#BlogXMas - Mit lidt anderledes "Honningkage Hus"

Hvis man ikke er den store konditor eller bage-dronning, så behøver man nødvendigvis ikke at opgive tanken om at få et fint honningkage hus stående til pynt i Julen. Man kan selvfølgelig købe et færdigbagt hus, som man så bare skal samle og pynte, men det er altså ikke altid så nemt og det kan godt svine en del - men det er nu alligevel ret sjovt at prøve. Vil man gerne kunne spise det efterfølgende, så kan jeg anbefale jer at købe et færdigbagt i fx IKEA og så købe glasur osv til at pynte med. Det kunne være en sjov aktivitet her op til Jul og man kan jo også gøre det sammen med ungerne hvis man har sådan nogen.

Det kan man også med den version jeg har lavet. Jeg har nemlig lavet et honningkage hus i pap og papir. Det er måske ikke den nemmeste løsning, men mindst lige så sjov og hyggelig.

Til min version af et honningkage hus har jeg brugt lidt pap fra en papkasse, lidt karton, dobbeltklæbende tape, bagepapir, en hvid tusch, skalpel, saks, noget at tegne med og tegne skabelon på og et skæreunderlag.

I stedet for dobbeltklæbende tape vil jeg foreslå jer at bruge kontaktlim eller anden form for kraftig lim, for tapen holder ikke en *bip*. :P Så skal jeg lave et igen, så skal jeg helt sikkert have købt noget ordentlig lim. Og i stedet for at dekorere med karton, så vil jeg næste gang bruge noget maling. Det karton der sidder virkelig dårligt fast. *Hehe* Så lim og maling vil jeg klart foretrække. Men nu blev mit første honningkage hus altså lavet med de materialer jeg først nævnte. Så må vi se hvor længe det holder sammen.

Jeg lavede min egen skabelon, da jeg er lidt kunstig. Gider ikke lave noget alle andre har - jeg vil lave mit helt eget og personlige. Men I kan sagtens finde skabeloner på nettet. Og så skal det jo egentlig bare skæres eller klippes ud og sættes sammen, og så kommer man til alt det sjove - nemlig dekorationen.

Jeg har valgt at dekorere i den stil jeg er mest til - nemlig sne og frost. Så der skulle selvfølgelig lidt sne på taget og de kanter sneen nu ligger sig på, og så tegnede jeg lidt antydninger af tegl og mursten på henholdsvis tag og murer. Jeg tilføjede også lige et enkelt grantræ og en lille busk, og til sidst blev der tilføjet lidt bling-bling. Havde jeg brugt maling havde jeg nok drysset glimmer ud over, men nu hvor det hele er meget tørt, så blev det til små selvklæbende glittersten. De kan godt ligne lidt snefnug, så det endte jeg med at gøre dem til. De er så spredt lidt ud over det hele og jeg synes det er blevet super fint.

Da jeg var færdig med selve dekorationen synes jeg der manglede noget. Nu havde jeg jo skåret huller ud til vinduer osv og sat bagepapir på indersiden, så hvorfor ikke smide noget IND i huset som så kunne skinne ud igennem? Jeg fandt så en lille lyskæde frem, viklede den sammen, puttede ind under huset og klistrede en papbund på. Så ikke nok med at ydersiden glimter en smule pga. de små sten, så er der også hyggeligt lys indeni huset. Jeg er fan! Ville dog ønske jeg havde lim så det var mere holdbart, men kan jo altid lappe det når det falder sammen. :P

Hvad siger I? Er det ikke blevet fint?


Julekalenderen tidligere:
2012 | 2013 | 2014 | 2015

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)