Det sidste punktum er blevet sat for Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander

Reklame for Modtryk og forfatter David Lagercrantz - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Det er lidt vemodigt at der nu ikke kommer mere med Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, men jeg kan godt forstå at serien stopper her. For man skal også passe på med at presse citronen for meget. Men damn hvor har jeg nydt at læse disse bøger. Bøger som først blev skrevet af Stieg Larsson og derefter tog David Lagercrantz over. Og det er så endt ud med 6 skønne bøger.

Jeg ønskede mig denne i Julegave, men den var desværre ikke iblandt mine gaver, så da Modtryk gik med til at sende den til mig så jeg kunne anmelde den blev jeg rigtig glad. For jeg ville jo gerne have det sidste punktum i deres historie med. Og det har jeg nu fået.

Lisbeth Salander bliver stadig hjemsøgt at hendes fortid, og hun er nu fast besluttet på at ville sætte en stopper for det. Det kapitel skal sluttes så hun kan komme videre i hendes liv. Men hendes mål er lige så opsat på at få hende af vejen som hun er opsat på det den anden vej. Men det er ikke de eneste opgaver der ligger og venter på hende. Mikael Blomkvist har nemlig også brug for hendes hjælp. Og ikke mindst vide hvor hun befinder sig. For hun er som sunket i jorden.

Der er blevet fundet en hjemløs død mand i en park i Stockholm, og selvom det ligner almindeligt dødsfald grundet en overdosis og druk, så opdages der hurtigt at der ligger mere bag. For noget er ikke helt som det skal være. Derfor beslutter retsmedicineren, Fredrika Nyman, sig for at grave lidt dybere i denne mand liv - og ikke mindst finde ud af hvem han er og hvor han kommer fra. Og hvorfor han havde en seddel i lommen med Mikaels nummer på. Kendte Mikael ham?

Selvom Mikael arbejder på en anden historie for Millennium, så bliver han hurtigt mere interesseret i at finde ud af hvem denne hjemløse mand er. Selvom han i starten slet ikke ville rode sig ind i det. Men hvorfor havde manden hans nummer på sig? Vidste Mikael alligevel hvem han var? Var det en han havde snakket med? Det skal hurtigt vise sig at det har noget med en sag at gøre, som Mikael i forvejen har haft kigget lidt på. Den hjemløse mand havde nemlig af flere omgange nævnt deres forsvarsminister ved navn til forbipasserende. For hvad har denne Johannes Forsell med det at gøre? Kendte han den afdøde? Og hvis så i hvilken forbindelse? Kan det måske være grunden til denne stakkels mands skæbne?

En grufuld historie bliver langsomt flettet sammen og der er pludselig flere og større bagmænd bag den forbrydelse der startede det hele. Og da Mikael ser ud til at have fået et scoop på hånden, så bliver der spændet ben for ham. For Lisbeths fortid har også fået kløerne i ham nu.

Fejden imellem Lisbeth og Camilla står nu på sit højeste og der er kun én der går levende fra deres sidste møde. Men hvad gør Lisbeth når hun står imellem valget om at redde Mikael eller at slå sin søster ihjel? Skal hun ofre sig selv eller den person som har været hendes ven i så mange år? Og hvad med Camilla? Kan Lisbeth i sidste ende få sig selv til at slå hende ihjel?

En super spændende bog, med flere "sager" der skulle afsløres og løses. Nogle gange kan det godt virke en smule forvirrende og man kan nemt blive lidt træt af det, men jeg synes det fungerede ganske okay i denne bog. Vi bliver både taget med tilbage i tiden til den skandale der ledte til den hjemløses død, og vi er med på sidelinjen hos både Mikael, Lisbeth og de andre involverede parter. Så vi har en del tråde at holde fast på, men det fungerer. Og det hele fletter sig fint sammen til sidst.

Dog kunne jeg godt have brugt en lidt mere uddybende afslutning. For man får ikke rigtig ret meget at vide. Kun at... nu kan man komme videre med sit liv. Dét kapitel er blevet afsluttet. Jeg synes det er en lidt for nem måde at afslutte en serie på, men David er ikke den eneste forfatter der gør den slags. *Haha* Skide irriterende typer. Især fordi jeg gerne vil have en fast og uddybende afslutning på de historier jeg læser. :P

Men jeg har nydt at læse denne serie, og jeg har faktisk planer om at læse den igen på et tidspunkt. Denne gang skal alle læses lige efter hinanden dog. For der er mange ting jeg ikke længere husker da der er gået så mange år imellem bøgernes udgivelse. Så jeg ser frem til at hoppe tilbage i Millennium-serien igen på et senere tidspunkt.

Hvad med jer? Hvis I har læst den, hvad synes I så om afslutningen?

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)