Anmeldelse af "Den sidste årsfest" af Liane Moriarty

Reklame for forlaget Hr. Ferdinand og forfatter Liane Moriarty - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
For tre år siden læste jeg Liane Moriartys meget omtalte bog "Store små løgne" og jeg faldt straks for hendes måde at skrive på. Siden har jeg læst lidt flere af hendes bøger, og da jeg så at "Den sidste årsfest" udkom igennem forlaget Hr. Ferdinand denne Sommer, så måtte jeg bare læse den. Heldigvis var de så søde at sende den min vej, og nu har jeg fået læst den og er klar med en anmeldelse til jer.

På øen Scribbly Gum i Australien skete der for 75 år siden noget mystisk. Alice og Jack Munro forsvinder og efterlader en nyfødt baby. Men hvorfor? Hvor forsvandt de hen? Hvad skete der? Og hvad med Munro-babyen? Ja, den blev selvfølgelig reddet. Af to teenage søstre, Connie og Rose.

Sophie Honeywell er tæt på de 40 år og er stadig single. Forfærdeligt! Hun fortryder så inderligt at hun gjorde det forbi med sin eks for nogle år tilbage. Han er nu gift og har en baby med sin nye kone. Og det kunne have været Sophie. Og jagten på en mand går ikke specielt godt. Men en dag ringer Thomas til hende og vil mødes. Hvorfor? Hvad er der sket?

Tante Connie er død og hun har testamenteret sit hus på øen Scribbly Gum til Sophie. Og det er ikke alle i Thomas' familie der er glade for den nyhed. Men Connie har planlagt det hele ned til mindste detalje så Sophie kan da umuligt sige nej. Men det bliver nervepirrende at skulle møde dem alle sammen igen. Og det starter ud med begravelsen. Begravelsen som Sophie kommer pinligt for sent til. Men hun er ikke den eneste.

Overraskende nok bliver hun budt velkommen af familien på øen. Og hun bliver hurtigt en del af den forretningsmæssige del af Alice og Jack Munro-sagen. Men der er altså noget mystisk ved det mysterie. Hun har selv deltaget i rundvisningen på øen før, men nu har hun mulighed for at få insider-viden. Men er familien villig til at fortælle hende om det? For det er tydeligt at nogen allerede kender til sandheden omkring mysteriet.

Hun føler sig allerede fri og lykkelig og er godt igang med at jagte drømmemanden, men ved årsfesten for øens mysterie bliver der vendt op og ned på det hele. De hemmeligheder som folk har gået rundt med i flere år bliver afsløret og sandheden om Munro-mysteriet bliver afsløret ved et uheld. Var det hele bygget op på en løgn? Hvad skete der rigtigt? Og hvorfor har der været brug for at skjule den rigtige sandhed? Hvad vil det betyde for øen, familien og ikke mindst Sophie?

Dette er endnu en spændende historie fra Liane Moriarty og jeg elsker detaljen om mysteriet. Man bliver hele tiden teaset og selvom man tror at man har gættet handlingen så bliver man overrasket igen. Og jeg var især vild med den ping pong der er imellem personerne i historien. Og deres forskelligheder og udvikling. Og selvfølgelig også spændingen.

"Den sidste årsfest" er helt klart et læs værd.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)