Anmeldelse af "Elins død" ("Louise Rick" 12) af Sara Blædel

Reklame for Politikens Forlag og forfatter Sara Blædel - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg forelskede mig hurtigt i Sara Blædels serie om Louise Rick, da jeg kom igang med de første 10 bøger som jeg fandt på genbrug, købte brugte eller fået i gave, og jeg har igennem årene efterhånden som nye bøger i serien er udkommet, siddet på forreste række og har heppet på Sara og håbet på at jeg fik mulighed for at læse med. Og jeg har været så heldig at jeg de seneste par år har fået bøgerne sendt til anmeldelse af Politikens Forlag, så det skal de have mange tak for.

Og det betyder selvfølgelig at jeg nu også har fået læst den nyeste bog i rækken, "Elins død", som er den 12. bog og forhåbentlig ikke den sidste. ;) Og anmeldelsen af den har jeg klar til jer i dag.

Louise Rick og afdeling P13 er blevet kaldt til en lille ø ved den Jyske østkyst hvor der er blevet fundet en ældre mand druknet i vandkanten. Er det et uheld eller ligger der måske noget kriminelt bag? Gerningsstedet fortæller det klart. Der er blevet begået et mord. Og da de går hans pårørende igennem går det ret hurtigt op for dem, at de er på sporet af en seriemorder der går efter specifikke ofre. Men hvordan hænger det sammen? Hvad er fællesnævneren? Mulige selvmord bliver nu set efter i sømmene og en forsvindingssag trækker Louises eks Eik ind i efterforskningen. Hvad har denne familie dog gjort for at skulle ende på denne måde?

Veninden Camilla Lind bliver også kaldt til det Jyske, men det er ikke i forbindelse med sit job som kriminalreporter, men for at identificere et familiemedlem der er afgået ved døden. Hendes mor. Som hun havde en aftale med på dagen hvor uheldet skete. Så hun må efterlade flytterodet efter brudet fra sin mand for at tage til Skanderborg. Og det er her iblandt hendes mors ting at det går op for hende, at moderen har holdt på en stor hemmelighed. En hemmelighed som fører hende på sporet af et børnehjem og en tragisk bådulykke med mange ofre.

Bådulykken er også dukket på i Louises efterforskning og det sender dem straks mod Skanderborg og det børnehjem som Camilla nu også er koncentreret omkring. Og det bliver starten på en stor sag der ender med at involverer dem alle. For intet er som de først troede. Bådulykken kan være svaret på alle deres spørgsmål, men kan de nå at finde frem til svarene før det er for sent? Før det kommer til at koste flere livet?

Det har været to år med længsel efter denne bog og den skuffer på ingen måde. Jeg nød den hele vejen igennem og det var skønt at blive genforenet med veninderne. Også selvom der var flere gange hvor man var bange for at der ikke længere ville være noget "RickLind". Åhh spændingen og dramaet har været rødglødende. Og hold da op hvor var det en trist sag. Især for Camilla. Og med masser af neglebiddende overraskelser som sendte en helt ud på kanten af sædet.

Dette er en virkelig spændende og vild historie om en ulykke der sætter spørgsmålstegn ved skyld og ansvar, og om hvad familiehemmeligheder kan føre med sig når de bliver afsløret. Om tilgivelse og hvad man er villig til at gøre af frygt for at miste. Og sikke da en slutning! Man bliver i den grad efterladt med et "WHAAAAT!?" Der må og SKAL komme en bog til. For vi kan ikke blive efterladt med sådan en cliffhanger uden grund. Sara! "RickLind" er okay, ikke? Det vil blive okay? Damn! :P

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)