"All Souls" Trilogien af Deborah Harkness

Hold nu op hvor har jeg været spændt på at læse denne trilogi. Jeg havde faktisk ikke hørt ret meget om den, men én ting fangede mig - at der var en snak om at den mindede en smule om "Twilight Sagaen", "Sweep" og andre større serier i den genre. Jeg ELSKER fantasy og der er bare et eller andet ved historier om vampyrer, dæmoner og hekse, som fascinerer mig helt enormt.

Trilogien "All Souls" fik jeg købt hjem i starten af året og har været spændt på at læse dem lige siden. Da jeg endelig fandt et hul i min lange to-read-liste, så gik jeg igang med disse. Og jeg har ikke fortrudt et sekund! Har siden i går hvor jeg fik læst den sidste sætning i den sidste bog haft en varm følelse indeni. Jeg elsker disse bøger!

Som sagt så minder de en smule om serier der er skrevet før, men de er alligevel også lidt anderledes. De har et dejligt twist som gør dem helt unikke.

Jeg vil ikke komme med for mange spoilers, men vil da lige kort forfælle hvad bøgerne handler om, så jer der endnu ikke har læst dem ikke får afsløret for meget. :)

Vi følger en alkymistisk historie professor, ved navn Diana Bishop, der ved et tilfælde får et, hvad man længe troede var forsvundet, manuskript i hænderne. Et manuskript der siges at være svaret på oprindelsen af vampyrer, dæmoner og hekse. Svaret på hvordan kan forhindre disse væsners udryddelse. Denne hændelse får Dianas hengemte magiske evner til at røre på sig. Diana har siden hun var helt lille nægtet at bruge magi og faktisk også nægtet at erkende sine familie-rødder. Men skæbnen vil noget andet - det er nu ikke længere muligt for hende at lege et "almindeligt menneske".

Hun støder i denne forbindelse også ret hurtigt på de andre væsner i sine mange besøg på det lokale bibliotek, hvor hun fandt dette manuskript. Men det er især ét væsen der fanger hendes opmærksomhed - og omvendt. En biokemiker ved navn Matthew Clairmont fra samme Universitet hvor Diana arbejder - en magtfuld vampyr. Dette skal snart vise sig at være et skæbnesvangert møde. Hvad der starter med at være en jagt på dette mystiske manuskript, forvandler sig hurtigt til forelskelse. Men det skaber problemer. Væsner af forskellige karakter må nemlig ikke indlede i intime forhold. Og andre væsner der også er på jagt efter manuskriptet gør hvad de kan for at spænde ben for Diana og Matthew.

Manuskriptet viser sig dog ikke igen. Diana finder alligevel hurtigt ud af, at hun er den eneste der kan fremkalde det. Men der er noget galt. Der mangler nogle sider, og det er nu op til Diana og Matthew at findes dem. Før kan hemmelighederne i manuskriptet ikke findes frem. Og hvorfor har Diana denne følelse af, at dette manuskript har noget med hende at gøre? Hende OG Matthew? Hvordan kan det lige være muligt? De har jo først lige mødt hinanden?

Mere vil jeg ikke afsløre. Men kan dog fortælle at der er noget tidsrejse indblandet, noget med børn, dødsfald, uhyggelige opdagelser og hemmeligheder der bliver afsløret og brugt til forhåbentlig at skabe retfærdighed imellem alle væsner.

Det er tre tykke og virkelig spændende bøger, som jeg varmt kan anbefale jer at læse. Jeg sidder lidt tilbage med den samme følelse, som jeg gjorde da jeg læste "Twilight Sagaen", "Harry Potter" og "Sweep". Jeg har grint, grædt, råbt og været chokkeret. Alle følelser har været oppe og vende. Et tegn på at det er en serie der ender med at ligge mit hjerte nært.

Min Goodreads rating:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)