Anmeldelse af "Giftmagersken" af Sarah Penner

Reklame for forlaget HarperCollins og forfatter Sarah Penner - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Da jeg så at forlaget HarperCollins ville udgive en bog ved navn "Giftmagersken" af en Sarah Penner, var jeg straks interesseret. Emnet er lige noget for mig, og da det samtidig er en historisk roman, så var jeg faktisk solgt med det samme. Så jeg lod dem vide at jeg var ekstremt interesseret i at læse og anmelde den, og jeg var så så heldig at blive en del af en lille gruppe boganmeldere som fik en speciel pakke. En pakke der inkluderede et fint tesæt og en løs te og så selvfølgelig den smukke bog.

Bogen er nu blevet læst og jeg er klar med en anmeldelse. Enjoy. ;)

Caroline er rejst til London. En tur som egentlig skulle have været en bryllupsdagsferie for hende og manden, men kun få dage før afrejse blev alt ændret. James havde været hende utro over en længere periode og nu føler hun at hun har ofret sig selv og hendes drømme for en løgn. Men det stopper her. Nu vil hun gøre ting der gør hende glad. Opleve ting fordi hun ønsker at opleve det. Og første spontane oplevelse bliver at deltage i en lille mudlarking-tur. Som går ud på at lede efter ting imellem mudder og sten ved lavvande. En tur som bliver startskudet til en historisk opdagelse. En hemmelighed der har ligget gemt i flere hundrede år. Et mord-mysterie.

Den lille blå apoteker-flaske med bjørne-logoet vækker Carolines historiske interesse. Hun har ikke kunnet bruge sin uddannelse til noget i mange år, men i dette tilfælde vil hendes bachellorgrad måske være en fordel. Og første skridt i retningen af svar finder hun måske på det lokale bibliotek. Her får hun hjælp af Gaynor som arbejder med gamle kort, og det er via et af disse kort at Caroline finder den mulige beliggenhed af dette mystiske apotek. Og det ligger ikke så langt fra hvor hun bor på Hotel. Nu skal hun bare prøve at finde det. Og finde ud af hvad der foregik der.

i 1791 befandt der sig et apotek godt gemt væk i en snoet gyde i det mørkeste London. Et apotek kun for kvinder. Et sted hvor de kunne komme og få hjælp til at slippe af med mændene i deres liv. Hjælp fra apotekeren også kendt som giftmagersken. En kvinde ved navn Nella. Hun overtog apoteket efter sin mors død, men dengang var det ikke muligt at købe gift der. Det skete først den dag hvor Nellas kommende mand forrådte hende. En begivenhed som skabte den giftige side af Nellas job. Som nu hjælper andre fortvivlede kvinder. Og en dag dukker der en ung pige op. En alt for ung pige. Hun kommer på vegne af sin frue, da den unge pige ufrivilligt er blevet mål for manden i huset. Så Nella kan ikke afvise hende. Hun forklarer den unge Eliza hvordan hun skal tilberede den udvalgte gift og så sender hun hende afsted igen. I håb om ikke at skulle se hende igen.

Men Eliza dukker op igen. Hun har fået et problem og det er kun Nella som kan hjælpe hende. Men Nella ønsker ikke at have mere med det at gøre. Men der skal ikke meget til at bløde hendes kolde og hårde hjerte op så hun lader Eliza blive. Hun kan egentlig godt bruge lidt hjælp. Men det begynder at gå skævt derfra. En ny kunde dukker op, men planerne for kvindens hævntogt lykkedes ikke som ønsket. Noget gik galt og nu står de alle i en virkelig skidt situation. Apoteket trues med at blive afsløret og da politiet får kendskab til en flaske med et bjørnelogo på går det stærkt. Én lille fejl kan være deres dødsslag. Men kan Nella og Eliza slippe væk? Er der nogen der vil finde apoteket og dets hemmeligheder? Én ting er dog sikker. Apotekets virke stopper her.

Midt i Carolines research hører hun pludselig fra James. Han er på vej til London for at snakke med hende. Det er på ingen måde noget som falder i god jord og deres første møde efter afsløringen bliver heller ikke smertefri. Og da hun tror at alt er blevet sagt og gjort, så afsløres en endnu grimmere hemmelighed. En hemmelighed som bliver altafgørende for hendes ægteskab og hendes egen fremtid. En hemmelighed som er tæt på at få hende ført bag lyset. Men vil hun nå at opdage det før det går helt galt? Både historien om apotekeren i 1791 og Carolines egen historie tager pludselig en chokerende og uventet drejning. Måske findes der rent faktisk lykkelige slutninger?

Jeg sad længe med det største smil på læben efter at have læst den sidste side i denne bog. Sikke dog en fantastisk og ufatteligt spændende historie! Jeg vidste bare at den var lige noget for mig, og det skal jeg da lige love for at den også endte med at blive. Der er masser af hemmeligheder, mystik, uforklarlige mordsager, svigt, overraskelser og interessante drejninger. Og slutningen fik mig til at tude af glæde og jeg må også indrømme at jeg udstødte et glædeshyl på et tidspunkt. Åhhh en fantastisk historie. Og nu vil jeg bare have mere i samme stil. Jeg er totalt solgt og jeg er så glad for at jeg fik muligheden for at læse og anmelde bogen.

Gør jer selv den tjeneste og skynd jer at få fingrene i denne bog. Den er meget et læs værd!

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)