Anmeldelse af serien "Gudernes kabale" af Emilie Sandbye

Reklame for forlaget Mellemgaard og forfatter Emilie Sandbye - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg kendte ikke til denne serie, "Gudernes kabale" af Emilie Sandbye, før forlaget Mellemgaard spurgte om jeg kunne have lyst til at læse og anmelde den. Og da det er en serie i fantasy genren og med overnaturlige væsner, så tænkte jeg at den skulle da have en chance. Den er vist ikke helt færdig endnu - altså der kommer vist flere bøger - men indtil videre er der 4 bøger og dem har jeg som sagt fået lov til at læse og anmelde. Og derfor får I nu en anmeldelse af den her på bloggen. ;)

Storm Etargo er varulv og søn af en meget magtfuld leder. Men han er en skuffelse for familien. Han er meget svagtseende og har planer om at ville være røgdykker og magiker. Slet ikke de fremtidsplaner der er ventet af ham. Og det er ikke det eneste. Han har forelsket sig i en elver. En elver mand. Og det er kraftigt uacceptabelt. Så Storms far arbejder ihærdigt på at få arrangeret et ægteskab og finde en tæve til sin søn. Men Storm er den rebelske type. Han vil bestemme over sit eget liv. Men et overfald på en øvelse stikker lidt en kæp i hjulet for ham. Han er blevet dødeligt såret af en nyfødt og hans liv hænger i en tynd tråd.

På mirakuløst vis overlever han. Efter en lang indlæggelse udskrives han og det lykkedes ham at stoppe faderens planer for ægteskab til en tæve fra en rig familie. Det stopper dog ikke faren og derfor må Storm finde på et kompromis. I mellemtiden flytter Storm dog ud hjemmefra og ind sammen med kammeraten Kallan. Igen noget der ikke bliver set positivt på. Men de er ligeglade. Det skal dog hurtigt vise sig at blive mere kompliceret end først antaget. Kallan er bøsse og.... det må Storm erkende at han også er. Følelser han aldrig har oplevet at have før er dukker op.

Men kan de få lov til at leve sammen? Leve med hinanden? Eller vil der være flere ting der vil forsøge at komme imellem dem? I starten virker det ikke som et problem, men da Storm igen gør noget som ikke er velset af familien begynder der at dukke flere og flere ting op som trækker de to elskende fra hinanden. En evne han ikke burde have giver sig til kende efter hans overfald. Hans far finder en ny tæve til ham og giver ham ikke noget valg andet end at han måtte stikke af med hende. Forhindre hende i at sælge sit liv til hans familie og derved frasige sig alt.

På flugt fra hans familie, ukendte fjender der ønsker ham død og ordensmagten slår de sig ned i slummen. Her må de bo indtil de finder ud af hvad der skal ske. Alt imens at Guderne har en finger med i spillet. For dem er det bare et eksperiment og en leg. Underholdning.

Flere kidnapninger skaber kaos og forvirring og Storm, Kallan og Karma er ikke sikre nogle steder længere. Deres fjender finder alt for nemt frem til dem. Og Storms status og navn gør ham til et populært mål. Og inden han ser sig om har Månegudinden kløerne i ham og Guderne lapper hans ulykke og sorg i sig som var det det bedste der kunne ske for dem alle. Men Storm lever ikke op til Nirvanas forventninger. Og det gør opholdet livstruende for ham.

Men Storm får igen chancen for at stikke af og er igen på flugt. Men Guderne kan han ikke gemme sig for, men Storm er opsat på at komme tilbage til sin familie uanset hvad det kommer til at koste ham. Og han har et løfte at overholde - befrielsen af Nirvarnas søn.

Storm er forandret, Kallan alvorligt syg og fjenderne står igen og banker på døren. Alt ser ekstremt sort ud og deres dage i live er ved at rinde ud. Og krigen omkring dem bliver kun værre. Der skal et mirakel til for at overleve og få stoppet den inden det er for sent.

Emilie har skabt en verden fuld af magiske væsner der lever side om side i fred og... tja.. not so much. Racerne har hver deres status i samfundet og det betyder også at det kan skabe en masse uenighed og uretfærdighed og det er det som denne historie handler om. Og Storm ønsker gerne at det bliver mere blandet så det er han opsat på at gøre noget ved. Men det er ikke alle der ønsker ændringer og Guderne bruger alle racerne som små brikker i et skakspil hvor de også forsøger at vinde over hinanden. Så der er totalt kaos, intriger, svigt og beskidte tricks overalt.

Historien har potentiale til at blive rigtig god og jeg ser frem til at læse de næste bøger.

Min Goodreads rating:
★★★✩✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)