Anmeldelse af serien "Ulltuna -suiten" af Amanda Hellberg

Reklame for forlaget North og forfatter Amanda Hellberg - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Er der noget mere magisk i julen end skønne julehistorier? Well.. for mig er det noget af det mest magiske jeg har at se frem til, og i år var jeg så heldig at der lige var udkommet en skøn serie som forlaget North sendte min vej til anmeldelse. Og ikke nok med at det var julehistorier, men det var også i form af de historiske romaner som jeg er gået hen og har fået en speciel forkærlighed til.

Serien hedder "Ulltuna -suiten" som er skrevet af Amanda Hellberg. Og se lige de forsider! Er der noget at sige til at jeg blev forelsket og virkelig interesseret? Jeg kunne simpelthen ikke modstå dem. Og de skulle selvfølgelig læses her i julen. Hvilket de nu er blevet og jeg er klar med min anmeldelse af dem. ;) Enjoy!


"Jul i krinoline"

Lovisa kæmper. Kæmper med sin misdannelse, sin hisorie og med at tjene nok penge til at rejse væk fra Ulltuna og tage til Amerika for at få et nyt liv. Langt væk fra Sverige og hendes mørke fortid som hjemsøger hende. En fortid som hun ikke ønsker skal komme frem. Heldigvis har hun et godt job i en slikbusik hos en skøn kvinde som hun er begyndt at holde meget af, og hun har efterhånden en rigtig god opsparing, så efter Julen vil hun rejse. Men inden da har butikken fået en stor og fantastisk opgave. De skal lave søde sager til et stort julebal hos baronen på Mollberga Gods. Men Lovisa har allerede mødt denne baron. En mand med mange rygter og førstehåndsindtrykket var ikke specielt positivt. Så hun tager modvilligt afsted i stedet for sin chef som blev forhindret. Og dette bliver starten på en følelsesmæssig jul med mange drømme og knuste hjerter.

Valdemars første møde med Lovisa slog benene væk under ham. Hvor kom denne skønne og ligefremme kvinde fra? Og hvad laver hun nu i hans hjem? Da det går op for ham hvorfor hun er dukket op bliver han både glad og nervøs. Hans svigerfamilie har forbudt ham at finde en ny kvinde efter hans kone døde. Og konsekvenserne hvis han gør vil blive altødelæggende. Men kunne Lovisa være det værd? Kunne han alligevel få chancen for at finde kærligheden? Det er forsøget værd. Men det bliver ikke så nemt som håbet. Lovisa virker bange for ham. Bange for godset. Og bange for en rival som har tænkt sig at bruge alle kneb for at forhindre dem i at finde sammen. Og hun er ikke alene. Godset plages af ånder og det skræmmer alle inden for dets mure. Og ikke alle ånder vil dem noget godt. Der er noget galt i Mollberga.

Til juleballet mærker Lovisa og Valdemar kemien vokse imellem dem. Men et forhold ville være imod hendes planer, hans svigerfamilie og derfor ikke realistisk. Det er farligt for dem begge. Lovisa må væk. Valdemar vil ikke give op. Men vil hver deres fortid være for mørk? Vil deres fjender få succes med at ødelægge deres chance for et liv sammen? Vil de finde modet til at åbne op for hinanden og fortælle deres mørkeste historie? Vil det kunne redde dem igennem denne storm de går imøde? Og vil de overleve det?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Jul i rubinrødt"

Den italienske Nina troede at hun havde fundet lykken da hun mødte den flotte svenske greve af Dackesta og flyttede med ham til Skandinavien, men det gik hurtigt op for hende at drømmene om et varmt og kærligt hjem med en skøn familie var for meget at håbe på. For hun lever nu i et meget ulykkeligt, koldt og hjerteskærende ægteskab. Men udadtil virker det som en lykkelig familie. Så da den charmerende privatlærer, Johan, dukker op bliver hun overvældet af følelser og drømmene om at andet liv bliver vagt til live igen. Men hun er gift. Har en familie. Et liv med Johan er ikke muligt. Men kærligheden kan hun ikke benægte. Og den er gengældt. Men hun kan ikke sætte sønnens liv i fare.

Men de er ikke de eneste der går og gemmer på forbudte følelser. Og jo mere hendes mands vrede vokser grundet selvlede og frustrationer jo sværere bliver det at holde ud for Nina og sønnen. Og Johan tilbyder sin støtte og hjælp. Men kan hun nu også stole på denne fremmede mand? Hvad nu hvis det viser sig at han ikke er den han udgiver sig for at være? Har han dystre hemmeligheder? Og vil de være så slemme at hun ikke vil kunne se igennem fingrene med dem? Eller vil det faktisk vise sig at det vil være det der skal til for at redde dem ud af den situation de er havnet i? Eller er det allerede for sent?

Det går pludselig stærkt. Hemmeligheder bliver afsløret. Vreden eksploderer. Hjerter knuses. Drømme slukkes. Der er ikke længere tid til de store planlægninger. Og da Nina pludselig står til at miste alt hun elsker dukker uventet hjælp op. Men hvilken fremtid går hun i møde? Er den bedre eller mere håbløs end den hun allerede har bundet sig til?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Jul i rampelyset"

Harriet Hjort er vokset op på et børnehjem men allerede som ung endte hun med at blive del af en teatergruppe-familie ved navn Gideon. Her optræder hun sammen med pianisten Isak som er blind og deres partnerskab er det perfekte match. Harriet har en stemme som en engel og Isak er en magiker ved tangenterne. Det perfekte partnerskab og heldigvis er de også blevet ret gode venner. Venner som bliver mere og mere afhængige af hinanden. Men de ved endnu ikke hvad de har. Det indser de snart da deres situation ændrer sig.

Teatergruppen Gideon kommer i økonomiske problemer da vinterens optrædender bliver aflyst. Og da det ser mest sort ud, læser Harriet en artikel i avisen som kan være svaret på deres problemer. Men det kræver at hun rejser fra gruppen og skal konkurrere om den eftertragtede hovedrolle i et teaterstykke. Og det bliver ikke nemt. Men pengesummen er for stor til at gå glip af. Så hun sætter alle kræfter ind på det og med hjælp fra Isak får hun foden indenfor hos teaterdirektøren. Hun går en fortryllende tid i møde. Med masser af rigdomme, forkælelse og selvfølgelig masser af optræden. Men vil det vise sig at være for godt til at være sandt? Vil prisen for rollen være for høj at betale?

Hun savner Isak. Glansbilledet som hovedrolleindehaver hos den indflydelsesrige teaterdirektør er slet ikke så magisk set indefra. Harriet begynder at blive bange. Bange for at miste Isak. Bange for aldrig at se sin "familie" igen. Bange for at hun har gjort en kæmpe fejltagelse da hun skrev under på kontrakten. Hvad skal hun gøre? Kærligheden trækker hende i én retning og pligten i en anden. Men i sidste ende får hun intet valg. Og det er tæt på at gå grufuldt galt.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Dette var tre helt fantastiske og forskellige julehistorier, som alle hænger sammen i en fin rød tråd. 6 forskellige skæbner som i sidste ende mødes i en flot julesløjfe. En fantastisk og hjertevarm juleserie som er fuld af knuste hjerter, drama, intriger, forbudte følelser og julemagi. De perfekte bøger til Julen hvis man er til romantiske julehistorier som foregår i "back in the old days". Jeg elsker historiske romaner og med en god portion julestemning oveni så kan det ikke blive bedre. Jeg kan varmt anbefale jer at give jer i kast med disse bøger.

Bøgerne foregår med flere års mellemrum, og man møder som sagt de "forrige" par i den næste efterfølgende bog, og det den røde tråd jeg nævnte lige før. Og det er tre helt forskellige situationer, skæbner og par man møder. Jeg er fan! Især fordi man kommer forbi virkelig mange emner såsom handicap, fattigdom, manipulation, homoseksualitet, sorg og det paranormale.

Og se lige de covers! De er et musthave til jule-hylden i bogreolen. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)