#BlogXMas - DIY: Bogmærke

Jeg har aldrig rigtig haft nogle bogmærker (Har brugt alt fra boner, afrevet stykker papir, postkort og andet der lige lå inden for rækkevidde) - men her de sidste par år er jeg begyndt at gå mere og mere op i at finde nogen jeg synes er gode og smukke at se på. Men jeg er super kræsen. Og gider ikke bruge for mange penge på dem hellere. Så er det altså ikke nemt! Medmindre man kan lave dem selv. Og det gør jeg så.


Har efterhånden fået lavet nogle stykker, og har endda også lavet nogen til min søster og min mor. Så længe jeg har noget papir, karton, lim, en saks og noget laminat-plast, så er det kun ens kreativitet der sætter grænsen. Ellers er det super simpelt, og i dagens indlæg vil jeg vise, hvordan jeg har lavet dette bogmærke med en nisse på vej ned i en skorsten. Det er jo December, så selvfølgelig skulle jeg have mig et julet bogmærke til min Jule-læsning.

Først fik jeg tegnet mig en skorsten på noget gråt papir (Dette ligger dobbelt så "benene" kan "sættes ned i" til sidst) og et par ben på noget lyseblåt. Jeg lavede også et par støvler i sort karton og fik dem limet på enderne af de blå ben. Laver skorsten og ben hver for sig, da det er nemmere at dekorere dem når de er løse og så skal de jo bare tapes sammen til sidst.

På benene tegnede jeg nogle hvide streger, da nisser gerne har stribet bukser (egentlig også ensfarvet, men stribede er sjovere), og skorstenen fik påmalet lidt mursten. Kunne godt have lavet det realistisk, men synes denne "cartoon"-stil er ret oplagt her i Julen. Så det blev et meget simpelt design, med en lille smule skygge og highlight. Og det gælder både på forsiden og bagsiden. Altså det med at tegne detaljer på. Så vender bogmærket aldrig forkert. ;)

Og så skal de bare samles med en smule dobbeltklæbende tape indeni skorstenen og klemmes sammen. Nu skal bogmærket bare lamineres så det kan holde længere og så er det færdigt! Har klippet et hul i toppen og påført et hvidt bånd, men det kan man selvfølgelig springe over hvis man ikke ønsker det. Men synes selv det er blevet ret fint. Nu har jeg langt om længe et julet bogmærke.


Julekalenderen tidligere:
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)