Gæsteindlæg - Tips til fashion shoots!

Modefotografering er ikke så simpelt, som du måske forestiller dig. Det kræver nemlig træning, at kunne udføre sin kreativitet igennem en linse. Ydermere har man brug for de rette rekvisitter og modeller, for at få de bedste shoots - Og som fotograf må man medregne uforudsigeligheder såsom vind og vejrforhold. Hvorfor, tålmodighed og tid er to vigtige ingredienser. Her er et par tips til nogle af de mest basale discipliner, du skal træne før du planlægger din næste shooting – eller måske din første?

Hav en vision!
Instruktioner til dine modeller bør ikke være tilfældige. Du bør have en udarbejdet liste over poseringer, så du præcis ved, hvad du ønsker at opnå med billedet før du starter. Forberedelse inkluder derfor planlægning af poseringer samt garderobe. Og husk at del din plan med dine modeller, så de ved hvad du forsøger at opnå. Det kan forbedre samarbejdet markant!

Vær dig selv!
Modelfotografering er som med mode, det handler om at vise autoritet og tillid. Vær tryg med dine modeller og undgå at vise tegn på stress eller usikkerhed. Da de kan blive påvirket af din dårlige energi, hvilket kan reflektere i deres poses.

Vær opmærksom og personlig!
Gør en indsats for at nå dine modeller på et personligt plan. Du vil have dem til, at føle sig godt tilpas og involveret. Igen, skal du sørge for at inddrage dem i din dagsorden. Inspirerer dem og øge deres tillid. Du får langt bedre resultater fra en sikker model.

Vær fokuseret!
Sørg for at fokusere på kontinuitet i dine shoots og undgå modstridende elementer. Scenen skal være sat til at komplimentere tøjet som makeuppen som modellen. Hvis du ønsker at understrege tøjet i dine shoots, så husk at bruge makeup og frisurer der komplimentere tøjet. Ligeledes, hvis fokusset er på modellerne, så sørg for at vælge tøj, makeup og frisurer der fremhæver deres bedste træk.

Mestre kreativitet!
Modeller er, hvad du fortæller dem de skal være. Det er deres job. Hvorfor, det er vigtigt, at du præcis omkring, hvordan du vil have dem til at posere (medmindre du arbejder med Naomi Campbell eller Kate Moss). Tag gerne et uddrag med af modelbilleder fra modeblade med poses du ønsker i dine shoots. Og vær ikke bange for, at vise modellerne dine billeder eller at give eksempler selv. De ønsker og har brug for din guidning.

Kontrol og stabilitet!
Uanset om du bruger et indendørsstudie eller udendørsbelysning, skal du tage dine billeder under total kontrol af belysningen. Mål lyset i alle vinkler af scenen og undgå uønskede skygger ved, at kontrollere dine lamper. De fleste professionelle modefotografer er enige om, at du får en mere præcislyssætning ved brug af en separat lysmåler, frem for lysmåleren på dit kamera.

Vær forberedt. Vær fleksible!
Lige så vigtigt, som det er at have en plan - Lige så vigtigt er det, at du er villig og i stand til at være fleksibel og dele ud af din kreativitet. Når tingene ikke går som planlagt, og det gør de stort set altid. F.eks. så passer tøjet ikke, det regner på en solskinsdag, modellen dukker ikke op etc. Det vil gå galt og når det gør, så husk at bevare fokus og brug muligheden til at vise din kreativitet. Nogle gange er det endda der den virker bedste.

Eksperimenter!
Modefotografering er et kreativt eksperiment. Der er ingen rigtige eller forkerte shoots. Holde dit sind åben og pres dig selv til at eksperimentere. Sørg for ikke at blive alt for komfortable og fastlås, så du kan blive ved med at udvikle dig. Prøv at skyd fra mange forskellige vinkler, klatre op på et bord, læg på gulvet, brug en stige etc.

Forfatter Bio
Sara er modeblogger og fotograf for Miinto. En webshop hvor du kan finde online mode til inspiration for dine næste køb.

1 kommentar:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)