#BlogXMas - Mine Jule DIY's

Jeg har efterhånden fået lavet lidt forskellige Jule DIYs her på bloggen, og tænkte at jeg lige ville nævne dem i dagens indlæg. Jeg kommer også med lidt nye i år, og dem kan I finde sidst i dette indlæg. Men først til dem der har været vist tidligere.

En af de første Jule DIYs jeg havde på bloggen var denne krans til døren. Jeg lavede den helt fra bunden af, og jeg har i indlægget vist trin for trin hvordan jeg gjorde. Det er super nemt og det er langt billigere end at købe en der allerede er lavet.

En af de DIYs der har været ret populære de sidste par år er den med syltede nisserumper. Rigtig mange er begyndt at lave dem, og jeg slog mig sammen med min mor for et par år siden og lavede så denne DIY. Man kan lave den på mange måder - fx lavede vi også syltede englerumper hvor vi så bare brugte en hvid nylonstrømpe og nogle fjer og andet engle-agtigt fyld. Så det er kun kreativiteten der sætter grænsen her.

Jeg har i mange år også lavet min egen hjemmelavet nissehue, og har efterhånden en i en del farver. Igen en super nem ting at lave og så kan man jo selv bestemme længden og farven. Skønt!

For et par år siden prøvede jeg også at lave min egen snekugle, og det lavede jeg også en lille DIY over. Den blev måske ikke helt så vellykket, men det var også mit første forsøg.

Sidste år valgte jeg jo at lave mig min egen pakkekalender, og den lavede jeg også en lille guide over. Ikke selve gaverne, men selve rammen jeg lavede den i. Så hvordan jeg pyntede den osv. Jeg elskede den og jeg savner den helt sikkert i år. Men nu er jeg jo på advents-gaver med min søster og det ville jeg ikke være foruden.

Til sidst så fik jeg også lavet en lille hurtig DIY over sidste års snelandskab. Det er anderledes i går, men tænkte alligevel jeg ville dele det fra sidste år med jer. Man kan jo bruge idéen til glassene til lysestager eller andet. :)

Det var mine "gamle" DIYs og nu vil jeg vise hvad jeg har leget med i år.

"På jagt efter Juletræ"-landskabs dekoration
Sidste år ledte jeg efter den perfekte lille bil til min dekoration, men fandt aldrig en. Har så siden kigget lidt forskellige steder, men intet held. Fandt dog denne på eBay og den er bare perfekt! Den kostede dog lidt, men jeg synes den er det hele værd.

Så jeg har i år fået lavet mig en lille landskabs-dekoration. Juletræet skal findes og det har jeg så forsøgt at afbilde her. Synes selv det er blevet ret godt, og jeg har endda fået en lille sø og et bålsted med i dekorationen. Bålet er et lille fyrfadslys med batteri og lidt små grene fra haven, og søen er et spejl der sad løst i sin beholder. Og en masse vat selvfølgelig. :D
Laver jeg dekorationen næste år, så vil jeg se om jeg kan finde mange flere juletræer. Det må jo gerne ligne en lille skov. Måske finder jeg allerede nogen i år, men indtil videre ser dekorationen sådan her ud.


Sød lille Julekalender
Igen i år har jeg valgt at lave en sød lille pakkekalender, men det var faktisk slet ikke meningen at der skulle være slik i den. Jeg havde dog en pose liggende med nok små stykker til at jeg kunne tilføje en ved hver dag, så det blev det altså til alligevel. Men det var meningen at det bare skulle have været en Julekalender med en lille sød besked til hver dag. Man kan jo lave den som man vil.

Jeg har igen i år valgt at bruge min sorte ramme jeg har hængende på væggen. Selve rammen dekorerede jeg med lidt falsk gran, lidt snefnug og lidt julekugler. Jeg har også lavet to rækker ned snor, så de små beskeder og chokoladen kan hænge fast på noget.

Klemmerne valgte jeg at gøre en lille smule ved. For at få dem til at passe til "stilen" blev de påført lidt sølvglimmer. Jeg er jo ikke en glitter-lover for ingenting. :) Og de små beskeder er blevet skrevet på nogle små sedler jeg har klippet ud af lidt cremefarvet karton.

Jeg har også valgt at tilføje alle Adventsdagene - dvs. inkl. d. 27 November. Dette skyldes at jeg gerne ville inddrage min Adventskalender, som jeg har lavet sammen med min søster. Så hver Advent er der en påmindelse om, at jeg også skal huske at pakke en gave op. :D Super hyggeligt!


Juledekoration / Julekrans
Jeg kunne sagtens have købt en færdig krans og bruge den, men hvad er det fede i det? Jeg vil da have en krans ingen andre har. Så jeg lavede selv en i år. Dog ikke på den alm. måde. Jeg har nemlig lavet en krans af ler i stedet for strå eller avispapir, som jeg gjorde for tre år siden. Det gav mig større mulighed for at styre den gran og kristtjørn, som jeg ville bruge denne gang.

På billedet her ser I lidt af de materialer jeg har brugt. Jeg endte med kun at bruge én pakke ler, al den kristtjørn jeg havde fundet og meget lidt af den store bunke gran jeg har liggende her. Derudover så havde jeg lavet nogle sløjfer ud af et bånd med design af grankogler. Jeg elsker designet. Meget Skandinavisk og lige min stil. Jeg genbrugte også nogle svampe jeg købte for mange år siden, og så brugte jeg noget hvid maling og sølvglimmer.

Som sagt så er selve kransen bygget op af ler. Jeg brugte en gammel tallerken som fad i mangel på bedre. :P Derefter fik jeg klippet små stykker gran af samt nogle små stykker kristtjørn og stak det så i leret skiftevis. Altså sørge for at fordele det så det bliver godt blandet.

Så skal de sidste detaljer på plads. Sløjferne sættes på og svampene placeres. Og så har jeg valgt at "klat-male" en smule. Simpelthen for at give lidt sne-effekt. Jeg kører jo i et vinter-/frost tema, så selvfølgelig skulle der en smule hvidt på. Og for at give den der glitrende effekt, så har jeg valgt at drysse lidt sølvglimmer ud over hele kransen.

I hullet har jeg sat en lidt høj stage så mine lys kan komme lidt op og ikke blive "kvalt" i selve kransen. På denne måde holder jeg også ild og gran lidt fra hinanden. Og så er kransen færdig. Er super glad for det endelige resultat.Julekalenderen tidligere:
2012 | 2013 | 2014 | 2015


2 kommentarer:

  1. Din krans er bare blevet såå fin, det var nemt med ler ikk?

    Knus <3

    SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)