DIY - Dekorative Gopler (Jellyfish)

Som mange nok har lagt mærke til, så kører jeg strand-tema ude på altanen, og jeg laver faktisk løbende nye dekorationer osv derud til. Denne gang har jeg været henne og lave et par gopler til min uro. Der skal også nogle muslingeskaller og andre strand/hav relateret ting i den, men til at starte med er der kommet to gopler derud i to forskellige størrelser. Gopler som jeg i dag vil vise hvordan jeg har lavet. :) Så hvis du/I har lyst til at se hvordan de er blevet skabt, så får I her en lille beskrivelse og billeder af processen.

Jeg har brugt følgende produkter til mine gopler; Små ringe, smykketråd, en tang, perler, svagt farvede poser, fehår (fik jeg ikke taget billede af), klar snor eller fiskeline, saks, sten og moldit plast (hvor der også skulle bruges kogende vand, en glasskål og en ske).

Poserne klippes i tynde strimler og bindes på den udvalgte ring. Skift gerne imellem farverne, hvis man har farvede poser, som jeg har brugt her. En gang imellem bindes der også et lille bundt fehår på, samt at jeg også lavede et par snore med perler. Simpelthen for at give dem lidt mere spil og have noget solen kunne fange og få til at glitre.

Til sidst bindes der noget smykketråd på ringen, så man danner en "hank", og fra den lader man noget af tråden stikke opad. Den skal nemlig bruges til at lave en løkke så man kan hænge en snor i den. Men inden da skal vi lige have lavet selve goplen.

Der varmes lidt moldit plast og mixes efter farvevalg og så laver man sig en "skal", som skal være "kroppen" på goplen. Inden plasten køler for meget af og størkner, så kører man den ned over smykketråden og ned over den ring man har dekoreret med fangearme. Sørg så vidt som muligt at lave den rund, og få den til at ligne en gople så meget som muligt. Lad kanten komme ned over ringen så den bliver gemt væk oppe under.

Når de er størknet kan man lave en løkke af smykketråden øverst på goplen og binde en snor på. Hvis du ønsker at dekorere den med lidt sten, så kan du bare dyppe den ned i kogende vand igen og forsigtigt presse nogle sten i plasten. Vær dog forsigtig da det igen bliver blødt. Eller du kan lave mønster/tryk i overfladen. Det kunne også se rigtig fint ud.

Og så har du dig selv en rigtig fin gople! Hæng den i en uro, i vinduet, udenfor... whatever you like. Her ser I mine færdige gopler. En lille og en stor.

Min søster ville også rigtig gerne have et par, så vi lavede lige et par til hende også. Hun ville dog gerne have nogen i lidt andre farver, og de blev super fine! Og min mor endte faktisk også med at "bestille" nogen, så jeg må tage ud til dem en dag og lave et par stykker til hende også. *Hehe*

Hvis I prøver at lave nogen selv, så må I meget gerne smide et link til et billede. :) Ville elske at se jeres varianter. Og I behøver ikke at bruge Moldit hvis I ikke har noget. I kan sagtens bruge cernit eller fimoler i stedet for. Husk dog at I skal lave skallen for sig selv og bage den inden I kører den ned over ringen med fangearmene. Ha' en fortsat god dag alle sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)