"Inkarnation" af Pernille L. Stenby - Første bog i "Mestenes"-serien

Reklame for Ulven og Uglen og forfatter Pernille L. Stenby - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg er altid frisk på at læse en lidt anderledes bog - især når den er i fantasy-genren. Jeg er altid på udkig efter bøger der skiller sig lidt ud fra mængden. Der må gerne være noget sifi over dem, eller som der er i denne - LGBTQ-elementer. Jeg elsker når der bliver taget sådanne emner op og når de bliver .... hyldet?! Derfor blev jeg virkelig glad da Pernille L. Stenby skrev og spurgte om jeg kunne have lyst til at læse og anmelde hendes første bog i "Mestenes"-serien. Nemlig den der hedder "Inkarnation". Beskrivelsen gjorde mig meget nysgerrig.

Så tak til Pernille og forlaget Ulven og Uglen fordi de ville sende mig denne bog til anmeldelse.

At vågne op uden at vide hvem man er og hvorfor man er ... i live - det er bare forkert. For det er ikke meningen at man skal være i den krop man befinder sig i. Man skal være et andet sted. I tågen. Og det er vigtigt at man finder frem til Ham. Men nu er Han uden for rækkevidde. Hvem er skyld i dette? Hvem tilhører denne krop? Og hvorfor lå den i et lig-rum? Det føles forkert. Virkelig forkert. Følelsen af blodet der flyder igennem årerne i kroppen er ubehagelig. Men lyden af åndedrættet er okay. Det kan man godt lide. Men.. igen. Hvorfor er man her? Hvor er dette sted? Og hvordan kommer man tilbage til tågen og Ham?

Det er ting Mes forsøger at finde svar på. Eller.. Mestenes. Det stod i hvert fald på den lap papir der hang om anklen. Så det må være kroppens ejermands navn. Eller? Alt er voldsomt forvirrende. Intet virker genkendende og alligevel er der ting der rører lidt på hukommelsen. Men intet giver mening. Og det bliver endnu mere forvirrende når man finder ud af at der findes skabninger der ligner en men så alligevel ikke. De fleste ligner hinanden - og så er der dem der bare ser helt forkerte ud. Hvem kan man stole på? Hvem kan hjælpe? Og hvad betyder alle de ting man får fortalt? Og hvorfor er de sorte øjne så skræmmende?

Mes er vågnet op på en skole. En skole fyldt med elever - elever der viser sig at have forskellige egenskaber. Egenskaber der skræmmer Mes. Egenskaber som er skræmmende genkendelige. Egenskaber som placerer Mes i en klasse med elever med samme af slagsen. Her møder Mes Axten. Axten er straks interesseret i den nye elev. For han ved hvad Mes er. Han kan mærke det. Og han vil gerne hjælpe Mes hjem. Tilbage i tågen. Men hvordan? Og de skal bruge hjælp. De skal finde folk de kan stole på. Folk der ikke vil afsløre Mes' oprindelse. Men det bliver ikke nemt. Skræmmende ting sker på skolen. Mes er jaget. Og voldsomt forvirret. Især da man finder ud af at kønnet på Mes slet ikke er hvad de troede det var. En opdagelse der kommer som en overraskelse for dem alle. Især for Mes og Axten. For nu er det pludselig blevet forkert at have de følelser de har for hinanden.

Og langsomt begynder Mes' hukommelse at vende tilbage. Måske er han alligevel ikke det som Axten tror han er. Måske er han slet ikke så kompliceret. Men med hukommelsen vender truslen også tilbage. Hvorfor endte han på stålbordet i lig-rummet? Hvem genoplivede ham? Og hvad vil de med ham? Og hvem er det de er på flugt fra? Og hvad skal de dog gøre med de følelser de har? De er jo forkerte. Ikke?

Bogen slutter på et virkelig spændende sted og man ender med at sidde helt ude på kanten af stolen når man vender den sidste side. For hvad sker der? Argh! Jeg får i hvert fald virkelig svært ved at vente på fortsættelsen nu. Og den håber jeg virkelig at jeg får lov til at læse når den en dag bliver udgivet. For jeg var faktisk ret fanget af denne bog. Den er dejlig speciel og der er altså bare et eller andet over historien som tiltaler mig. Så Pernille - dette er en virkelig vellykket første bog i en virkelig spændende og anderledes serie. I like it!

Og så elsker jeg at der er LGBTQ-elementer i den. Følelserne, frustrationerne og spekulationerne der omkranser det emne er godt beskrevet og man føler virkelig for de to unge fyre og ønsker for alt i verden at de finder accepten i dem selv så de kan finde sammen. Det er selvfølgelig noget man ikke rigtig får helt svar på i denne bog, fordi den netop slutter som den gør. For farerne er ikke ovre endnu. Der er stadig fjender som kan true Mes' tilværelse. Såå... Det må man vente på at få svar på i bog to. Forhåbentlig. :P Jeg venter i hvert fald spændt

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)