Top 3 Følelsesmæssige Bomber - Nr. 1: "Sweep"

(Dette er et af mine gæsteindlæg fra LoveBooks)

Jeg ved at jeg ikke er den eneste, når det kommer til bøger der får alle følelserne til at melde sin ankomst, der kender til dette. Jeg er igennem glæde, vrede, frustration, kærlighed, sorg og længsel, når jeg læser så gribende bøger, som dem jeg har valgt at lave en top 3 over. Der er selvfølgelig flere end dem jeg nævner i disse indlæg, men skulle jeg nævne dem alle, så kunne jeg jo blive ved i flere måneder. :P Så derfor har jeg valgt at holde mig til tre. Så hold øje med alle tre indlæg – de bliver nemlig udgivet lidt efter hinanden.

Førstepladsen er vi nået til nu, og den bog(serie) ser I her:

Der er tale om den serie der hedder “Sweep”. Den hed før ”Wicca”, men da de 15 bøger blev samlet til 5, ændrede de navnet til det de hedder nu. Det kunne ellers have været fedt at de stadig hed ”Wicca”, da det jo er navnet på den naturreligion som jeg elsker. :) Men historien omhandler stadig Wicca og magi, så jeg overlever navneændringen.

Jeg faldt over bøgerne på et tidspunkt da jeg søgte efter bøger om Wicca. Troede til at starte med ikke at det var romaner, men mere sådan nogen bøger med tørre facts om religionen, men da jeg opdagede at det var romaner, så måtte jeg bare eje dem, og jeg har på ingen måder fortrudt.
Bøgerne er fiktion og omhandler kærlighed, magi, intriger og kampe mellem de gode og onde.
Det er bøger der normalt henvender sig til den yngre målgruppe, men man har fundet ud af, at lige præcis den slags bøger, virkelig også tiltaler den ældre læsergruppe. Og den er jeg jo en del af.

Man følger en ung pige ved navn Morgan, som efterhånden finder ud af at hun interesserer sig meget for magi og wicca. Og det viser sig, at det ikke er så mærkeligt, da hun selv oprinder fra en lang slægt med fuldblods hekse. Hun kommer i den forbindelse i kontakt med andre hekse og magikere, og hendes venner viser sig at blive en stor del af denne verden også. Men det betyder også at de nu ikke kan slippe udenom at kæmpe med når der opstår krig imellem de gode og de onde. Men hvem er hvem!?
Der opstår et trekantsdrama, da hun står med valget imellem to fyre som hun har følelser for. Den ene ond, og den anden god – men igen opstår spørgsmålet, ”Hvem er hvad!?”.

Hun finder ud af at hun er blevet adopteret, og imens hun kæmper mod folk der vil have hendes fuldblodshekse kræfter, så søger hun efter mere information om sine rødder. Hun lærer mere og mere om hendes kræfter og hun kommer nærmere sin søgen efter hendes familie. Hun finder hurtigt ud af at hendes far lever, men kan hun stole på ham? Er hun en hvid eller mørk heks? Er hun dømt til at skulle kæmpe på den forkerte side end den hun ønsker at være på? Og efter den ene af hendes bejleres død, kan hun så regne med at den tilbageværende, Hunter, også er i sikkerhed for hendes kræfter?

Imens han søger efter sine rødder, skal kampen mod den altoverskyggende fjende besejres og der må de stå sammen – også selvom Hunter, finder ud af at hans familie er skylden bag dette sorte kaos. Kan de sejre? Er alt fortabt?

Morgan bliver nødt til at lære mere om wicca og sine magiske kræfter, da hun ikke er vokset op med denne viden, og derfor rejser hun til Skotland for at studere. Og årerne går og hun ender med at blive gift med en anden mand. Han dør dog desværre i en grim ulykke og hun sørger nu både over ham, men også Hunter, som eftersigende skulle være omkommet på havet i en storm.
Morgan bliver leder af sin egen coven, men pludselig dukker der oplysninger op om Hunter, som får håbet vakt til live igen. Er han stadig i live? Og hvordan? Morgan beslutter sig for at finde frem til sandheden, så hun rejser ud for at finde hoved og hale på det hele.

Jeg er en sucker for bøger der omhandler kærlighed, kampe mod det gode og det onde, og bare i det hele taget bøger der handler om stærke følelser. Og det må jeg sige at disse bøger gør. Grunden til at de ligger i min top 3, er både pga. historien, men så sandelig også pga. forfatterens eminente evne til at beskrive situationer, omgivelser, følelser og personerne i bøgerne. Jeg lever mig hovedkluns ind i det.

Og fordi alt er så godt beskrevet, så kan man ikke lade være med at føle man lidt er en del af historien. At man står på sidelinjen og betragter det hele ske, eller måske endda at man sætter sig i hovedpersonens sted. Ja! Det har jeg faktisk en tendens til at gøre. Og det er også derfor at jeg ret ofre vræler øjenæblerne ud på mig selv, fordi jeg lever mig så meget ind i det jeg læser.
Så når jeg læser bøger som disse, så skal jeg sidde for mig selv. For jeg skal have lov og plads til at sidde og grine, græde, råbe og vrisse af det jeg ”oplever” igennem bøgerne. Så jeg vil gerne undgå den situation hvor folk sidder og tænker at jeg jo må være vanvittig og bliver nødt til at vågne op til den virkelig verden omkring mig. Men de må bare forstå, at så længe min bog ligger åben foran mig, så eksisterer der altså ikke andet end den verden der står beskrevet deri.

Men det var så min førsteplads i min Top 3 over de følelsesbomber jeg har læst. Håber I har nydt at læse om dem. Har I endnu ikke læst nogle af dem, så kan jeg varmt anbefale jer at finde frem til dem. Men de fleste har nok allerede læst ”Twilight Sagaen” og ”Harry Potter”, så hvis der skulle være nogen af dem I endnu ikke har læst, så er det nok nærmere ”Sweep”. Men jeg kan anbefale jer alle tre. :)

Min Goodreads rating:


Translate posts in the bottom of my blog

2 kommentarer:

  1. Jeg har længe overvejet om jeg skal læse denne serie, men har ikke hørt noget om den fra folk i Danmark.. Så har ikke helt turde satse på min tillid til booktubers ;) men det kan være jeg bør det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Well jeg kan virkelig varmt anbefale dem. Det er nogle af de bedste bøger jeg selv har læst. :) Nok fordi jeg elsker temaet, men virkelig sød historie.

      Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)