"Det ender med os" af Colleen Hoover - En barsk og varm kærlighedsroman

Den 30 Maj udkom denne nye kærlighedsroman af Colleen Hoover, og jeg var så heldig at Lovebooks sendte mig den for noget tid siden, så jeg kunne være med til at læse den. Jeg endte med at sluge den på under 24 timer. Det har dog krævet lidt dage at sluge den ordentligt før jeg kunne udtale mig rigtigt om den. Men jeg er klar nu. For den er både super barsk men samtidig virkelig varm og svær ikke at holde af.

Jeg er typen der lever mig helt ind i de bøger jeg læser og jeg gør det med alle følelserne udenpå tøjet. Og jeg skal da lige love for at denne bog har kunne trække tårer hos mig. Faktisk så mange at det ville være pinligt at indrømme, så den lader vi bare ligge, ik? ;)

Vi følger Lily fra hun er teenager (igennem oplæsninger i hendes dagbøger, som tager os med tilbage til den tid), hvor hun prøver at klare sig igennem en hverdag med en voldelig far og en mor der finder sig i det. Vi er med da hun møder den hjemløse dreng Atlas, som bor i et forladt hus bag hendes eget hjem. Og i nutiden følger vi hende efter hun har fået sin uddannelse, et job og overvejer at realisere sin egen drøm om at åbne sin egen blomsterforretning. Vi følger hende da hun støder på Ryle og forelsker sig hovedkluns i denne dragende og smukke neurokirurg. En fyr der på ingen måde er interesseret i andet end et onenightstand, men.. faktisk føler sig så draget af Lily, at han så småt begynder at blive lidt... desperat? Lily vil have det hele, så da Ryle begynder at give efter føler hun sig som verdens heldigste kvinde.

Men der opstår problemer. Problemer der får hendes dårlige minder fra barndommen til at dukke op igen. Har hun tilladt sig selv at sætte sig i samme situation som sin mor? Og hvad sker der når Atlas pludselig dukker op i hendes liv igen?

Mere vil jeg ikke afsløre. Synes man skal have lov til at læse den og selv gennemleve de følelser jeg har været igennem. Måske ikke med samme styrke, for i mit tilfælde bragte det også nogle grimme minder frem. Minder fra meget voldelige forhold. Minder om hvordan det føles at være bange for sin partner. Være bange for at blive i forholdet. Men mindst lige så bange for at komme ud af det. Bange for hvad konsekvenserne for hvert enkelt valg. Av det gjorde ondt. Men slutningen kunne ikke være bedre end den er. Kan dog godt misunde Lily at hn havde den... mulighed.. Den gulerod for enden af den lange og hårde rejse. Men så må man jo bare få det igennem bøgerne. :P Selvom det ikke er helt det samme. Men når man har så let ved at leve sig ind i fx bøger, så føles det jo også en smule som en selv der gennemlever det. Både på det gode og det onde.

Men uanset hvad. Så kan jeg varmt anbefale jer at læse denne bog. :)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)