DIY - Personlige Krus

Jeg har efterhånden en del krus i min samling. Jeg er typen der samler ét af gangen, så jeg ender ud med en masse forskellige. Dog er der ingen af dem der er unikke. Jeg vil gerne have nogen der er 100% personlige og nogen som ingen andre kan få fat i. Derfor har jeg længe gerne ville lave mine egne. Altså købe nogle neutrale krus og selv dekorere dem. Og det var lige præcis hvad jeg besluttede mig for her den anden dag, da jeg fandt de perfekte krus i en genbrugsbutik her i byen. Skyndte mig at købe dem og smuttede derefter forbi den lokale Hammer Hansen for at kigge på porcelænstusser. Der var jeg så heldig at ekspedienten valgte at give mig 4 stk til 25,- stykket i stedet for den normale pris på 29,-. Dét er sku god service. :D

Jeg købte en sort, orange (købte først en hvid, men besluttede mig for at få den byttet) og en lys og mørk blå. De blå har jeg ikke brugt i dag, men det gør jeg en anden dag. I dag var det nemlig kun den sorte og den orange der blev taget i brug. Og I kan nederst i dette indlæg se billeder af mine kreationer.

Disse porcelænstusser er permanente og skal altså hærde i ovnen for at blive siddende på. Dog skal man lige huske at rengøre overfladen på det man ønsker dekoreret og gerne slutte af med at spritte det af, så alt fedt og overskydende skidt kan blive fjernet. Super vigtigt. Og jeg vil foreslå at bruge gummihansker imens man sidder med det, så man ikke får sat fedtede fingreaftryk på den rengjorte overflade. Du har altid overskydende fedt på fingrene, så det er vigtigt med handsker. Og så er det bare med at have en klud klar til rettelser og en pose eller noget til underlag. Det er fx en god idé ikke at tegne på steder hvor det især er udsat for slid.

Når man er færdig sætter man tingene i en kold ovn. Tænder den på 160°C og når ovnen så har opnået den varme lader man det bage i 10 min. Når tiden er gået slukker man ovnen og lader tingene stå derinde og køle af. Nu skulle det gerne være hærdet og kunne klare at blive taget i brug og efterfølgende rengjort.

Jeg ville gerne lave et meget personlig krus der havde noget med min skønne ræv at gøre og noget med det at være blogger. Jeg kom så frem til teksten "Little Foxy Blogger" og så tegnede jeg lige et par hurtige ører og en hale omkring den. Hanken på kruset farvede jeg en smule orange også, men ved ikke helt om det var en fejltagelse. :P Men nu er det gjort og jeg må lære at leve med det. Eller lave et nyt krus en anden god gang. Men synes da det blev meget fint og meget personligt. Og prikken over i'et blev lige et lille ræve-poteaftryk på indersiden af kruset.

Jeg er også møg misundelig på dem der har råd til det der Mega Mussel stel fra Royal Copenhagen. Især det sorte. Jeg har i hvert fald ikke 500,- til et enkelt krus. Så jeg besluttede mig for at lave min egen version af det mønster. Og ja det er med vilje at den grå del i designet ikke er med. Og nej jeg har ikke gjort mig 100% umage, for jeg ville gerne have det til at se meget hjemmelavet ud. Så der slet ikke er nogen tvivl om, at det er min egen version af det. Og så har jeg fra den ene side inderst i kruset skrevet "GiZmo" og på ydersiden fra den anden side har jeg mine initialer. Så uanset fra hvilken side man ser det, så er man slet ikke i tvivl om hvem der har lavet og ejer det.
Jeg forsøgte også at lave en lille tallerken med det sorte mønster her, men ved ikke helt om jeg er tilfreds og om den bliver brugt. Men det må tiden vise. Uanset hvad så kan det nok godt komme til at se fint ud på billeder fx.

Det er ikke sidste gang at jeg er lidt kreativ med porcelæn. Som sagt så har jeg også nogle blå tusser der skal tages i brug, og så er det jo bare at prøve sig lidt frem. Det fede er jo at man næsten kan få smidt porcelæn i nakken i genbrugsbutikkerne, så der er jo mulighed for at få lavet en hel masse til meget små penge. Klart noget jeg kan anbefale jer. Det er jo kun fantasien der sætter grænser. Og nettet er en god inspirationskilde til dem der er lidt idéforladte. ;)

2 kommentarer:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)