TBR Tag


Jeg fik et tweet i går aftes fra Marie der spurgte om jeg ville være med i en tag-leg som hun havde tagget mig i. Tjekkede det straks ud og tænkte at det kunne da være sjovt. :D Så jeg har valgt at tage taggen op, og det er så hvad dette indlæg kommer til at omhandle.

Der er tale om den tag-leg der florerer på bog-blogs for tiden og på YouTube, som hedder "The TBR Tag" og er kort fortalt en tag hvor man tager udgangspunkt i de bøger man stadig har til gode at læse. :D Altså ens To-Read-liste. Såååå... here we go.

1: Hvordan holder du styr på din TBR liste?
Se det ville jeg have problemer med hvis ikke jeg havde Goodreads. For mine bøger står ikke i grupper som "læste" og "vil gerne læse", de står nemlig sammen. Dvs. mine serier står sammen og bøger af samme forfatter står også gerne sammen, medmindre der er flere serier, så kan de godt stå hvert for sig. Og nu hvor jeg er ved at have pladsmangel, så bliver det svære og svære at have dem stående som jeg gerne vil have. Så her er Goodreads altså min redning. Jeg har nemlig rigtig mange bøger som jeg endnu ikke har fået læst, men som jeg gerne vil læse når jeg når til dem. Så mit svar må være at jeg bruger Goodreads til at holde styr på min TBR liste. :D

2: Er din TBR mest e-bøger eller print?
Der er ingen e-bøger på den, da jeg ikke læser digitale bøger. Så der må jeg nok svare print. Og de bøger der er på listen er bøger jeg ejer og har stående. Jeg kan slet ikke klare at skulle have bøger på den liste som jeg ikke ligger inde med og som jeg kan tage ned fra hylden og begynde at læse når jeg får lyst.

3: Hvordan beslutter du, hvilken bog du vil læse?
Det er sådan set nemt nok. For jeg læser de bøger jeg endnu ikke har fået læst. Og er jeg igang med nogle serier, så er det dem jeg læser når bøgerne kommer i min besiddelse. Så valget er egentlig nemt nok. Lige pt er jeg igang med "Hush, Hush" serien og har lige færdiggjort "Hex Hall". Så lige pt er jeg igang med de små serier som jeg har, og derefter går jeg igang med bøger der står alene, eller som jeg endnu ikke har fået taget mig sammen til at læse endnu. :) Så det er sådan set bare min TBR liste jeg går ud fra og så vælger jeg en af de bøger der står derpå.

4: Den bog, der har været længst tid på din TBR
Puha... Jeg oprettede mig på Goodreads d. 17 August 2010 og der ligger 15 bøger på 1. pladsen. Såå... der ligger rigtig mange. *Hehe*
Der ligger en fra "The Vampire Diaries" som jeg ikke har kunne komme videre med, og så ligger der de to sidste af Dan Brown. Derudover så ligger der nogle stykker af Marian Keyes og Cornelia Funke. Samt nogle andre forskellige. Det er som sagt de bøger som har stået længst på mine hylder uden at være blevet åbnet for endnu. Men jeg når forhåbentlig til dem på et tidspunkt.

5: En nyligt tilføjet bog til TBR listen
De sidst tilføjet bøger til listen er "The Maze Runner" serien. Det er de sidste nyeste bøger jeg har fået hjem, og jeg glæder mig til at få dem læst. Dog går der nok længe før jeg når til dem, men de ligger ikke sååå langt nede på listen. Jeg skal have læst "Hush, Hush" færdig og så er det tid til "Fallen" serien. Jeg vil også gerne have læst de sidste to af Dan Brown og skal "The Maze Runner" have chancen. :D

6: En bog fra TBR listen, der kun er der, pga coveret
Der er faktisk ikke nogen bog på liste, pga. det's cover. Ikke på min TBR liste i hvert fald. Men det er nu coveret jeg normalt falder for når jeg kigger efter bøger. Men lige pt. er der ikke nogen på listen udelukkende pga. det.

7: En bog fra TBR du ikke har planer om at læse
Hmm... Hvis jeg ikke havde planer om at læse en bog, så stod den nok ikke på min TBR liste. :) Så her der må jeg melde pas.

8: En endnu ikke udgivet bog, som jeg glæder mig meget til
Der er faktisk et par stykker. Den første er den tredje og sidste bog i serien "The Books of Beginning". Jeg ved endnu ikke hvad den danske titel bliver men den engelske er "The Black Reckoning". Den skulle gerne udkomme en gang i marts måned i det nye år. Hvornår den kommer på dansk ved jeg ikke, men da jeg har de to første på dansk, så skal den sidste også være det. Så det bliver nok først til efteråret.
Den anden er sidste bog i en af mine store serie samlinger. "The Morganville Vampires" er slut, så det er "The House of Night" som jeg venter på den sidste bog i. Den udkom i oktober måned og hedder "Redeemed". Håber virkelig at jeg får den i julegave, for jeg vil utroligt gerne have en slutning på den serie så jeg kan komme videre med de andre bøger jeg har på min liste. :)

9: En bog alle andre har læst, men som du stadig har til gode
Der må jeg jo nok sige "The Maze Runner". Jeg kendte ikke til de bøger før traileren til den første film blev vist på TV, og pludselig så jeg alle skrive om de bøger og om hvor gode de var. Jeg har endnu ikke set filmen og vil også gerne vente til jeg har læst bøgerne - hvis jeg kan vente altså. Men altså det må klart være dem. Rigtig mange har anbefalet mig dem, og det får jo bare mine forventninger til at stige. Håber ikke at jeg bliver skuffet.

10: En bog alle anbefaler dig
Der er faktisk ikke nogen der har anbefalet mig en bog længe, så det er svært at svare på. Der må jeg nok melde pas.

11: En bog på TBR listen, som jeg glæder mig særligt til
Tror det må blive de sidste to af Dan Brown. Jeg skal dog lige have genopfrisket de første to i serien om Robert Langdon - heldigt at de er lavet som film - og så ser jeg frem til de to efterfølgende. Har hørt at der skulle komme en femte, men har ikke kunne få det bekræftet nogle steder, så jeg tør ikke håbe på noget endnu. Men nu har jeg jo også 2 tykke bøger at se frem til. :D

12: Antallet af bøger på min TBR liste
Lige pt står der 58 stk på listen. Så der er utroligt mange jeg stadig skal have læst. Vil gerne genlæse nogle af de andre bøger jeg har, men... jah... Lige nu er det de nye og ulæste bøger der tiltrækker mig mest. :D

Det var mine besvarelser til de 12 punkter i tag-legen. Nu er det så meningen at jeg skal tagge nogle andre, men ved I hvad? Jeg tagger alle der kunne tænke sig at hoppe med på bølgen. :D Giv gerne besked hvis I beslutter jer for at lave den, for jeg vil elske at læse de indlæg. ;)


English version:
Translate the post from the option in the bottom.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

4 kommentarer:

 1. Hvordan er "Julemandens død"?? :)
  Jeg overvejede lidt at købe den idag på Bogforum, og alligevel kom jeg helt væk fra det igen.. Øv. :D
  Kan du anbefale den? :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Den overraskede mig faktisk. Meget speciel og anderledes historie, men super fin bog og hyggelig historie. :D

   Slet
 2. The Black Reckoning hedder Den Kulsorte Protokol på dansk, og den er allerede udkommet i Danmark! Udkom den 6 november!
  http://www.saxo.com/dk/den-kulsorte-protokol-tredje-bog-fra-begyndelsen_john-stephens_indbundet_9788771051629

  SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)