Dagens Jule Gæst - Mette Doctor LundJeg er en pige på 31, som pt er bosiddende i Aabenraa med min mand Bent, min bonusdatter Jessica samt vores 2 hunde Bimmer og Shang. Vi skal dog snart flytte til Vamdrup, hvor vi har boet tidligere. Jeg går meget op i at leve efter gamle danske traditioner - både i hverdagen og til jul. Jeg er Familiemenneske med stort F og tilbringer gerne en stor del af min tid med at hygge med familien. Jeg kan godt lide at være lidt kreativ med at lave forskellige håndarbejder.

Jeg har valgt at dele en gammel familieopskrift på æbleskiver. Den er helt tilbage fra min farmors mors tid, og vi har altid kaldt den Farmors æbleskiver.


Du skal bruge:
1 pakke gær
5 æg
1 tsk natron
1 tsk salt
1 liter kærnemælk
500 gram mel
revet skal fra 1 citron (man kan også bruge citronsaft hvis man lige har det i skabet)

Derudover skal man bruge en æbleskivepande og fedtstof til bagning.

Sådan gør du:
Gæren opløses med salt, natron, æg og citronskal/citronsaft. Kærnemælken røres sammen med. Melet røres i til sidst og dejen røres godt rundt så der ingen melklumper er i.

Dejen hældes i æbleskivepanden og æbleskiverne vendes til de har fået nok.

- Mette fra bloggen: www.mettedoctor.blogspot.dk


English version:
Guest Post from another blogger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)