#Blogtober - Mine Varme & Kolde Favorit Efterårs Drikke

Rigtig mange har set frem til Efteråret udelukkende pga. de varme drikke, og det er da også en af grundene til at jeg elsker denne årstid. Nu er det nemlig helt iorden at synde lidt når det kommer til de varme væsker man propper i sig. Og jeg har et par stykker af dem som er mine go-to varme drikke og har et par stykker af de kolde også. Dem har jeg tænkt mig at dele med jer i dette indlæg. Så I får billeder og opskrifter på dem så I også kan få mulighed for at nyde dem her i Efteråret og Vinteren. :D Happy drinking friends!


Varm Kakao med Flødeskum og Topping
Dette drikker jeg egentlig hele året rundt, men her om Efteråret og Vinteren sker det oftere. Det er en dejlig simpel drik og hvem elsker ikke at drikke noget varmt når det er koldt udenfor? Plejer ikke at putte flødeskum og topping på, men det sker hvis jeg virkelig skal forkæle mig selv.

Hvad skal du bruge?
Varmt vand
Kakao pulver
Flødeskum
Chokolade krymmel

4 tsk kakaopulver blandet sammen med varmt vand og derefter tilsættes der flødeskum og krymmel på toppen. Sværere behøver det ikke at være.


Varm Kakao med Flødeskum, Kaffe og Karamel
Denne burde alle virkelig prøve. Også selvom man ikke er så meget til kaffe, for det smager ikke ret meget af det, men der er et hint af det. Det bedste er at det er dejligt sødt og lækkert. Jeg fik det første gang sidste år og har så siden forsøgt at finde den perfekte dosering til min smag og den har jeg nu fundet. :D

Hvad skal du bruge?
Varmt vand
Kakao pulver
Nescafé Kaffepulver
Mælk
Flødeskum
Karamelsovs

3 tsk kakaopulver og 1 tsk Nescafé kaffe blandes i varmt vand. Der tilsættes en smule mælk for at køle det ned. I glasset hældes der karamelsovs på siderne inden den varme masse hældes over i. Slut af med flødeskum og en smule karamelsovs på toppen.


Cider
Dette kræver ingen opskrift, men tænkte at jeg ville nævne den alligevel. Efteråret er den store æblehøst-tid, og det betyder også varm og kold cider i spandevis. Desværre så er den varme cider ikke så populær herhjemme, men det er den kolde heldigvis. :P Og jeg elsker cider. Er mere til pære end æble cider, men drikker gerne begge. Mums altså!

Hvad skal du bruge?
Pære eller Æble Cider
Isterninger


Te med Honning
Te er noget jeg drikker meget i de kolde årstider og jeg elsker det. :D Jeg har ikke altid været den store fan af te, men efter jeg flyttede tilbage til Faaborg har det ændret sig - spørg mig ikke hvordan, men det gjorde det. Jeg er især blevet glad for at blande forskellige slags te med hinanden og tilsætte honning som sødemiddel. Mine favorit-kombinationer er mango-te sammen med kamille-te og så er der min elskede winter-te igen sammen med kamille-te.

Hvad skal du bruge?
Varmt vand
Favorit te
Honning


Is Kaffe
Jeg har valgt at min is kaffe skal have lidt kakao i, da jeg ikke er den store fan af kaffe for sig selv, men hvis I er, så kan I godt skippe kakao-delen. ;) Jeg smagte også dette for første gang sidste år (dog uden kakao) og det var overraskende godt, men 10 gange bedre med en smule kakao i. Mums altså!

Hvad skal du bruge?
Nescafé Kaffepulver
Kakao pulver
Varmt vand
Mælk
Sukker
Isterninger

Bland 1,5 tsk Nescafé og 1 tsk kakao pulver i 3 spiseskefulde varmt vand og mix indtil pulveret er helt opløst. Tilsæt 2 dl mælk og 2 tsk sukker og lad det stå og køle helt ned. Når det er koldt hældes dette i en blender sammen med ca 6 isterninger og blendes indtil isterningerne er knust helt. Server og drik. :D


Kakao med Kaffe og Efterårs Krydderier
Denne er en helt ny Efterårs-kærlighed når det kommer til varme drikke. Jeg testede den i sidste måned efter at have fundet en opskrift på nettet der lød spændende, og jeg må sige at den er lækker! Kan især godt lide at den er lidt krydret, som giver lidt naturlig varme i kroppen udover det er en varm drik. Prøv den. :)

Hvad skal du bruge?
Varmt vand
Kakao pulver
Nescafé Kaffepulver
Mælk
Flødeskum
Efterårs Krydderi-blanding*

3 tsk kakaopulver og 1 tsk Nescafé kaffe blandes i varmt vand og en lille smule mælk. Drys lidt af din hjemmelavede Efterårs krydderi-blanding i og slut af med lidt flødeskum på toppen og lidt ekstra drys krydderi. Du kan prøvesmage inden flødeskum for at finde den rigtige blanding med krydderierne.

* Krydderi-bladingen er 4 tsk stødt kanel + 2 tsk stødt ingefær + 1 tsk stødt allehånde + 1 tsk stødt muskatnød.

- Dette er også den krydderi-blanding de bruger i Pumpkin Spice Latte hos Starbucks. Så hvis man kan finde noget græskar-pure, så kan man faktisk godt lave den selv. Noget jeg har overvejet hvis jeg kan finde det der skal i. Nogen der ved hvor man eventuelt kan finde det?

2 kommentarer:

  1. Lige nu er jeg lidt knotten over ikke at kunne lide flødeskum, for nøøøj hvor der det godt ud :D får min alm kakao med lidt kanel til at se ret tam ud hahaha

    SvarSlet
    Svar
    1. *Hahahahah* Ja det er sku lidt surt søde. :D

      Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)