Dagens Jule Gæst - MariaMit navn er Maria Hoffbeck. I marts 2012, da jeg var 21 år, fik jeg konstateret kræfttypen leukæmi. Det har været et langt og hårdt forløb at komme igennem og jeg kæmper stadig med bivirkninger og behandling. For at holde mig i godt humør og have noget andet at tænke på, foreslog min mor at jeg oprettede en blog med min kunst og kreativitet. Jeg har altid været meget kreativ og musisk og på den måde fik jeg et sted at dele det med andre :) Jeg er utrolig glad for min blog.

Jeg har lavet 2 forskellige slags vintage julepynt, til at hænge på juletræet eller til pynt i vinduet. Det første er gammeldags trommer. Det andet vintage engle.

Vintage juletrommer:

Det skal du bruge til trommer: Køkkenrulle/toiletpapirsrulle, nodepapir/andet flot papir, silkebånd/blondebånd, Lim helst limpistol, det er også godt med hæfteklemmer, glimmer, stempel og voks, samt seglgarn eller tyndt silkebånd. Limlak.

1. Du klipper køkken rullen i 4-5 stykker, det må gerne være forskellige størrelser men det skal ligne en tromme, så ikke for store. Så tager du nodepapiret og limer/hæfter det fast langs rullen.

2. Til toppen har jeg brugt kraftigt naturpapir. (Obs hvis du vil have wire hænger, læs punkt 4 først). Du sætter trommen ovenpå papiret og limer med limpistol rundt langs trommens sider og efterfølgende klipper du rundt, så det overskydende papir bliver klippet fra. Det gør du i begge ender.

3. Så limer du med små klatter lim, blonde/silkebåndet fast langs trommens kant. Og med limlak, sætter du glimmer fast på kanterne.

4. Wire: Til at hænge i, har jeg på den ene tromme brugt wire (tyk ståltråd) som jeg har formet som et spørgsmåls tegn. Efter du har sat den ene top på stikker du den færdigformede wire igennem toppen og bukker enden så den ikke falder igennem. Derefter kan du sætte den sidste top på. Så skal du bruge to forskellige størrelses perler, som du sætter på wiren inden du lukker den i enden.

5. Til de andre trommer har jeg brugt silkebånd til hænger. Det limer du fast i begge sider med limpistolen og bagefter dækker du med et voksstempel.


Sådan laver du vintage juletrommer :)

Vintage Juleengle:

Det skal du bruge til engle: Kraftigt papir, jeg har brugt nogle karton rester fra limstift pakningen, guldmaling, glansbilleder med engle, limlak og hulmaskine.

1. Du maler det kraftige karton med guld til det er helt dækket.

2. Du limer et glansbillede på hver side af kartonet, med limlak. Sørg for at det sidder helt tæt.

3. Så laver du til sidst et hul i toppen hvori du binder et tyndt silkebånd til at hænge englen i. Du klipper rundt langs englen for at den ikke er helt firkantet.

Sådan laver du en vintage engel :)

Du kan se mange flere DIY/ lav selv pynt, på min blog.

- Maria fra bloggen: www.mariahoffbeck.blogspot.com


English version:
Guest Post from another blogger.

3 kommentarer:

 1. Hvor er det et super godt indlæg. Den stakkel unge pige med leukæmi og dog så godt gå på mod og kreativitet.
  Flotte engle og trommer:-)
  Lotte

  SvarSlet
 2. Dejligt med et juleindslag på din blog. Sød gæst med skønne jule DIY.
  Inspirerende.

  Katrine Larsen

  SvarSlet
 3. Spændende med dine gæstebloggere.
  dejligt med sådanne DIY juleindslag både før julen og her efter, for vi kan vel alle samle idéer året rundt.
  Fine trommer og engle, ny anderledes måde at gøre det på og rigtig fint på juletræet.
  Tak Gizmo:-)

  Marianne Albertsen

  SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)