"Boghandlen ved Themsens bred" og "Bogklubben ved verdens ende" af Frida Skybäck

Reklame for forlaget Cicero og forfatter Frida Skybäck - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Er det bare mig eller har vi bogorme en svaghed for bøger der handler om... jah.. bøger? Jeg har tidligere læst en bog om en læseklub og jeg elskede den så meget at jeg siden har ledt efter bøger i samme genre. Og da jeg så at forlaget Cicero ville udgive "Boghandlen ved Themsens bred" og "Bogklubben ved verdens ende" af Frida Skybäck, så måtte jeg bare ligge en billet ind som anmelder på dem. Og heldigvis var de så skønne at sende dem min vej. Jeg havde ikke læst noget af Frida Skybäck før, så jeg var spændt på at læse disse to.

Og nu har jeg endelig fået dem læst og har mine anmeldelser klar. :)


"Boghandlen ved Themsens bred"

Charlotte har haft det svært det sidste års tid. Hun har mistet sin mand og står nu alene med deres fælles firma. Men der er også dumpet noget andet ned i hænderne på hende. Hun har nemlig arvet et hus i London. Et hus der indeholder en gammel boghandel. Det er hendes mors søster der har testamenteret det til hende. En kvinde som hun ikke rigtig vidste fandtes. Men hvorfor? De havde jo aldrig mødt hinanden. Men Charlotte rejser alligevel fra Sverige for at tage et kig på denne nye ejendom. Hun har jo alligevel ikke noget derhjemme som holder på hende.

Hun bliver overvældet da hun ser boghandlen for første gang. Stemningen er super hyggelig og de ansatte tager godt imod hende. Men det går hurtigt op for Charlotte at denne boghandlen bliver en stor mundfuld for hende. Især økonomisk. For det går faktisk rigtig dårligt og de står til at skulle tvangslukke. Men det ved de ansatte ikke. Hvad skal hun gøre? Fortælle dem om problemerne eller forsøge at redde dem? Måske endda sælge huset?

Uanset hvad så forlænger hun sit ophold i London. Hun er begyndt at synes om stedet, menneskene og den skønne boghandel. I et sidste forsøg på at redde boghandlen får hun en - for hende - ukendt fofatter - til at komme til et stort arrangement. De har brug for at tjene nok penge til at holde dørene åbne. Men vil det være nok? Og hvad sker der når de ansatte finder ud af hvor slemt det står til? Da hun mindst venter det begynder historien om det der skete imellem hendes mor og moster at dukke op til overfladen, og det skal vise sig at være det sidste der skal til for at hun kan tage den endelige beslutning omkring huset i London, hendes firma i Sverige og hendes fremtid.

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Bogklubben ved verdens ende"

Patricia har mistet alle i sin familie og bor nu alene på familiens gård. Hendes to sønner er flyttet hjemmefra og bor desværre for langt væk til at hun ses med dem så ofte som hun ønsker. Men det største savn er til hendes søster. En søster der forsvandt på mystisk vis for 30 år siden. Hun forsøgte at finde svar dengang, men intet kom ud af det. Og nu har hun ud af det blå modtaget en kuvert med søsterens smykke i. Intet brev med en forklaring. Bare halskæden med node-vedhænget. Hvad betyder det? Er søsteren i live? Eller er der nogen der ved hvad der skete? Patricia rejser tilbage til hvor det hele startede - I byen Ljusskär i Svrige.

Hun ankommer til det hyggelige hotel "Monas Bed, Breakfast & Books" hvor hun møder en gruppe skønne kvinder som lige har genopstartet deres lille bogklub. Det skal hurtigt vise sig at være startskudet til nogle skønne venskaber og de bliver den vigtigeste brik i Patricias mål om at finde svar på hendes søsters forsvinden. Hvad skete der da Madeleine ankom og startede i praktik i Frihedskirken? Hvorfor vil ingen fortælle hvad de ved og eventuelt så dengang? Så mange hemmeligheder og mørke detaljer begynder så småt at blive afsløret, men Madeleine er som sunket i jorden. Må Patricia give op?

Hun har kun nogle få dage tilbage i Ljusskär, men hun nyder selskabet og hendes nye venner. Hun er endda gået med til at forsøge at redde "Monas Bed, Breakfast & Books". Så til årets Sommerfest hjælper hun til med at få et storslået arrangement sat igang så de kan tjene pengene der skal til for at redde hotellet. Og da det er ved at være tid til at rejse tilbage til USA sker der pludselig flere ting som kommer til at vende op og ned på hendes og hendes nye veninders liv. Ny info dukker blandt andet op omkring hendes søsters forsvinden. Vil hun nå at få svar på hvad der skete? Vil hun finde sin søster?

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Hold da op! Disse to bøger levede 100% op til mine forventninger. Der er masser af bogsnak, kærlighed, drama og venskab i dem begge og jeg elsker det! De er begge skrevet i "nutid" og har masser af "tilbageblik" for at bygge historien op omkring det som skal løses for begge hovedpersoner. Vi følger altså både hovedpersonen og de personer som er mystikken i historien. Jeg er kæmpe fan. Elsker når der springes i tiden. På den måde får man alle sider med og det synes jeg er noget af det bedste ved en god roman.

Nu får jeg helt lyst til at arbejde i en lille støvet og antik boghandler og være en del af en læseklub. :D Jeg kan VARMT anbefale jer at læse disse to skønne bøger! Jeg tror især at min mor og søster ville elske disse, så de skal helt klart have besked om dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)