#BlogXMas - DIY: Hjemmelavede Julekort

Der er desværre ikke så mange der sender Julekort til hinanden længere og det synes jeg er synd. For det er da super hyggeligt at modtage fine Julekort her i December, og især hvis de er hjemmelavede og unikke. Ja det tager måske lidt længere tid at lave dem, men jeg synes det er det værd. Og i dag kommer jeg med tre fine eksempler til jer.

Til disse har jeg brugt farvet og hvidt papir, lineal, kuglepen (både sort og hvid), blyant og en sort farveblyant (inkl. viskelæder), saks, kort i stift karton og en udstikker med snefnug-motiv.

Det første kort er i et "Vinter-vindue" design. Jeg elsker denne slags kort, da man kan lave udsigten lige nøjagtig som man selv ønsker det. Havde det ikke været et Julekort, så havde jeg lavet en fin birkeskov i baggrunden, men nu da det er Jul, så er grantræer og snefnug oplagt. Og selvfølgelig skulle der tilføjes en krans i vinduet også.

Til at starte med laver jeg selve vinduet. Har valgt at holde det simpelt. Og så skal udsigten laves. Begge dele limes på kortet og de sidste detaljer (kransen) limes på. Man kan også vælge at lave nogle planter til forgrunden, men jeg synes det ville være synd, da de så ville sjæle fokus fra udsigten. Men ja.. Et super fint Julekort, som kan laves i så mange variationer.

Det næste kort her er lidt inspireret af den krans jeg lavede for et par dage siden. Jeg elsker min kamin, og det er igen et motiv man kan lave på rigtig mange måder. Kaminen kan have mange former og farver, og pynten kan også laves i forskellige variationer. Jeg har dog valgt at lave den en smule traditionel, selvom jeg er mest til det Nordiske og simple. Og selvfølgelig skulle Julemanden også være med. Eller... Hans ben i hvert fald. :P

Til at starte med klipper jeg mit kort ud i form som en kamin. Derefter laves alle de forskellige dele der skal limes på. Indersiden af kaminen med en smule brænde i bunden. Julemanden laves også løs, så han kan blive sat ind som man ønsker det. Så er der søjlerne/siderne på kaminen. Dem har jeg valgt at lave i murstens mønster. "Fødderne" og toppen af kaminen har jeg valgt at holde i hvid, da det ellers ville blive for mørkt. Og så er der selvfølgelig alle de små løse dele jeg skal bruge til min guirlande. Og så skal det hele bare samles og limes sammen.
Et simpelt men stadig rigtig fint Julekort.

Det sidste kort her fik jeg inspiration til da jeg lavede det med vinduet. Hvad er mere oplagt end at lave en dør? Som man åbner og byder Julen velkommen indenfor i sit hjem med. :) Så en dør det blev. Og en simpel en. Igen kan man lave den præcis som man ønsker og pynte den alt efter hvad man er mest til.

Jeg har valgt at holde min dør i en hvid farve. Og selvfølgelig skulle min krans også med.
For at give døren en smule dimension, har jeg valgt at lave den i flere lag. Give den lidt dybde. Der er egentlig ikke så meget mere at forklare, andet end at de forskellige dele samles og limes sammen, og så bliver der tilføjet ens ønsket detaljer.

And there you have it! Tre super fine og personlige Julekort. :)


Julekalenderen tidligere:
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016

6 kommentarer:

 1. Virkelig søde og fine julekort! :)
  - Dine billeder er også virkelig flotte! <3

  SvarSlet
 2. Hvor er de fine, er der et på vej til mig... :P
  Du siger bare til hvis du mangler en adresse?? Ha Ha..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Well... Ved endnu ikke om jeg når at få sendt nogle afsted. :) Men hvis jeg gør, kunne det godt være. :D

   Slet
  2. Jeg synes det kunne være hyggeligt at få sådan et fint kort.. <3

   Knus <3

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)