En af mine svagheder

Jeg har flere gange måtte lære på den hårde måde, at det kan være farligt at åbne sig helt op for folk og knytte sig til dem og betro dem ens dybeste tanker, følelser og hemmeligheder. Her er der tale om både venner/veninder og kærester. Når man er for god af sig, så bliver folk for vante til at man altid er der for dem, og det ender med at de så bare tager det som en selvfølge og at de ikke behøver give noget igen, fordi man tidligere ikke har spurgt efter det - netop fordi man er alt for god af sig.

Jeg har haft en del venner, som bare ville have og have, men aldrig havde tænkt sig at give igen. Det samme gælder kærester. De bliver vant til at udnytte en for ens godhed og kærlighed, og når man så begynder at stille spørgsmål eller spørger om respons den anden vej, så knuser de alt indeni en og efterlader en i rendestenen, som en tom skal de har udtømt til sidste dråbe.

Og jeg falder i den igen og igen. Jeg har det med at tænke for godt om folk, inden jeg lærer dem at kende, og det er fælden for mig selv. Jeg har det også med at knytte mig for hurtigt til folk, og så er det at skaden er sket i de tilfælde hvor det ikke er oprigtigt. Jeg er for god af mig, og det har virkelig sine minusser.

Derfor har jeg det meget stramt med at knytte mig til folk nu. Jeg har svært ved at stole på folk jeg ikke kender, og jeg skal kende dem virkelig godt inden jeg åbner mig 100% op for dem. Derfor er jeg meget påpasselig og kan godt virke meget kold til tider. Og når de så bryder min tillid flere gange, så går det virkelig bare ned af bakke for bekendtskabet til mig. Giver folk chancer, men ikke nær så mange som jeg har gjort tidligere, for det har vist sig at være for blødsøden. Så hvis man fortæller mig en ting eller udgiver sig for at være på en bestemt måde, men derimod vender 180 grader og gør lige det stik modsatte, ja så mister jeg virkelig meget for dem. Og så er det altså svært at vinde tilliden tilbage.

Så folk skal virkelig have tålmodighed hvis man ønsker at komme ind på livet af mig. En skadet sjæl er svær at trænge ind til når den er pakket ind i flere meter gaze. Men har man tålmodighed, så kan man godt vente til det begynder at hele og forbindingen bliver mindre. Men skades den på ny, så bliver den jo bare pakket yderligere ind.


English version:
Translate the post from the option in the sidemenu.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

4 kommentarer:

 1. Jeg forståe 100% det du skriver og kan godt sætte mig ind i det.. Og selvom man har brændt nallerne om og om igen, så bliver man jo stadig ved med at give folk en chance eller lader tvivlen komme dem til gode. For det ville jo også selv gerne have.
  Jeg er selv meget bange for at lukke folk ind, fordi jeg er vandt til at de alligevel går.. Ja jeg er meget åben, men jeg fortæller aldrig om det indeni.. Den eneste der ved ALT, de er min eks, som endte med at være mig utro og knuste mit hjerte..
  Jeg prøver altid at stole op folk og give dem en chance, men det er svært, når folk så begynder at udnytte ens venlighed og faktisk bare er ligeglad med en.. Det sårer virkelig.. For man tænker også "jamen er jeg virkelig SÅ dårlig en person at jeg fortjener dette?" Nej vi er ej! Det er dem der ikke fortjener os! De fortjener ikke det vi kan give dem - ikke fordi vi forventer noget i retur, men fordi vi ikke skal tages forgivet!

  Jeg synes du er en diamant og tro mig, jeg siger tingene som de er og lyver ikke. At lyve er nemlig det samme som at sige en person ikke fortjener sandheden; og så kan man heller ikke forvente at andre skal være sandfærdige overfor en selv!

  Kan godt lide at du har skrevet dette indlæg..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis ja! Selvom man siger at man aldrig vil finde sig i det igen, så ender man altid med det alligevel. Det er virkelig dumt.

   Det er super dejligt at få denne slags ting ud og få det skrevet ned. :)

   Slet
 2. Synes dit indlæg er super godt skrevet.. ;)
  Det jeg bedst kan li ved mennesker er hvis de er meget selvbevidst og det synes jeg du er.
  Du ved hvem du er, du ved hvad du vil og du kæmper..
  Jeg kan godt mærke at det er svært at komme ind på dig, men jeg prøver mig gerne med tålmodighed.

  Krammer <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tark :)
   Ja jeg er måske en meget lukket person, men jo mere tålmodighed man har og jo længere tid de giver mig, jo mere kommer jeg også til at åbne mig op. :)

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)