Dagens Jule Gæst - Dianna


Mit navn er Dianna. Er oprindelig østjyde, men da jeg mødte min kæreste flyttede jeg til Sjælland, hvor vi bor i hus, som vi løbende gør i stand.

Til daglig læser jeg til diætist på Ankerhus i Sorø. Min blog er mit fri sted, hvor jeg kan råbe, skrige og opføre mig som jeg vil uden censur. Min blog vil handle om tanke spind fra hverdagen, anmeldelser mm.

Jeg høre ikke til dem, der over pynter mit hjem til jul, men lidt julepynt kommer der op. Jeg syntes det er hyggeligt at lave mit eget julepynt frem for at købe julepynten og derfor har jeg i år på min blog samlet lidt tips til jule pynt mm. som alle kan lave uden de store omkostninger.

Lav din egen jule lygte
Nu hvor der mørke tid er kommet, og julen lure rundt om hjørnet, hvorfor så ikke lave en pæn lygte der fx. kan stå ved døren, terrassen eller hvor du nu ønsker det.

Det skal du bruge:
• Gamle bogsider
• Skabelon
• 1 lanterne
• Rød- og hvidstribet grosgrain bånd
• Lim
• Dobbeltklæbende tape
• 1 fyrfadslys

Sådan gør du:
Klip 4 juletræer ud efter skabelonen, og vip hver anden ”trekant” ud af hvert træ. Lim juletræet fast udvendigt på hvert glas. Klip grosgrain båndet ud i 4 stykker til hvert glas. Sæt dem fast med dobbeltklæbende tape. Sæt et fyrfadslys i lygten.

Appelsiner til jule dekorationer
Tørrede appelsinskiver kan bruges til pynt på bordet, jule dekorationer osv. Man kan sagtens købe dem i butikkerne – men de tager sig godt betalt – taget i betragtning at det bare er tørrede appelsinskiver.

Sådan gør du:
Skær et par appelsiner i skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem. I varmluftsovn skal de have 1 time ved 70 grader, i almindelig ovn dog halvanden time ved 90 grader.
Put ikke de tørrede appelsinskiver i plastikpose (hvis du gør så lad være at lukke den) der kan stadig være en smule fugt i appelsinskiverne. Lade dem evt. ligge et par dage på køkkenbordet.

I vores brændestak fandt jeg denne plade af træ og hvorfor ikke bruge den til at lave sin jule dekoration på. Du skal blot huske at skrue nogle skruer i, som du sætter dit ler ned over.

- Dianna fra bloggen: www.dianna.dk

English version:
Guest Post from another blogger.

1 kommentar:

  1. Sikke en god ide med appelsinskiverne! Jeg har altid syntes, de var så dekorative, men slet ikke tænkt over, at man selv kan lave dem. Tak for tippet, Dianna!

    SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)