Så fik jeg læst bogen "All The Bright Places" af Jennifer Niven

Efter et utal af beskeder om at jeg altså bare MÅTTE læse denne bog, nu hvor jeg alligevel har den i min bogreol, så har jeg langt om længe fået den læst. Jeg havde ikke læst om den på nettet og jeg havde egentlig også afholdt mig fra at se traileren til filmen, men faldt dog alligevel i fælden lidt over halvvejs inde i bogen. Nu har jeg så bare endnu mere lyst til også at se filmen.

"All The Bright Places" af Jennifer Niven er en lidt hård bog at komme igennem. Ikke fordi den er besværlig at læse, men fordi emnet rammer mig ret personligt. Emnet er selvmord. Vi følger en plaget ung dreng ved navn Theodore Finch, som prøver at finde den perfekte måde at begå selvmord på. Han er dybt fascineret af døden. Han er en af de sære på skolen og de andre kalder ham for en masse grimme ting. Han føler sig ikke velkommen. Men han har jo alligevel ikke planer om at være der særligt længe så hvorfor bruge kræfter på at ændre deres syn på ham? Sådan føler han indtil han støder på en af de populære piger på skolen ved navn Violet Markey i færd med selv at tage springet i døden. Hun mistede sin søster i et trafikuheld og finder ikke længere nogen glæde i sit liv. Hun vil bare gerne væk.

De to unge mennesker får bygget et venskab op som blomstrer til følelser efter noget tid. Violet begynder at åbne sig mere op og får mod på livet igen, hvorimod Theodore ikke lader til at få det bedre. Tværtimod. Det er en hjerteskærende historie for mig, da jeg selv har haft selvmord tæt inde på livet. Har selv haft tankerne om det i min ungdom og... har forsøgt at tage skridtet et par gange. Men måtte i sidste ende give op grundet angst for døden og for dem jeg ville efterlade. Så det var super hårdt at læse bogen, men jeg er glad for at jeg gjorde. Det er nemlig en smuk historie til trods for den triste slutning. Hvad det ender med vil jeg ikke afsløre, så det må I selv læse jer frem til. :) Men nu vil jeg tage fat i den næste bog i bunken og atter forsvinde ind i bøgernes verden.

Min Goodreads rating:


2 kommentarer:

  1. Åh, hvor er jeg dog glad for, at du kunne lide den! <3

    SvarSlet
    Svar
    1. *Hehe* Glad for at du pressede på så jeg fik taget mig sammen. :)

      Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)