Når du går fra at være student til arbejdsløs


Sidste sommer stod jeg med et fint eksamensbevis i hånden og havde troen på at jeg sagtens kunne finde et arbejde med mine næsten 20 udsendte ansøgninger. Jeg havde i vinteren 2012 haft kigget på forskellige A-kasser, fordi jeg vidste jeg ville være færdig på HF sommeren 2013. Desværre gik det op for mig at jeg var for sent ude og derfor ikke ville være sikret nogle penge indtil jeg fik job. Ingen havde fortalt mig at man skal have været medlem minimum 1 år før man er sikret penge i den arbejdsløse periode. Men jeg var optimist og tænkte at det nok ikke blev noget problem.

Jeg lærte hurtigt at sådan blev det ikke. Jeg levede i juli af mine penge jeg fik tilbage fra HF samt hvad jeg havde sparet op det halve år inden eksamnerne begyndte. Da de så var ved at løbe op, og jeg endnu ikke havde hørt fra nogle af dem jeg havde sendt ansøgninger til, så måtte jeg desværre krybe ned på knæ hos kommunen. Vidste at chancen for at jeg ville få et afslag var der, men de var min sidste chance. Heldigvis blev jeg godkendt til kontanthjælp, men nu sidder jeg så og tænker at det gør alle jo ikke. Så jeg har været heldig.

Det irriterer mig at ingen havde informeret mig om det med "1 års-reglen" når det kom til en A-kasse, for så havde jeg været medlem af en for flere år siden. Men nu hvor jeg er klar over det, så er det noget af det første jeg skal meldes ind i når jeg starter ny uddannelse eller får job, for jeg vil ikke stå i samme situation igen. Det var et mareridt. Men så er spørgsmålet så bare hvilken A-kasse skal jeg vælge?! Jeg skal i hvert fald have undersøgt lidt nærmere hvad der kan svare sig for mig i den pågældende situation jeg kommer til at stå i. Det er utroligt vigtigt.

Der er et site hvor man kan se en hel oversigt over de A-kasser der er, og man kan sammenligne priser osv, så den vil jeg helt klart anvende når det er, for den er dejlig overskuelig og man kan også få online hjælp hvis der er noget man er i tvivl om. Virkelig lækkert. :D Så en anden gang kommer jeg ikke til at stå i denne situation - i hvert fald ikke hvis det står til mig. :D


English version:
Translate the post from the option in the bottom.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

2 kommentarer:

  1. Det kan selvfølgelig ikke gøre nogen forskel nu, men mange a-kasser tilbyder altså dimitent understøttelse svarende til 3/4 del af dagpenge hvis man melder sig ind senest en uge efter dimision. Det er det jeg var på :/

    SvarSlet
  2. Jeg har Krifa, og det er en skide god a-kasse. De er billige, og der er intet bøvl med dem (:

    SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)