DIY - Hjemmelavet Bog Nørd Halskæde Vedhæng

(Dette er et af mine gæsteindlæg fra LoveBooks)
Nu elsker jeg jo at være kreativ, og har også tidligere delt et andet kreativt indlæg med jer, hvor jeg brugte bøger. Denne gang er det igen inden for bøgernes verden, og det er, som I ser i overskriften og som billederne viser, nogle søde små vedhæng. Enhver bogorm er ikke bleg for at vise hvor meget man elsker at læse, og med sådan et vedhæng her i halskæden så kan det vist ikke vises tydeligere. :)

I dag vil jeg vise jer hvordan jeg har lavet netop disse vedhæng. De er lavet i noget der hedder cernit, men I kan også bruge fimo-ler, da det er stort set det samme. Det er super nemt at arbejde med, og virkelig hyggeligt. Man kan jo lave lige hvad man vil.

Jeg har valgt at bruge nogle naturlige farver til mine bøger – altså en brun og en støvet mosgrøn. Lidt gammeldags, men det må gerne se lidt antikt ud. Derudover så skal der bruges en kniv, en tandstik og nogle tænger. Cernitten skal blødgøres og det gør man ved at massere det godt i hænderne.

Det første jeg har lavet er selve indmaden af bøgerne – altså det som skal være siderne. Jeg laver dem i forskellige størrelser, da jeg gerne vil ligge dem ovenpå hinanden, og for at de begge skal kunne ses, så skal de være forskellige.
Jeg former dem i små flade firkanter. Jeg kunne sagtens have lavet dem skarpe i kanterne, men jeg kan godt lide de runde hjørner, så for mig gør det ikke noget at det ser lidt ”legetøjs”-agtig ud.

Det næste er omslaget på bøgerne. Her er det vigtigt at man får lavet et tyndt stykke, og det skal selvfølgelig være stort nok til at kunne nå rundt om ”siderne”. Her skærer jeg kanterne af med kniven og med en finger runder jeg hjørnerne af. Det gør man meget nemt ved at gnubbe forsigtigt over cernitten. Og voíla! Så har man en bog! Og så skal man bare have lavet detaljer på dem.

Jeg har ikke gjort så meget ud af detaljerne, men lidt er der kommet på så det kan ses lidt på afstand. Og så er det bare med at sætte en stav i, så det kan sidde i en kæde. Det stykke jeg klippede af staven (den skulle kortes lidt af) har jeg brugt til at sætte bøgerne sammen med. Altså sætte det halvt igennem den ene bog og presse den anden ned over. Det er nok til at holde dem sammen.

Så skal de bare have 30 min i ovnen ved 130°. Nemt og enkelt.
Håber I kunne bruge det til noget, og jeg ville da elske at se jeres egne bud, hvis I vælger at springe ud i dette lille kreative projekt. :)Translate posts in the bottom of my blog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)