"Cirkusset ankommer uden varsel" - Tør du besøge det?

Jeg fandt denne bog i boghandleren i sidste måned og jeg blev straks draget af både cover, titel og beskrivelse. Jeg elsker Fantasy og jeg elsker når de er anderledes end de andre der er på markedet. Jo jeg har tidligere læst bøger hvor der også befinder sig et cirkus, men ikke på samme måde som i denne. Og så lover den magi og mystik. Se dét er lige noget for mig. Så da jeg fandt bogen "Nattens Cirkus" af Erin Morgenstern til 20 kr, så valgte jeg at købe den med hjem. Og den endte så med at blive min ReadAThon bog i starten af måneden og nu er det blevet tid til at anmelde den. For den fortjener en anmeldelse.

Rygterne går om at der er ankommet et cirkus til byen, men ingen har fået besked om det. Ingen opslag, plakater... intet. Men pludselig en dag ankommer det uden varsel. Det er der bare. Tør du besøge det? For det er ikke et almindeligt cirkus. De farverige telte er blevet skiftet ud med sort og hvid og det er ikke åbent i dagtimerne men derimod om natten. Sikke besynderligt. Men også spændende. For hvad gemmer de sort-hvide farver på?

Inde bag kulisserne foregår der en svær duel. En duel som tog start længe før dette cirkus i det hele taget kom på tale. En konkurrence som skal sætte sin prøve i netop disse kulisser - i dette mystiske og magiske cirkus. En duel imellem to illusionister. To unge mennesker der ikke kender hinanden, men som er blevet udvalgt af hver deres læremester der har trænet dem op til denne konkurrence. Og kun én kan gå derfra med sejren. Den anden må.... dø.

Celias skæbne blev besluttet da hun kun var 4 år. Efter hendes mors selvmord blev ansvaret draget videre til hendes far. En verdensberømt magiker og illusionist. Hun blev ret hurtigt bundet til en konkurrence imellem hendes egen far og hans modstander. En konkurrence hun nu skal læres op til. I mellemtiden skal hendes modstander findes og ingen er klar over hvad disse beslutninger vil komme til at have af betydning for dem selv og mange andre. Men der er heller ingen der fortæller dem hvornår denne duel skal starte og hvornår den er afgjort.

Celia og Marco mødes ved flere lejligheder og de bliver begge ret hurtigt knyttet til dette nye projekt - et magisk cirkus der skal være åbent om natten og som rejser rundt uden varsel. Et cirkus der vil bjergtage enhver der besøger det. Der skal være slangemennesker, illusionister, sandsigersker, spåkoner, folk der tæmmer vilde dyr, ilddansere osv... Der skal ikke mangle noget. Og det hele skal være så magisk at det næsten er umuligt at fatte.

Men hvad ingen ved, er at der nu også er en duel igang. En duel der knytter alle i dette cirkus til hinanden og som har store konsekvenser. Konsekvenser som ingen kunne have forudset. Men som langsomt begynder at gå op for dem der har gaven. Og Celia og Marco står midt i det hele. Forelsket og dybt forvirrede. For kun én af dem kan overleve. Eller kan de finde et smuthul? Et magisk smuthul?

Et smuthul der kræver hjælp udefra. For de kan ikke redde deres kærlighed, de folk de holder af og cirkusset alene. Men vil det lykkes dem af finde denne person? Er der nogen der tør tage det store ansvar på deres skuldre? Og hvad skal der ske hvis det ikke sker? Hvad skal der ske med duellen? Er den uundgåelig?

Denne bog fangede mig med det samme da jeg begyndte at læse den. Den foregår i nutiden og datid. Faktisk hele to forskellige datider. Vi er med da det hele begyndte, vi er med midt i kaosset og vi er med på sidelinjen i nutiden. Og det hele er så perfekt flettet sammen at der er en skøn rød tråd igennem hele historien. En rød tråd i alt det monokrome. En rød tråd som faktisk er et varetegn for dem der har dannet en klub for folk der elsker dette cirkus og som rejser "efter det" for at være en del af det - også selvom de kun kan være besøgende. En klub som kun vokser og vokser for hver by og hvert land som cirkusset besøger. Læs bogen, så vil I forstå mere om hvordan denne røde farve fandt vej ind i det ellers farveløse cirkus.

Og valget af de sorte og hvide farver er jeg kæmpe fan af! Det giver mig så mange skønne Tim Burton følelser og associationer og det virker så magisk og anderledes - og så alligevel ikke. Hvis der fandtes sådan et cirkus ville jeg helt sikkert besøge det. That's for sure! Der er en fantastisk mængde mystik og magi over det. Det er anderledes og det er lækkert! Så det solgte bogen 100% til mig imens jeg læste den.

Historien er virkelig også skøn. Der er en god mængde mystik, magi, spænding, forbudt kærlighed og triste hændelser. Den perfekte kombination. Jeg var underholdt hele vejen, og der var ikke et eneste tidspunkt hvor jeg følge det gik dødt eller hvor jeg mistede interessen. Jeg havde i hvert fald svært ved at ligge bogen fra mig og var næsten helt trist da jeg vendte den sidste side. Jeg ville så gerne have noget mere. Men den var skøn. Og jeg kan varmt anbefale andre at læse den. Den var i hvert fald helt perfekt til en weekend hvor der skulle hygges og læses. Jeg er så glad for at den nu er en del af min bog-samling.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)