Dagens Julekalender - 12. Dec


Dagens Kreative Indslag
Jeg har altid synes der var noget magisk over snekuglerne, og der er jo utroligt mange forskellige, men de er ikke altid så billige. Hvis man gerne vil have en der er lidt personlig, så kan man jo lave den selv. Den jeg kommer til at vise her er ikke ligefrem den kønneste, men det er hvad der kom ud af det jeg lige havde ved hånden. :P

Jeg havde lavet en gadelygte af cernit, og den valgte jeg at bruge til dette. Det I skal bruge er følgende:

* Sylteglas med låg
* Ønsket "fyld/figur" i din snekugle
* Vand
* Glycerin
* Glimmer/Falsk sne
* Lim

Det første jeg så gjorde, var at jeg limede min lygtepæl fast på låget. I kan også vælge at lime det fast på bunden af sylteglasset, hvis I ikke vil have det stående på hovedet. Jeg synes dog det ligner mere en rigtig snekugle når den står på låget. Men det andet er også fint.


Derefter puttede jeg lidt vand i glasset og tilføjede lidt glimmer. Desværre kunne jeg ikke finde noget falsk sne nogle steder, men det ville have været det bedste. For glimmer kan godt få vandet til at ligne at det er lidt grumset, selvom det ikke er det. Men det er super flot når solen skinner på det.
For at få glimmeret til at "falde" fint så tilføjede jeg et lille skvat glycerin. Dette ville jeg også gøre hvis det var falsk sne. Det får det nemlig til at ligne rigtig sne når det falder fra himlen. :D

Jeg fylder glasset op til det ønskede resultat og sætter så låget på. For at vandet ikke skal sive stille ud af glasset når det står på hovedet, så har jeg valgt at forsegle kanten rundt i låget med lim.

Og her har I den så. Den færdige snekugle. :D Håber det var en kreativ idé I kunne bruge til noget. Måske endda selv lave nogen her i julen. Hvis I gør det, så vil jeg meget gerne se dem. :D

Dagens TV-Julekalender: Alletiders Jul

"Julen nærmer sig, og overalt er der pyntet op med folk der glæder sig til den forestående højtid. Men inde i Rigsarkivet, hvor nissen Guttenborg og rigsarkivar Bertramsen holder til, er der ikke megen julestemning. Her koncentrerer man sig i stedet om at læse og beskrive Danmarkshistorien.

Pludselig en dag kommer der gæster i Rigsarkivet. Bertramsen bliver mod hans vilje pålagt at ansætte sekretæren Josefine Brahe, og Guttenborg får sig en nisselærling ved navn Pyrus. Pyrus har aldrig har læst en bog, men valgte Rigsarkivet som sin læringsplads, fordi det nok på en måde hang sammen med hans livret - Risengrød.

For Guttenborg er Pyrus til meget besvær. Han laver konstant ballade, og inden længe ser Pyrus også sit snit til at låne Guttenborgs tryllebog. Ved en fejl kommer han til at trylle alt hvad der er skrevet om jul ud af bøgerne, så julen helt forsvinder fra verden. Ved samme lejlighed dukker en ukendt pige op i rodet, som nisserne kalder Freja. Hun aner intet om hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

Nu må Pyrus, Guttenborg og Freja rejse gennem hele Danmarkshistorien, for at få julen tilbage i bøgerne, og finde ud af hvor Freja hører til. Måske har de to ting en sammenhæng. Og de får hjælp af Bertramsen og Josefine, som har fået til opgave af Dronningen, at skrive en rapport om den danske juls historie."


Køb Årets Julegave 2013 på Coolstuff.dk

English version:
Make your own personal snowglobe. All you need to make one is:
* Jar with a lid
* "Filler/Figure" of your own choice
* Water
* Glycerin
* Glitter/Fake Snow
* Glue

Glue the figure on the lid. You can also glue it on the bottom if desired. Fill the glass with water, glitter / snow and a little glycerin. Fill in water as much as Desired and put on the lid. Seal the lid with glue and voila! Now you have your own personal snow globe.

2 kommentarer:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)