Dagens Jule Gæst - Katja BergerByd velkommen til

Jeg er en ikke-særlig-højlitterær bogorm (blog) med en evig passion for de fantastiske fortællinger, de dystre fremtidsforudsigelser og de nuttede ungdomshistorier.

Jeg har i en alder af 28 år lagt livet som fuldtidsboghandler bag mig og er tæt på at færdiggøre min anden uddannelse, denne gang inden for markedsføring. Jeg har en drømmers hjerte og en realists fornuftige hoved, og ser helst verden lidt på skrå. Jeg stiler efter et arbejdsliv inden for kulturen og et fiktivt liv fyldt med ord der vil komme til at glæde andre.


Hvad kan få dig i julestemning?
Mig selv. Det lyder måske sært, men jeg er typen af menneske der utrolig let kommer i julestemning, så jeg plejer gerne at ”holde lidt igen” indtil jeg synes det er passende at gå jule-amok. Jeg elsker alt ved julen, lige fra de tændte kalenderlys man skal holde øje med dagligt til de syrlige klementiner med flere sten end man kan tælle på begge sine hænder. Jeg elsker at høre den første julesang i radioen og den velkendte jingle fra Tuborg-reklamen. Når TV2 om aftenen skruer op for Pyrus sidder jeg plantet i min sofa med hjemmebagte jødekager og marcipankonfekt og når juleaften endelig oprinder, nyder jeg synet af det smukke juletræ og de indpakkede gaver, som blot venter på at man får spist al den lækre mad.

Hvad er efter din mening det bedste ved julen?
Det tror jeg næsten at overstående svar også giver et indtryk af, for mig er det bedste ved julen den samlede hygge og stemning der er i hele måneden. Jeg ville ikke undvære noget som helst ved julen, jeg elsker julepynten i gaderne, de lune småkager der bliver taget ud af ovnen, synet af farvestrålende gavepapir og julekugler med glimmer og smukke dekorationer. Jeg elsker den lækre mad juleaften, og jeg bliver aldrig for gammel til også at elske pakkerne.

Vil du helst give eller gå gaver juleaften? (Begrund gerne dit svar)
Jeg ville helst ikke undvære nogen af delene. For mig er en stor del af juleaften stadig at finde de bedst mulige julegaver, pakke dem smukt ind og glæde andre. Jeg gør mig stor umage med at finde papir og bånd der matcher og gøre noget personligt ud af alle pakkerne, og jeg har ikke noget imod at pakke et godt læs gaver ind. Jeg har kørt alt fra hvidt og sølv tema med glimmer og rensdyr til gammeldags brunt indpakningspapir med rød-og-hvid farvet snor og vanillamærker. Jeg har også kørt disko-tema og gået all in på pangfarver og små julekugler som ekstra dekoration på gaverne.

Alligevel elsker jeg også at få gaver, på det punkt er jeg ikke meget anderledes som voksen end som barn. Det er ikke længere antallet af pakker og spørgsmålet om Barbie eller Polly Pocket der er det store issue, men jeg elsker stadig at få gaver, som folk har gjort sig umage med. For mig hører det julen til og jeg er ret glad for at jeg har så lille en familie, for vi giver stadig gaver, selvom vi er voksne. Vi har egentlig en ”regel” om at det gør vi ikke, men jeg kan ikke huske hvornår den sidst er blevet overholdt.

Har du før prøvet at få et kys under en mistelten? (Hvis ja - Fortæl! Hvis nej - Kunne du tænke dig det?)
Niks. Jeg kan godt lide mistelten som ren dekoration, men jeg må indrømme at lige den tradition er jeg aldrig gået op i. Det eneste år jeg har haft en mistelten i mit hjem, hang den i vinduet og var derfor ikke stor anledning til ekstra kys, og i år ved jeg ikke helt hvem i alverden der skulle stå for kysse-delen. Jeg kunne selvfølgelig tjekke om katten vil være med på legen, men jeg tror det ikke, og det er ligesom heller ikke det samme. ;) Kan man bestille mistelten inkl. et styks sød kæreste monstro? Forhandler blomsterhandlere dét?

Hvad er dit største ønske til jul?
Det er egentlig ikke fordi jeg har en ønskeseddel på størrelse med det nye testamente, men jeg har i de sidste par år været så snedig at jeg har delt den lidt op til folk der spørger, så jeg sørger for at sende ønskerne de steder hen, hvor jeg tror der er størst sandsynlighed for at de kunne blive købt. For eksempel ønsker jeg mig ikke elektronik eller tøj af min mormor og morfar, for det tror jeg ikke umiddelbart ville give det bedst tænkelige resultat. Bøger ønsker jeg mig desuden typisk af veninder, som jeg ved ikke har noget imod at købe det til mig. Derfor er der også noget der ”står øverst” på alle ønsksedler og det afhænger så af hvem jeg giver sedlen til. I år ønsker jeg mig bl.a. pæne striktrøjer, bøger, Normann Copenhagen køkkenudstyr, et Lindua vægur, en højtaler/pod-dims til min iPhone og gavekort til Change.
Hvis ikke vi havde et ganske jordnært forhold til penge og gavebeløb i min familie, så ville mit højeste ønske være en MacBook, men det ved jeg godt er helt og aldeles formålsløst at skrive på ønskesedlen (hvilket jeg synes er mere end fair!) så den står ikke angivet nogen steder. Jeg ville desuden elske at kunne pakke et rejsegavekort til USA ud af en kuvert juleaften, men det er der nok heller ikke den store chance for. ;)

Hvor skal du holde jul i år og med hvem?
Jeg skal ligesom de sidste par år holde sammenskuds jul hos min tante og onkel og jeg glæder mig allerede. Det er noget der opstod for nogle år siden fordi alle var lidt trætte af den der ”hvem skal lægge hus til i år?” og så fandt vi på en eller anden måde en skabelon der fungerede. Min tante og onkel lægger hus til, samt sørger for kød og sodavand og så sørger resten af gæsterne ellers for resten. Min mormor og morfar sørger for eksempel for risalamande med hvad dertil hører, og jeg medbringer juleguf i stride strømme.
Hvis vi bliver samme klientel som normalt, så bliver vi de nævnte ovenover, samt min kusine og min tantes mor og bonusfar. Af og til er vi én eller to mere, men det er ikke noget stort selskab vi får samlet. Til gengæld har vi det r*v hyggeligt. Sidste år var vi først færdige med maden omkring kl. 22, men det inkluderede så også pakkeleg imellem maden og risalamanden. Vi ”nøjes” med at sidde i sofaen og synge julesange, mens vi kigger på træet (en tradition jeg er ret glad for, jeg hader at gå rundt om grannet og være bange for at vælte et eller andet) og så pakker vi gaver ud én af gangen, mens der bare hygges og snakkes. På den måde får alle set hvad man får/giver og det synes jeg er ret hyggeligt.


English version:
Translate the post from the option in the bottom.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)