Anmeldelse af "Initiativet" ("The Atlas Six" 1) af Olivie Blake

Reklame for forlaget Hr. Ferdinand og forfatter Olivie Blake - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
I kan tro at jeg har set og hørt meget om denne bog på de sociale medier og jeg har været røv misundelig på dem der havde læst den, så da jeg så at forlaget Hr. Ferdinand havde fået den oversat og ville udgive den, troede jeg ikke mine egne øjne. Nu blev det endelig min tur til at få lov til at forsvinde ind i det magiske mørke akademiske univers! Og de var tilmed så skønne at sende bogen til mig så jeg kunne anmelde den her på bloggen. Mit hjerte svumlede til dobbelt størrelse.

Anden bog i serien udkom på Engelsk i Oktober sidste år, så jeg håber ikke at der går alt for længe før den bliver oversat på Dansk. Men indtil da har jeg nu fået læst den første bog og er klar med min anmeldelse her på bloggen.

Det er et privilegie at blive tilbudt at studere i Det Alexandrinske Selskab. En gammel orden af magtfulde magikere som har svoret at beskytte antikkens hemmeligheder og magi. Dem der får tilbudet skal konkurrere om pladsen til indvielsen af selvsamme selskab og få adgang til magt, viden og rigdom. Og de heldige der får chancen er dem med specielle og enorme magiske evner. Evner som de alle forbedrer og får til at vokse i løbet af det første år bag murerne på den enorme bygning. Og nu er det igen blevet tid til at udvælge 6 nye deltagere. 6 som er specielt udvalgte til at klare den opgave de ender med at skulle løse.

To fysikalister der behersker elementerne og den fysiske verden samtidig med at de er ærkerivaler men uadskillige magimæssigt. En naturalist som behersker naturen og taler livets sprog. En illusionist med stadig ukendte evner og som kan se igennem andres illusioner og aflæse universets hemmeligheder. En empatiker som kan manipulere med folk og som har magten til at være jordens undergang. En telepatiker som kan læse folks tanker og som mestrer forførelsens kunst. Et farligt hold. Et hold hvor hvert individ har deres egen bagtanke om at tage imod tilbudet. Et hold som skal lære at samarbejde, men netop det ser ud til at være umuligt. Hvem kan man stole på? Og når det kommer til stykket skal de eliminere en i gruppen for kun 5 kan blive indviet. Så hvem skal skæres fra? Og hvad vil det sige at blive elimineret? Bliver man stemt ud? Eller værre endnu - dræbt? Og vil de overhovedet kunne gøre det? Dræbe et andet menneske? Er målet og invielsen det værd?

Alliancer bliver dannet og formålet med deres gruppes opgaver og konkurrence begynder langsomt at gå op for dem. Og da deres første år er ved at være forbi er det blevet tid til at tage en beslutning. Men en uventet indtrængen og forsvinding skaber kaos og ændrer på alt for den lille gruppe. Hvad skete der? Hvem har snydt dem? Hvor er deres holdkammerat? Er vedkommende stadig i live? Eller død? Og er selskabet nu også det de blev lovet? Har det ændret spillereglerne? Hvad er deres formål med de nye magikere?

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet af denne bog - andet end at det ville være en fornøjelse at læse den, og det var det i den grad! De 6 deltagere er hver især super interessante og jeg føler stadig at der er meget mere at lære om dem og deres magiske evner, så jeg glæder mig helt ekstremt til den næste bog. Og shit hvor tog handlingen en drejning til sidst. Den havde jeg ikke set komme. Og afsløringen af formålet med denne gruppe er skræmmende. Og så! Argh! Jeg vil ikke afsløre noget, men der er én person som viser sig at være en totalt anden end man troede. Om det er godt eller skidt er sådan lidt.. jeg er i tvivl hvad jeg skal mene. Jeg håber at vi får mere indblik i det i næste bog og jeg håber (undskyld) FANDME at det viser sig at være en god ting. For den forsvinding der! SHIT! Jeg håber at gruppen får mulighed for at lede efter den forsvundne og at det går op for dem hvad der er gået med til at blive indviet i. At de når at stoppe den skræmmende fremtid de går i møde.

Dette er en historie om en magtfuld orden hvor kun de bedste magikere får mulighed for at få adgang til hemmeligheder, viden, magi og rigdom som Det Alexandrinske Selskab består af og gemmer på. En adgangsbillet som man skal konkurrere om. En konkurrence som er fuld af forræderi, snedige alliancer og skræmmende kræfter.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)