"Jordmassens Dronning" (Bjergtaget 3) af Sidsel Sander Mittet

Reklame for forlaget Facet og forfatter Sidsel Sander Mittet - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Øv øv øv.. Endnu en serie er slut. Denne gang er det serien "Bjergtaget" af Sidsel Sander Mittet som har sat sit sidste punktum. Og det er super trist. Men det betyder også at man nu kan påbegynde nye serier og forelske sig i både historie og forfatter på ny. Og dette er forhåbentlig ikke sidste gang at jeg skal forelske mig i historier fra Sidsel. ;) Men nu tror jeg at det er på tide at lade jer få min anmeldelse af bogen "Jordmassens Dronning" og hvis I ikke lagde mærke til det, så har jeg faktisk lavet et makeup look inspireret af forsiden på denne. Det kan I se her.

Sigrid og hendes venner er ankommet til Bjerget og befinder sig nu i Illuges lejr. De er på flugt og har brug for at finde allierede for at redde deres eget liv og skabe fred. Men ikke alle er lige begejstret for at have dem der. Illuge virker også til at være imod at have dem i sin nærhed. Men han har brug for flere på sin side for at vinde over elverkongen, Esmer, så han lader dem være. Men der er noget galt. Illuge virker forkert. Og det går hurtigt op for dem, at de ikke er sikre der hvor de er endt. De bliver nødt til at flygte. Igen.

Men de har brug for en plan denne gang. Og de har brug for at dele sig op, for at finde de svar de skal bruge, for at vinde denne forvirrende krig de befinder sig midt i. Og de har nu en farligere og mere frygtindgydende fjende end de to krigsherrer. Jordmassens Dronning findes virkelig og hun har planer om at slå dem alle ihjel i sin søgen på hendes sidste brik for at tage over alt og alle.

De bliver nødt til at finde ud af hvordan Jordmassens Dronning er blevet hidkaldt, og hvordan man sender hende tilbage hvor hun kommer fra. Og de har brug for hjælp. Og information. Informationen vil de primært kunne finde i menneskes verden, men der er endnu et sted hvor der er vigtig viden gemt. På slottet. Esmers slot. Men han ønsker dem alle døde og det bliver ikke nemt at vinde ham over på deres side. Men kan de få ham overbevist om vigtigheden for, at finde informationer om Jordmassens Dronning - og få ham overbevist om, at hun faktisk findes og at hun er farlig for dem alle - så vil de måske have en chance.

Men har de valgt at gribe dette an på den rigtige måde? Ligger de deres skæbne i hænderne på de forkerte? Og vil de alle komme helskindet ud af dette mareridt? Begge grupper er under hårdt pres og der er fare overalt hvor end de kigger hen. Hemmeligheder der er farlige at få frem i lyset og andre som er livsnødvendige for at finde de svar de skal bruge. Personer afsløres og folk skifter side på uventet tidspunkter. Nu er det endnu mere vigtigt at finde ud af hvem denne Jordmassens Dronning er og hvem der har hidkaldt hende. Og hvad er det hun så desperat leder efter? Kan hun overhovedet stoppes? Og hvad sker der når det viser sig, at de bliver nødt til at vælge imellem deres verdener og deres overlevelse? Er de alle fortabt?

Det er virkelig med at holde tungen lige i munden med den sidste bog her, for hold da op hvor er der fart på. Der er ikke ét tidspunkt hvor der er noget der står stille. Folk dør på stribe, allierede skifter sider fra dag til dag og det hele ser så håbløst ud for de stakkels venner. Men det er skide spændende og jeg nød hver eneste side. Og selvom serien slutter med en lidt trist slutning, så er det alligevel med et smil på læben at jeg lukkede bogen i efter sidste vendte side.

Jeg har nydt at der var spredt lidt folkeviser hist og pist i disse bøger, og det har givet mig lyst til at læse lidt flere bøger der omhandler den Nordiske Mytologi. Og jeg elsker at vi får lov til at være med alle steder i historien når vi springer rundt fra den ene hovedperson til den anden. Og især de tilbageblik vi får lov til at læse i den sidste bog her. Der er så mange brikker der pludselig falder på plads. Det er en super god måde at slutte det hele af på.

Kan jeg anbefale jer at læse denne serie? Hell yeah! Kom igang. ;)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)