"Tusmørkebørn" og "Mørkets Sangfugl" af Marie-Louise Rønning

Reklame for forfatter Marie-Louise Rønning - Meningerne er mine egne.
Så blev det endelig tid til at møde Victoria og Matthew igen. Marie-Louise Rønning udkom nemlig med ”Mørkets Sangfugl” i serien ”Skaberens Våben” for noget tid siden. Det er bog nummer to og jeg har virkelig glædet mig til at få den læst. Den første bog, ”Tusmørkebørn”, læste jeg i Sommeren sidste år, men jeg blev nødt til lige at genlæse den før jeg gik i gang med ”Mørkets Sangfugl” for at have det hele friskt i erindringen. Og jeg fik den vist heller aldrig rigtig anmeldt her på bloggen, så i dag smækker jeg begge bøger sammen og skriver lidt om dem i dette indlæg.

Vi følger Victoria Engelbrandt som lever sammen med sine ”søstre”, som tog hende under deres vinger da hun kom til dem som spæd. Hun kender intet til sine forældre og det begynder efterhånden at gå hende på. Især fordi hun i forvejen bliver nødt til at leve et dobbeltliv. For om dagen går hun i skole og forsøger at holde sin bedste ven, Emil, uvidende om hendes egentlige liv. Hun er nemlig en del af Lysets Kvinder der jager vampyrer om natten.

Men en dag møder hun Tusmørke bastarden Matthew Rivers som viser sig slet ikke at være som alle de andre vampyrer hun er stødt på. Der er noget meget anderledes ved ham. Næsten menneskeligt. Men hvordan kan det lade sig gøre? Vampyrer er da bare vampyrer, ik? Nej. Matthew og hans to søskende, Will og Eva får Victoria overbevist om at alt ikke er så sort og hvidt som hun går og tror. Det er dog ikke uden gnister og store udbrud, men Victoria begynder langsomt at få følelser for denne Matthew og det viser sig at det er gengældt. Men det er jo forkert! De skal ikke finde sammen. Det går jo imod hendes ed til Lysets Kvinder og deres Engel. Eller gør det?

Jo mere Victoria lærer om disse Tusmørkebørn, om Rådet og hele den verden som man har forsøgt at holde skjult for hende, opdager hun at hun besidder langt større kræfter end hun troede. Og da hun finder ud af at hun stammer fra Den Hvide Heks og en rigtig Engel så begynder tingene for alvor at dukke op til overfladen.
Hun er jaget af dem der forsøger at få mørket til at sejre. Lige så jaget som Matthew og hans bror, Will, som har helbredende kræfter i forbindelse med deres specielle blod. Men de er de retmæssige efterfølgere fra dem der oprettede Rådet og de skal nu kæmpe for at få vippet Mørket af tronen så de kan redde deres verden og Folket. Men kan de gøre det? Vil deres kærlighed for hinanden være deres undergang? Og vil Mørket bruge det til deres fordel? Vil de miste alle de holder af?

Uanset hvad så er Victoria, Matthew, hans søskende og deres andre allierede fast besluttet på at de skal kæmpe. De skal finde Skaberens Våben som er det eneste der kan udrydde Den Sorte Heks som er deres største fjende og hende der styrer Mørket. Men det kræver støtte fra forskellige sider af.

Det bliver en kamp på liv og død. Kan afstanden mellem racerne klare det? Kan kærligheden være en fordel for dem? Går de deres død i møde ved at kæmpe for Lyset? Hvem kan de stole på indenfor deres egne rækker? Og hvem viser sig at være i ledtog med Mørket bag deres ryg?

Mere vil jeg ikke afsløre. Jeg har jo heller ikke nogen slutning på historien endnu da serien ikke er skrevet færdig. Og I kan tro at jeg sidder som på nåle lige nu. Det bliver et mareridt at skulle vente et helt år på den næste bog. Åhhhh! Skynd dig Marie-Louise. *Hehe* Jeg dør af spænding her!

Især bog nummer to har været ekstremt spændende læsning. Der er sket så mange ting! De har været splittet ad. Været langt fra hinanden og haft deres individuelle kampe imod Mørket, folk tæt på dem har vist sig at være i ledtog med fjenden og det har været nervepirrende at læse om. Så mange ting kunne gå galt og man blev efterhånden bange for at det virkelig ville gå galt. Det gjorde det jo egentlig også, men… slutningen ligger op til et brag af en begyndelse på den næste bog. Jeg er så spændt på at se hvad der sker. Og ja.. Ventetiden bliver som sagt vanvittig hård. Men jeg håber at jeg til den tid får lov til at læse med igen. ;)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)