Jeg stopper ALDRIG med at være ærlig og personlig her på bloggen!

I går sprang en bombe her på nettet og min veninde, Jeanette, blev angrebet fra højre og venstre fordi hun havde valgt at udgive et 120% ærligt indlæg om en bog hun havde læst. Hvad fanden?! Må man nu ikke være ærlig på sin blog længere? Folk brokker sig over at bloggere er begyndt at forandre sig for meget til reklamesøjler og sælger deres sjæl for at ligge deres ærlighed og personlige meninger på bænken for derimod at rose brands til skyerne fordi det er "det de vil have". Og så er man ærlig og personlig og så er den heller ikke godkendt? Hvad skal vi små ærlige bloggere gøre, som IKKE ønsker at smide vores personlighed fra os og lyve os fra ting? Vi har forskellig smag når det kommer til produkter, bøger, personer osv og det er sku da skide fedt!!!! Sikke kedelig verden ville være hvis vi alle gik og var enige.

Jeg stopper sku ikke med at være mig selv og bruge min ærlige mening på bloggen. Hvis jeg synes en bog er dårlig, et produkt er ubrugeligt eller andet knapt så positivt, så skriver jeg da det! Jeg vil da ikke skrive det er godt og anbefale det til mine læsere og risikere at de køber det og bliver vildt skuffede. Så mister jeg da min troværdighed.

Vi er en uddøende blog-race men vi giver sku ikke op. Heller ikke selvom vi ikke længere falder indenfor normen af det som bloggere åbenbart skal være den dag i dag. Små glansbillede figurer der kun må skrive positive indlæg og anmeldelser. Hell no! Jeg er et menneske af kød og blod og min verden er ikke bygget op af candyfloss og sukkertoppe.

Problemet i går var at Jeanette havde skrevet en anmeldelse af en bog - en bog jeg selv havde overvejet at anmelde på et tidspunkt - og efterfølgende tagget både forlag og forfatter. Noget jeg også gør når jeg anmelder bøger. Og så startede krigen. Forfatteren gik totalt amok og lavede straks en live-video hvori hun kaldte Jeanette en masse grimme øgenavne og direkte angreb hende. For hvad? For at have skrevet en - efter min mening - på ingen måde vildt negativ anmeldelse. Ja hun skriver bogen ikke var hendes kop te, men hun skriver samtidig med at hun synes ret godt om forfatteren som person. Så fordi den ene sølle lille bog ikke var noget for hende, så skal hun nu angribes af både forfatter og vedkommendes familie og fans? Stop dog! En boganmeldelse skal være ærlig, også selvom forfatteren muligvis ikke vil kunne lide det. Fair nok hvis man ikke synes om bestemte personer, men at hænge dem ud på nettet ved navn og blognavn på den måde? Aih nej nej nej.

Jeg så selv livevideoen og jeg var i chok over hvordan et voksent menneske kan finde på at hænge en anden person ud på nettet og samtidig være så modbydelig. Jeg er åbenbart blevet blokeret efterfølgende på den video, for jeg kan i hvert fald ikke finde den længere. Det kan også være at den er blevet slettet af frygt for at forlaget skulle se den og smide forfatteren på porten. Hvem ved. Men fuck hvor var det usmageligt af denne "forfatter". Håber fandme at hun har røde ører her dagen efter. Noget må hun jo nok have indset siden videoen ikke længere er tilgængelig.

Håber fandme at denne shitstorm åbner op for debat og får stoppet den grimme behandling af bloggere der vælger at være ærlige omkring de ting de skriver om. Det kan ikke være rigtigt at man ikke længere må fortælle sine læsere det man reelt synes om de ting man anmelder. Alt kan ikke være i alles smag, og sådan skal det også være. Selvom jeg måske synes dårligt om en ting, så kan det være at en anden elsker det, og det er fantastisk! Der skal jo være noget til enhver smag!

Nå... Jeg vil slutte af her før det ender med at blive en hel roman. Håber I derude bag skærmen får en fantastisk Fredag. Lad os dedikere dagen til ærlighed og vores personlighed vi ikke er bange for at vise frem.

8 kommentarer:

 1. Ja - så kommer den op igen - jeg forstår din vrede og harme - jeg har det sådan at bøger er kunst - lige som malerier, statuer, design og hvad har vi - hvis man som kunstner ikke kan klare kritikken - skal man holde sin kunst for sig selv - jeg synes netop at det er vigtigt, at vi tør rette kritik så længe vi er konstruktive og husker at vi har forskellig smag, behov og lyster - det er jo det mangfoldighed handler om! Godt brølt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig... Synes det er så skræmmende at en forfatter kan reagere så grimt verbalt pga. en lille anmeldelse. Jeg kunne forstå det hvis bloggeren selv brugte grimme ord, men det er der intet af i dette tilfælde.

   Og så begynder man selv at blive i tvivl om, om man tør skrive anmeldelser længere af frygt for ikke at kunne lide de produkter eller bøger man har fået hjem. Men jeg vil nu alligevel hellere være ærlig end at pakke tingene ind. Kritik kan jo også være en god ting. Hvis det bliver gjort på en pæn måde. ;)

   Og ja.. Har man valgt at være forfatter så må man acceptere at ens bøger ikke vil falde i alles smag. Det samme gælder som blogger. Jeg har da også en del haters og folk der synes knapt så godt om mig, og det er skam helt fint. Jeg er heller ikke alles kop te og det har jeg det fint med. :)

   Slet
 2. Sådan!! Jeg er enig! Hvis vi som bloggere ikke kan være ærlige på vores blogs, hvorfor så overhovedet anmelde bøger? Vi har hver vores smag (heldigvis!) og det skal der være plads til. Og vi skal være ærlige, for hvis ikke vi er der, så giver det jo ingen mening at anmelde bøger, forfatterne og forlag er jo heller ikke interesserede i at få udelukkende glorificerede anmeldelser og 5 stjerner hele tiden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Din kommentar var røget i spam-mappen, men jeg har nu rykket den herind. ;)
   Ja præcis.. Ærlighed kommer man altså længst med. :D

   Slet
 3. tak fordi du skrev dette indlæg og for at bakke op...

  Glæder mig til vi skal ses.. Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var/er en urimelig måde du blev/bliver behandlet på ovenpå den anmeldelse og så måtte jeg altså bare brøle lidt op. Vi skal IKKE bukke under for en kritik-sky forfatter og vedhæng. :)

   Jaa jeg glæder mig også. ;) Der skal så meget hygges. <3

   Slet
 4. Jeg blev så chokeret, da jeg så det. Hvor gammel er det lige hun er? Det var jo ren gul stue og "Æv bæv, min far er bare stærkere end din far"...

  Jfc jeg havde lyst til at skrige, men holdt det inde. Jea skrev så fin og sober anmeldelse. At hun ikke synes bogen er hendes kop te, retfærdiggør overhovedet ikke forfatterens handlinger og så sender hun familie og vagthunde efter Jeanette. Det er bare ikke okay og jeg håber inderligt det får konsekvenser for forfatteren. Den opførsel hører ingen steder henne og hvis man, som forfatter eller anden kunstner ikke kan tåle kritik, så burde man kigge indad og overveje at holde deres ord/kunst for dem selv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præcis! Jeg var målløs over de verbale lussinger og grimme øgenavne hun kastede op i den video. Jeg var tæt på at kommentere på hendes video men magtede ikke at hendes vedhæng skulle vælge at hænge på nakken af mig hellere. Den barnlige opførsel ville jeg gerne være foruden.

   Håber også der kommer til at ske et eller andet. Om ikke andet så skylder hun fandme Jeanette en undskyldning af den anden verden.

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)