Online Shopping - eBay


Nu er det jo ikke nogen hemmelighed at jeg shopper en lille smule på eBay, men det betyder så også at der er rigtig mange der har spurgt mig om forskellige ting når det kommer til netop denne side. Jeg har længe haft overvejet at skrive et indlæg om det, men har ikke rigtig vidst hvordan jeg skulle gribe det an, men nu gør jeg det altså, og så håber jeg at dem der sidder derude og stadig er i tvivl om, om det er noget de tør begive sig ud i, bliver lidt klogere på det.

Hvordan startet man op?
Som noget af det første så skal man selvfølgelig have lavet en bruger på eBay. Det foregår som på alle andre sider hvor dette er et krav. Og så skal man også have lavet en bruger på PayPal, da det er igennem den at man skal betale for sine varer. Dette er også det mest sikre, da sælger ikke får dine kontooplysninger, og når først du har fået knyttet dit betalingskort til din bruger, så går det som smurt når du skal betale. Ét klik og så har du betalt og gennemført din ordre. :D Det kan godt gå hen og blive en smule farligt når det er så nemt, men så må man jo bare lære at begrænse sig. Men så er det jo godt at der findes så mange billige ting derinde, som man herhjemme skal betale 10 gange så meget for. Så det kan altså godt betale sig.

PayPal er også en god side at betale fra når I skal handle fra andre shopping-sider på nettet. Det er sikkert og I vil som sagt aldrig udgive kontooplysninger til sælgerne, kun jeres mail-adresse, som I har oprettet jeres bruger med. Så jeg vil anbefale jer at bruge den når det er muligt. :D

Hvordan er det med told?!
Handler du fra sælgere der er inden for EU så skal du ikke betale told og import gebyr. Dette er dog ikke noget jeg så tit gør, da udvalget ikke er ret stort, og mange gange så er det også dyrere end hvis du handler fra eBay, men igen kommer det an på hvad det er du vil handle.
Handler du så derimod fra sælgere uden for EU og gerne vil undgå at blive fanget i tolden, så er det en god idé at holde sig til et beløb under 80 kr. Det er nemlig smertegrænsen. Men handler du med en fra Kina eller Hong Kong, så kan du være heldig at du slet ikke kommer op i nærheden af det beløb. Jeg går i hvert fald meget op i at finde ting til under det beløb.

HUSK at tjekke hvilket land sælger kommer fra! Og har du alligevel fundet en vare til over 80 kr så tjek op på en toldberegner om det er noget du risikerer at betale told for. Det er ganske simpelt. Du indtaster bare de forskellige oplysninger du bliver bedt om, og så regner den ud for sig om du skal betale told og hvor meget det eventuelt vil blive.

Er det så sikkert at handle på eBay!?
Det er det for det meste. Sælgere går meget op i at få det bedste ry, så er der uheldigvis noget i vejen - får du ikke varen eller er den forkert/defekt, så kan man altid kontakte sælger og finde en løsning sammen, eller også så er der mulighed for at "åbne en sag" mod sælger, og så får du mulighed for at blive refunderet det beløb du har betalt. Enten i samarbejde med sælger eller også fra eBay. Så ja det er næsten 100% sikkert at handle på eBay.
Selvfølgelig er der nogle rødne kar imellem, men der er det vigtigt at men tjekker op på de ratings sælgere har. Er procenten høj, så er det en sælger med et godt ry, men er der mange negative ratings, så er det en sælger du nok helst skal holde dig fra at handle med. Så det er vigtigt at man selv lige tjekker efter inden man trykker "køb varen".

Hvordan er kvaliteten af varerne!?
Det afhænger meget af hvad det er du køber. Og prisen er også en god vejleder når det kommer til kvalitet. Det siger jo lidt sig selv. Køber man en taske, nogle sko, et cover eller andet til meget billige penge, så kan man godt forvente at det ikke liiiiige er den bedste kvalitet, men så har man jo heller ikke betalt en masse penge for det. Det gør det dog ikke til nogle dårlige ting, for mange gange, så er det da lidt federe at finde noget til billige penge som jo egentlig holder okay godt, og som ingen andre har. Ik? :D
Jeg elsker i hvert fald at spare penge på ting som prisen er blevet sat vildt meget op på herhjemme. Især når det er ting fra Kina. Det kunne fx være de populære Konjac svampe, som jeg selv købte på eBay og sparede en masse penge på at købe der i stedet for en fysisk butik herhjemme. Det er dem butikkerne selv køber hjem, men som de så bare tager sygt mange penge for. Det samme gælder covers, headsets og andre ting, som vi jo egentlig giver overpriser for herhjemme. Ja vi skal da støtte op om vores forretninger herhjemme i lille DK, men... når man ikke er blevet født med en guldske i røven og heller ikke lige har jobbet med den fede løn, så er det altså ikke alle der har råd til at give prisen herhjemme. Så er det jo rart at der er et sted for os fattigrøve, så vi også kan få del i glæderne ved de lækre ting, men bare til billigere penge. :D

Hvor lang er leveringstiden!?
Det kommer igen helt an på hvilken sælger du handler med og hvor vedkommende bor. Når du får din ordre-mail, så plejer der at stå hvor længe du kan forvente at leveringstiden er, ellers kan du tjekke det på "Mit eBay" når du er logget ind på siden. Der står så et vis antal dage, og så er det inden for dem du kan forvente at modtage din vare. Selvfølgelig kan det variere meget, men handler du inden for EU så kan du være heldig at modtage det inden for 1-2 uger, men handler du fra Kina eller Hong Kong, så kan du godt forvente en leveringstid på 1-1½ måned. Selvfølgelig kan det også gå hurtigere, men det kommer an på hvordan sælger sender varen. Så det kommer an på rigtig mange ting, og så er der jo nogle weekender man ikke skal regne med, så det kan godt være længe undervejs.
Så hvis du overvejer at købe julegaver på fx eBay, så ville jeg foreslå at gøre det i oktober måned som den seneste for at være sikker på at nå at modtage din vare i god tid. :D

Det var så lige de oftest spurgte spørgsmål jeg fik besvaret her. Sidder I og brænder inde med flere nu, så skriv endelig en kommentar til dette indlæg, og jeg vil gøre mit bedste for at besvare det for jer. :D Håber i hvert fald at I kunne bruge dette indlæg til noget.
Så held og lykke med jeres fremtidige online shopping. :D


English version:
Translate the post from the option in the bottom.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

2 kommentarer:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)