lidt mere form på toppen. Og så skulle den ellers fyldes ud og føres på skelettet. For at holde den på plads syede jeg den sammen med undersiden af forside-kroppen og så kunne jeg tilføje et rygstykke og sy det hele sammen.

Efterhånden som kroppen blev syet sammen stoppede jeg vat i den, og da jeg så nåede til hals og nakke klippede jeg filten til og forsøgte at gøre det symetrisk i alle sider. Både i nakken og på halsen har jeg sørget for at lave en "spids" så samlingen ser lidt mere... udtænkt ud? Det giver i hvert fald en fin detalje og det ser meget bedre ud end hvis jeg bare havde lavet en "lige" syning. Det ville bare have lignet en form for halshugnings-ar. Og det var jeg ikke interesseret i.

Jeg overvejer at lave et lille sort slips til ham på et tidspunkt, men nu må vi se. Nu er han færdig og jeg er super tilfreds med det lidt "gamle og antikke" look han har fået. Der var ikke noget tidspunkt hvor jeg skulle lave noget om - bortset fra at jeg startede med at have sorte perler som øjne, men skiftede til små filtstykker til sidst - så han er lavet i første forsøg. Og jeg må sige... han er sku blevet ret sød. Jeg har arbejdet på ham i små trin - nogle gange med uger imellem. Så hvis I mangler et lille kreativt projekt som I kan tage frem og arbejde på når I lige har tid og lyst, så vil jeg varmt anbefale jer at prøve at lave en lille "dukke/bamse" som denne. :)

Og nu til lidt close-ups.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)