Jeg har læst min første bog af Nora Roberts - "Løgneren"

Bogen er venligst tilsendt af Gyldendal og Flamingo - Meningerne er mine egne. ("Sponsoreret")
Jeg har aldrig læst en bog af Nora Roberts før, men min søster har flere gange anbefalet mig at gøre det. Jeg har én bog på min bogreol som er skrevet af hende, men har endnu ikke fået den læst. For noget tid siden sendte Gyldendal og Flamingo faktisk denne bog - "Løgneren" - til mig uden jeg vidste det. Og det skal de have mange tak for, for sikke da et fantastisk førstehåndsindtryk jeg har fået af Nora Roberts som forfatter. Fortryder nu at jeg ikke har fået læst nogle af hendes bøger før. For hold da op! Denne bog har gjort stort indtryk på mig. Så meget at jeg med det samme går igang med den næste bog de har sendt mig - også af Nora Roberts.

I bogen følger vi Shelby, som lige har mistet sin mand. Han efterlader hende med deres fælles datter og en masse hemmeligheder, som kun bliver flere og flere som tiden går. Det viser sig at Shelby slet ikke kendte den mand hun var gift med. Og den rigdom han havde med sig viser sig også at være en løgn. Shelby står nu tilbage med en kæmpe gæld og, som hun også snart vil opdage, nogle fjender som Richard har bedraget for millioner af dollars. Hun finder en nøgle der tilhører en hemmelig bankboks. En bankboks der afslører endnu flere hemmeligheder. For Richard har åbenbart mange forskellige identiteter. Hvem var denne mand? Hvorfor havde hun ikke kunne gennemse hans løgne? Var hun virkelig blevet så naiv? Eller havde han fået hende tryglet så meget ned i sølet at hun helt havde mistet sig selv i deres ægteskab? Under alle omstændigheder, så skal Shelby ud af dette mareridt. Hun begynder at sælge det hun kan for at betale det meste af gælden af. Får ordnet så meget hun kan, så hun kan flytte tilbage til sin familie. Tilbage til Tennessee. Tilbage til det alt det hun kender og hvor hun føler sig hjemme. Og hun tager sin datter med.

Velkomsten bliver ikke nødvendigvis som hun havde håbet. Der er mange der er skuffede over hende. Skuffet over at hun stak af med en mand blind af kærlighed. Efterlod dem uden advarsel og uden en forklaring. Men hun tager det med oprejst pande. Hun vil gøre hvad hun kan for at gøre det godt igen. Hun vil finde sig selv, give hendes datter et trygt sted at vokse op og et sted hvor hun kan komme på rette vej igen. Men problemerne, hemmelighederne og Richards spøgelse er fulgt efter hende. En privatdetektiv er efter hende og Richards ofre vil have deres værdiggenstande tilbage. Og ikke nok med det, men hendes mands medskyldige er også efter hende. Hun er en jagtet kvinde.

Men da hun møder en ny mand ser det hele pludselig ikke så sort ud alligevel. Han slår benene væk under hende og hun kan ikke lade være med at blive revet med af det hele. Men der er nogen der forsøger at ødelægge det for hende. Hun har heldigvis sin familie og størstedelen af byens indbyggere bag hende og de tilbyder deres hjælp. Og alvoren går for alvor op for dem da det første mord bliver begået. Shelbys liv er i fare. Hvem er det der er dukket op og vil hende til livs? Vil det lykkedes dem? Vil hun nogensinde få den lykkelige fremtid med den nye mand i hendes liv og hendes datter? Slipper hun nogensinde ud af det mareridt Richard har efterladt hende?

Jeg vil ikke afsløre mere, men hold da op hvor var jeg fanget hele bogen igennem. Der var masser af spænding og selvom jeg gættede de fleste ting inden de skete, så var jeg lettet over at det var den vej historien tog. Der var masser af kærlighed, masser af forvirrede følelser og en god portion nervepirrende øjeblikke. Selvom det ikke var en krimi, så er der alligevel en smule af det i denne bog, og blandingen af krimi og god "gammeldags knaldroman" er åbenbart lige noget for mig. En virkelig skøn bog og nu glæder jeg mig helt enormt til at komme igang med endnu en af Nora Roberts. Nu vil jeg bare have mere!

Min Goodreads rating:

2 kommentarer:

  1. Jeg har godt hørt om Nora Roberts, men har endnu ikke læst noget fra hende. Denne her bog lyder dog super spændende, så jeg tror, at jeg vil kaste mig ud i det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan varmt anbefale det. :D Jeg skal selv på jagt efter flere af hendes bøger nu. :P

      Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)