Dine Drømme kan måske skyldes en Drømmemager

Hvor får forfatterne egentlig idéen til deres historier fra? Kan det være at det rent faktisk er historier fra en anden verden? Historier som én eventyrer har fortalt videre i drømme? Det er i hvert fald det spørgsmål man bliver stillet allerede i starten af ”Drømmemageren” af Sofie Magnus.
Sofie kontaktede mig og spurgte om jeg kunne tænke mig at læse hendes bog, og efter at jeg lige skimtede hvad den handler om, takkede jeg ja tak. Den lød nemlig utroligt interessant og vidste sig også at have et sjovt og uventet twist som jeg faktisk synes ret godt om. Jeg har nu fået den læst og vil komme med min mening om denne skønne og funklende fantasyroman. Men først lige et resume af handlingen. (Spoilers)

Joanne Averath arbejder som udenrigskorrespondent og befinder sig i det krigsramte Bagdad da vi møder hende. En dag hvirvler kuglerne om ørerne på hende og hun søger tilflugt i en lille butik. Her møder hun en mystisk kvinde ved navn Fatima. Baglokalet er fyldt med billeder af kvinden og andre mennesker Joanne på en eller anden måde genkender. Personer der ligner mange af de karakterer hun har set i film og læst om i bøger. Men de ligner dem alligevel ikke helt – i hvert fald ikke de skuespillere hun har set spille disse roller. Fatima fortæller at dette ikke er så sært – for det er åbenbart dem på billederne der er de sande personer. Hun fortæller at det er hende der har mødt disse personer og derefter videregivet deres historie til folk i deres drømme – Hun skulle altså have været skyld i mange forfatteres succes.

Joanne tænker straks at dette er noget værre vrøvl, men Fatima begynder alligevel at fortælle Joanne sin historie. Til trods for at Joanne selv er realist og pragmatiker, så forsøger hun at lytte efter. Men det bliver for meget. Hun finder på en undskyldning og kommer væk derfra – dog med lovning på at hun kommer tilbage dagen efter. Det er dog ikke hvad hun har tænkt sig at gøre. Indtil dagen efter. Hendes nysgerrighed er blevet vagt og hun prøver derfor at genopsøge den mystiske kvinde. Men hun lader ikke til at kunne finde denne lille butik igen. Det eneste hun finder er et af de billeder hun så i baglokalet. Bagpå står der en besked til hende – hun skal finde en fyr ved navn Pablo i Peru.

Dette er begyndelsen på hendes største rejse nogensinde. Eventyrerne og den virkelige verden smelter lige så stille sammen og det hele bliver mere og mere mystisk. Hun finder Pablo og han fortæller hende om porte, vogtere som de er på flugt fra, magiske verdner og væsner og kampe mellem det gode og det onde. Han tager hende med rundt i de forskellige verdner og i takt med deres oplevelser sammen opstår der også følelser imellem dem, men de har svært ved at finde ud af om de er gengældt hos hinanden. Dette er årsag til små konflikter imellem dem og det skaber også forvirring omkring dem.

De møder alt fra alfer, kentaurer, trolde og andre mystiske skabninger. De bliver hurtigt indblandet i en redningsaction hvor de skal redde en tilfangetagen person. En familie skal genforenes. En krig skal afsluttes. Joanne har her en vigtig rolle og den stilling har hun svært ved at håndtere, men hun ender med at overraske sig selv og alle andre.

Hendes rejse slutter dog langt tidligere end hun selv ønsker og hun skal tage væk fra alt det hun nu er begyndt at føle sig så meget hjemme i. Folk hun føler noget for – endda elsker. Men hendes arbejde er ikke færdigt. Hun skal fortælle sin historie. Fatima’s historie. Først derefter kan hun komme tilbage. Et nyt kapitel i hendes liv er begyndt.

Twistet jeg omtalte i starten var det med Fatima og hendes møder med disse kendte hovedpersoner i mange andre skønne bøger vi alle kender ret så godt til – eller i hvert fald de fleste af os. Personer som Edward Cullen og Bella Swan, Harry Potter, Rødhætte osv. Synes det var så skægt og anderledes at det fangede mig med det samme.

Historien fangede mig også ret hurtigt da den minder mig lidt om trilogien ”Begyndelsen”. Her er der også tale om forskellige verdner hovedpersonerne rejser til for at bekæmpe det onde, møde med andre skabninger og kampen for retfærdighed og kærlighed. Det er noget der tiltaler mig. Det er en skøn måde at få stillet sin fantay-sult på.

Drømmemageren er en skøn fortælling. Dog sidder jeg lidt tilbage med nogle ubesvaret spørgsmål. Hvad betyder de sidste drømme Joanne får? Kommer hun tilbage til Pablo og hans landsby? Hvad ender forhandlingerne med rådet ud med? Bliver der fred verdnerne imellem eller fortsætter krigene? KOMMER DER ENDNU EN BOG? *Hehe* Ja jeg er utålmodig, men sådan er det når jeg får fat i en bog med en god historie. Jeg vil have mere. Lige nu! Og har læst lidt om at der nok kommer en efterfølger, så må bare prøve at væbne mig med lidt tålmodighed – også selvom jeg ikke ejer noget der minder om. Men god det var den altså og Sofie skal have mange tak for at have givet mig chancen for at læse hendes skønne bog. Den kan jeg varmt anbefale til jer der er lidt tossede med fantasy og godt kan lide et godt grin og magiske verdner.

Min Goodreads rating:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)