Hjemmelavede Bogmærker

Har set bogmærker som disse flere steder på nettet, forskellige DIY's der viser hvordan man kan lave dem og selvfølgelig også et par steder hvor de sælger nogen der er færdiglavet. Men jeg ville gerne lave nogen selv, og disse er en smule anderledes og lidt mere holdbare end dem man kan finde af pap eller kraftigt papir. Jeg har nemlig lamineret mine.

Jeg har ikke en DIY som sådan, da jeg ikke har nogen skabelon til disse. Jeg har bare tegnet det ønskede motiv på et stykke papir, klippet det i stumper, og så klippet de dele ud i det papir/karton som jeg ønskede at bruge til dem. Derefter er delene limet sammen og det hele lamineret i et lamineringsark.

I selve lamineringen har jeg skåret en flænge, som så er den der holder bogmærket på plads på siderne i bøgerne. Den går ikke helt ud til kanten, da man jo så bare ville skærer lamineringen af i stedet for, og det er jo ikke meningen. Jeg stopper lige en 7mm (ca.) fra kanten i hver side, og så kører flængen ned omkring motivet. Gerne et stykke væk fra papiret, for ellers ville du fjerne klæbningen og der vil være åbent ind til papiret - og så holder det ikke særligt længe. Så der skal være luft imellem papirkanten og flængen.

Synes selv de er blevet ret søde og fine selvom det er gået lidt stærkt med dem. Det var også bare en test, for at se hvordan det kunne blive. Skal man lave nogen lidt mere prof af slagsen, så ville jeg foreslå at bruge noget tyndt papir og gør sig lidt mere umage med udklipning, limningen og selvfølgelig laminering og udskæringen. Men når det bare er til mig selv og sådan lidt for sjov, så er de super fine som de er her. Og selvfølgelig skulle jeg have mig en lille ræv. :P Synes det ser super sødt ud når ørerne er det eneste der lige kigger op fra kanten af bogen.

Translate posts in the sidemenu

4 kommentarer:

 1. De er simpelthen såå søde.. Hvis du en dag skulle finde på at lave flere, kunne jeg måske godt tænke mig en. Jeg har jo stadig ikke noget rigtig bogmærke. Måske en Løve eller en hamster.. ha ha :P

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Vil jeg lige have i tankerne hvis det er :)

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)