#BlogXMas: DIY - Serveringsbakke i Skandinavisk look

I dag er jeg klar med årets sidste DIY. Jeg er en sucker for dekorative ting til hjemmet, og især ting som fade, underlag osv. Men de er altså bare så dyre hvis man gerne vil købe dem færdige - og i den stil man ønsker dem i. Såå... jeg har denne Jul prøvet at lave min egen serveringsbakke - i det lidt rå og Skandinaviske look, og det er den DIY jeg gerne vil dele med jer i dag. Jeg tog nemlig billeder igennem hele processen. Og jeg er blevet ret glad for resultatet.

Sådan en bakke her bruger jeg jo gerne til at dekorere ting på og til mine billeder her til bloggen og Instagram. Det ser nemlig super godt ud hvis man har et fint underlag eller baggrund. Så I kan godt forvente at se denne på mine billeder fremover. ;)

Jeg har til denne DIY brugt en tynd træliste der er blevet savet ud i de passende længder, to lister til at samle bakken bagpå, trælim, en gammel fodfil (Ja det lyder mærkeligt men det var det nærmeste jeg havde til noget sandpapir. *Haha*), noget reb eller snor, maling og pensel.

Efter at jeg fik savet min træliste ud i mindre størrelser (35 cm), så skulle de flossede kanter lige slibes fine, og det brugte jeg som sagt en gammel fodfil del. Og ved I hvad? Det fungerede skide godt. *Haha* Så det kan jeg godt anbefale ved mindre DIYs som denne.

Jeg lagde dem derefter med bunden i vejret og med den afstand jeg ønskede. Jeg endte med at bruge 7 ud af 8 liste stykker. Og så skulle de altså bare "samles" med de to stykker lister jeg havde gjort klar til det. Jeg påførte en klat trælim på en række i begge ender i den ønskede afstand fra kanten og så blev det ellers bare sat i pres i et par timer.

Så skulle jeg igang med at male bakken. Jeg gav den to lag med en grå maling for at få lavet en god bund. Derefter tog jeg en tør og strid børste, dyppede spidserne i noget sort maling og strøg den let hen over overfladen for at give lidt struktur. Og til sidst gjorde jeg det samme med en hvid maling. Den hvide gik jeg amok med, da det er den farve der skal være mest af. Det tager lidt tid og man skal have tålmodighed imellem tørre-tidspunkterne, men det er det værd. På denne måde får man et lidt slidt og råt look, men stadig holder sig i den Skandinaviske og romantiske stil.

Jeg ville ønske at jeg havde noget smukt reb, men jeg måtte prøve at lave noget selv. Så jeg fandt noget af mit stride sisalsnor, klippede en masse tråde af og så gik jeg ellers igang med at flette. Og da jeg havde to fine fletninger afsluttede jeg med lidt gaffatape i enderne for at holde dem lukket. Gaffa er sku genialt. *Hehe* Men så skulle jeg jo finde en måde at fastsætte dem på.

Her kom gaffaen igen på banen. Jeg forsøgte med lim, men det ville slet ikke fungere, så jeg påførte noget dobbeltklæbende tape direkte på træet, derefter pressede jeg enderne af mine fletninger ned på og sluttede af med et par stykker gaffa på toppen for at "lukke helt til". Og det fungerer perfekt.

Det er ikke en bakke som jeg skal bruge til at bringe ting frem og tilbage på, så jeg skal ikke tænke på om håndtagene kan holde til en bestemt vægt. Så denne metode fungerer fint når det bare er en pynt-bakke og den kun skal bruges til at have ting stående på og til baggrund på lidt billeder fremover.

Og så er den færdig! Jeg synes selv den er blevet super fin. ;)Interesseret i at læse flere Jule-indlæg?
Find tidligere Jule-kalender Indlæg her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)